3. toukokuuta 2010

Lastenkirjasunnuntai #8

Yrmy ja Ärmätti
Teksti: Tracey Corderoy
Kuvitus: Lee Wildish
2010 Englanti
24sivua.

LYHYESTI: Maailman kärttyisin peikko saa ystävän, vaikka sen ei pitäisi olla lainkaan mahdollista.
LAPSEN KOMMENTTI: "No kun ne kaivaa räkää toisetensa nenästä ja saa sanoa monta kertaa YÖK!" (-kikatusta-)

FIILIS: Jos viime viikolla oli esillä prinsessoja, niin tämä on sitten tyttäreni "pimeä puoli" :) Meillä rakastetaan kaikkia mörkö-, kummitus- ja peikkotarinoita, kunhan ne ovat vain sopivan pelottavia ja tarpeeksi hauskoja. Tämä kirja on sellainen. Kuvat ovat värikkäitä ja naurattavat. Teksti haastaakin vähän, mutta lukukokemus on nautinnollinen.

Tylsä tiistai kuulostaa tältä: "Ärmätti ei nyppinyt hometta hampaistaan... Se ei siivonnut paikkoja... Se ei tiskannut astioita... Eikä edes vetänyt vessaa!"

MUUTA: Erittäin hauskat kansilehdet ja tilankäyttö - myös kuvitus ja teksti toimii poikkeuksellisen hyvin yhteen. Suomennos on erinomainen.

3 kommenttia:

  1. Huuh, sinulla tulee niin hurjaa vauhtia kirjapäivityksiä, etten pysy millään perässä! Minä olen laittanut nyt kaiket vapaa-ajat pihaa niin suurella tohinalla, että lukeminen on jäänyt aika vähiin. Kunhan kevätmylläkkä on ohitse, niin eiköhän sitten ehdi istuskella keinussa ja lukea kaikkea maan ja taivaan väliltä... :)

    VastaaPoista
  2. Pistänpä kannen mieleen tulevia vuosia odottaen. :) Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  3. Moi Ilse ja Ahmu - kaikkea ajallaan, kirjojen lukemista ja päivityksiä :) tämä oli oikein hauska peikkokirja. välillä näissä lastenkirjoissa ei ole mitään järkeä, niin pitää postata tämmöisistä kivoista löydöistä.

    VastaaPoista