5. huhtikuuta 2011

05 - kirja, joka tekee iloiseksi

Yksi suosikki löytyi tähän ylitse muiden (vaikka Nalle Puh olisi sopinut myös tähän). Eli Erlend Loen Supernaiivi saa minut iloiseksi, ja kuuluu niihin erittäin harvoihin kirjoihin, joista en luovu. Nimensä mukaisesti naiivi kirja, joka tiivistyy listoihin, hakkaan ja elämän tarkoitukseen. Osui ja upposi.


"Siitä on pitkä aika, kun olen viimeksi ajatellut palloja. Olen iloinen, että se ajatus juolahti nyt mieleeni. Juuri sellaisia asioita minun pitäisikin ajatella. Niin sitä pitää. Nyt minun vain täytyy löytää pallo. Miten pallo valitaan?

Maailma on täynnä palloja. Niitä käytetään jatkuvasti. Leikeissä ja peleissä ja varmaan muissakin jutuissa. On vain löydettävä se oikea."

12 kommenttia:

 1. Minulla on jostain syystä tämä jäänyt välistä. Nyt voisikin jokin tällainen tehdä hyvää kun on tullut luettua niin raskassoutuista kirjallisuutta!

  VastaaPoista
 2. Jep - Elma Ilona - tämän lukee nopeasti ja minulla ainakin oli tavattoman hauskaa :)

  VastaaPoista
 3. Kas, samat ajatukset, Anni.m.! Minä vastaan tähän haasteeseen aina ryppäissä, koetan miettiä jonkun muun kirjan, mutta se voi olla tosi vaikeaa. Supernaiivia on vaikea ylittää. :)

  VastaaPoista
 4. Supernaiivi olisi ollut myös minulle hyvä valinta - aivan erinomaisen hauska ja oivaltava yksinkertaisuudessaan - mutta nyt on hauska yrittää keksiä jotakin muuta. (Luen hirveän vähän leimallisesti hauskoja kirjoja, mutta kyllä muunkinlaiset kirjat tekevät onnelliseksi. :)

  VastaaPoista
 5. Supernaiivi on ihana kirja. Teki ihan mieli ostaa hakka kun luin sen :) Tykkään Erlend Loesta muutenkin.

  VastaaPoista
 6. Katja ja Karoliina - tästä onkin siis hyötyä kun tekee näitä varastoon ja saa sillai päivittymään ekana! Mut tuleepahan enemmän vinkkejä ja vaihteluakin :)

  Taava - mä ostin hakan!

  VastaaPoista
 7. Yhdyn kehuihin, tämä on tärkeä pieni kirja! Pitäisikin varmaan taas kaivaa hakka esiin - lapsillehan se on ostettu, mutta onneksi sitä voi käyttää itsekin.

  Loe on muutenkin loistava kirjailija, julkaissut pelkkää laatutavaraa (ehkä Muleumia lukuun ottamatta).

  VastaaPoista
 8. Pekka - Olen pitänyt myös muista Loen kirjoista, mutta tälle tasolle ne eivät ole yltäneet. Ja tuo Muleum taisi jäädä kesken....

  VastaaPoista
 9. Ja tietysti se hakka oli lapselle. Mutta sitä on kyllä loputtoman hauskaa ja lohdullista naputtaa ihan itse :D

  VastaaPoista
 10. Hakka on kyllä ehdoton, minun mielestäni sellainen pitäisi oikeasti antaa kaikille yliopisto-opiskelijoille! Tai kaikkiin korkeakouluihin.

  Supernaiivi on ihana pieni kirja, joka on ollut lainareissulla poissa hyllystäni jo liian pitkään. Minulla L menee aika tasoihin Supernaiivin kanssa Loen tuotannosta. Ihania hyvän mielen kirjoja.

  VastaaPoista
 11. Linnea - tuo on kyllä hyvä ajatus: lahjoitushakkoja kaikkii korkeakouluihin ;)

  VastaaPoista
 12. Oi tämä sopiikin mainiosti tähän!

  VastaaPoista