28. toukokuuta 2010

Image 5/2010

Olin vuosikaudet Imagen uskollinen tilaaja ja pidin sitä parhaana Suomessa ilmestyvänä lehtenä. Sitten meni hermo, ei kerran vaan monta monta kertaa ja lopetin tilauksen. Nyt sitten muutaman vuoden jälkeen taivuin kokeilemaan uudellen jonkun hyvin harjoitelleen puhelinmyyjän soittaessa.

En ole ehtinyt lukea lehdestä kuin osan reunoja, mutta en ainakaan kamalasti pettynyt vielä. Kirja-arviot ovat aina kiinnostaneet minua:  Kuukauden kirjaksi oli valittu Kreetta Onkelin  Kutsumus, jota luen parhaillaan. Tiina Lymin Susi sisällä jonotuttaa itseään kirjastossa ja Audrey Niffeneggerin Hänen varjosa tarinasta olen lukenut blogeissa viime aikoina lukuisia arvosteluja. Tiina Raevaaran En tunne sinua vierelläni kirjasta olen lukenut mm. Hesarista ja kirjavinkeistä (kiinnostuin!). Hmm. Kirja-arvio muutamalla rivillä lehdessä on kyllä vaikea alue. Useimmiten niistä löytyy yksi lause, jonka kautta innostuu kirjasta tai saa siitä jonkun käsityksen. Tuppaavat menemään juonenkuvauksiksi, mikä on varsin epäkiinnostavaa - mutta tämmöinen varsin paljon lukeva ei varmaankaan ole heidän ykköskohderyhmänsä.

Kirjakolumni kertoo Margo Jeffersonin Michael Jackson elämänkerrasta (Tapaus Michael Jackson), jonka taannoin lainasin miehelleni, mutta hän ei sitten jaksanut lukea sitä. Kolumnin kirjoittanut Miina Supinen kuitenkin tykkäsi ja minua alkoi harmittaa etten itse lukenut kirjaa.

MUUTA: Kuukauden leffaksi oli valittu "Youth in Revolt" joka tulee ensi-iltaan 18.6.

TÄRPPI: Joskus käyn läpi vanhoja Imageja ja keräilen niistä kirjavinkkejä: silloin löytyy usein monia hyviä jo "unohdettuja" kirjoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti