4. huhtikuuta 2011

04 - suosikkikirja suosikkisarjasta

Minä nyt vähän muutan tätä, koska Täällä pohjantähden alla pitää lukea kokonaan, kuten monet muutkin trilogiat ja sarjat. Kerron siis muumeista. Joulukuussa kirjoitin Taikatalvesta ja nyt aion julistaa uudeksi suosikkimuumikseni Muumilaakson marraskuun. En ole vielä kirjoittanut siitä, koska pitäisi olla muutakin sanottavaa kuin vain ylisanoja.

4 kommenttia:

 1. Arvaa, mietin että nostanko omaksi suosikkisarjakseni Muumit tai Montgomeryn Annat. Oli sisäinen pakko nostaa Annat, mutta rakastan myös Muumeja. Oma ikisuosikkini on mainitsemasi Taikatalvi. Sen hienoutta on vaikea ylittää.

  VastaaPoista
 2. Minullekin Muumit on kyllä ehdottomasti yksi parhaita sarjoja. Jätin sen nostamatta vain siksi, että halusin esille jotakin vähemmän huomiota saanutta.

  On jännä, että nuorena pidin vähiten Taikatalvesta ja Muumilaakson marraskuusta, mutta nyt aikuisena niiden vakavammat teemat puhuttelevat enemmän. Nostalgiankin vuoksi taidan kuitenkin nimetä suosikkimuumeikseni aina Muumipapan urotyöt sekä Vaarallisen juhannuksen.

  VastaaPoista
 3. Mulle tärkein muumikirja on ehdottomasti Muumilaakson marraskuu. Se vain on niin lohdullinen ja kaunis. Tärkeä kirja ihmiselle, joka ei opi tulemaan toimeen syksyn pimeyden kanssa. Toki muutkin muumit on ihania.

  VastaaPoista
 4. Minun täytyy tosiaan lukea näitä muumeja tässä pikku hiljaa läpi - en ole niitä aikuisena lukenut. Ne on melkein niin hienoja, etten meinaa raaskia lukea kuin vähän kerrassaan: hassua. Mutta tosiaan vaikea näitä on laittaa järjestykseen. Sen olen huomannut, että suosikkimuumit vaihtelevat tosi paljon ja se kertoo kyllä paljon myös niiden laadusta, eli hienoja ovat kaikki.

  VastaaPoista