19. toukokuuta 2010

Michelle Gagnon: The Tunnels


Michelle Gagnon: The Tunnels
Yhdysvallat 2007
(Kindle edition for iPhone)
paperiversiossa 304sivua

MIKSI: Luen varsin vähän dekkareita tai jännitystä. Olin etsimässä uutta kirjaa iPhonille ja tätä oli kehuttu useammassa englanninkielisessä blogissa ja päätin kokeilla.

LYHYESTI: Eliittiyliopiston alla on tunneliverkosto, jossa alkaa tapahtua kauheita. Rituaalimurhat saavat paikalle FBIn ja etsintä alkaa.


FIILIS: Tapahtumat ovat kauheita ja väkivaltaisia. Vaikka niillä ei suuremmin mässäillä, niin en silti suosittele tätä herkimmille. Kirja vetää hyvin: juoni on monimutkainen, yllättävä ja kuitenkin tarpeeksi yksinkertainen. Tapahtumat pitävät otteessaan ja henkilöt ovat kiinnostavia taustoineen ja luonteidensa takia. Kirjailija saa luotua tosi todentuntuisen ympäristön, joka tulee iholle asti.

Rituaalimurhat liittyivät uskontoon enkä tiedä oliko juoni niin täysin uskottava. Ehkäpä haluan ajatella ettei se ollut, koska sitten tämmöistä ei voisi tapahtua oikeasti. Ajattelen kirjan olleen varsin perinteinen dekkari ja sellaisena oikein toimiva.

ERITYISTÄ: Kirja aloittaa sarjan, jossa Special agent Kelly on pääosassa. Tykkäsin hänestä ja voisin lukea lisääkin kirjoja joissa hän esiintyy. Boneyard ja The Gatekeeper ovat seuraavat osat.

MUUTA: Penkomalla löysin jäljen, että tämä olisi suomennettu nimellä "Maan alla". Mutta mistään sitä ei tunnu löytyvän?

DEKKARITÄHTIÄ:
+ + + +
(kanokirjallisuustähdet on erikseen :))

1 kommentti:

  1. Ohi kirjan sisällöstä :) Minua kiinnostaa tuo kirjojen lukeminen iPhonen kautta: Miten se mielestäsi toimii? Lähinnä mietin pieneltä näytöltä lukemista... Olen työmatkoilla turvaunut rakkaaseen, perinteiseen, painetun kirjan formaattiin, mutta iPhonen vihdoin hankittuani olen alkanut kiinnostua sen eri ominaisuuksista. Menikö esim. kauan tottua näytöltä lukemiseen vai solahtiko se sinun lukumuottiisi tuosta vaan? :)

    VastaaPoista