1. huhtikuuta 2011

01 - viime vuoden paras kirja

Kanadalaisen Kim Echlin Kadonneet ei mielestäni ole saanut ansaitsemaansa huomiota ja blogisavuja. Tämä oli minulle yksi viime vuoden ehdottomasti mieleenpainuvimpia lukukokemuksia. En tätä lukiessani pitänyt vielä blogia, joten "arvio" on muutama rivi lukupäiväkirjasta (kirjoitusvirheet kaupan päälle): "Aloin lukemaan kirjaa raskaana kansanmurhakuvauksena ja päädyin ahmimaan sen hetkessä ihanan vetoavana rakkaustarinana, naivinakin, mutta niin pysäyttävänä. En tiedä sattuiko kirjan lukeminen juuri oikeaan hetkeen ja tarpeeseen, mutta ihanaa kun joskus käy niin. Minulla ei tätä aloittaessani ollut myöskään minkäänlaista ennakkokäsitystä tai -odotusta kirjasta. Echlinin kirjasta löytyy muitakin arvioita mm.: kirjavinkit, Satu, Kirjasieppo, hs.

Ugh. Taistelen kovasti vastaan haluani kertoa myös muista ihanista kirjoista viime vuonna. Mutta nyt en aio. Listaa löytyy täältä.

7 kommenttia:

 1. Minulle tämä on ollut myös yksi koskettavimmista ja mukaansa tempaavimmista kirjoista viime aikoina, En kirjoita yleensä kirja-arvosteluja, mutta tästä kirjasta kirjoitin hieman blogissani, koska halusin ehdottomasti suositella sitä.

  http://absolutelywhite.blogspot.com/2011/02/kirjasuositus.html

  VastaaPoista
 2. Minulla kävi tämä Echlinin kirja kirjastosta kotona, mutta en sitten osannut aloittaa sitä (?!?), kiitos kun palautat mieleen.

  Aion lukea.

  Suloinen tuo lukupäiväkirjatekstisi. :)

  VastaaPoista
 3. Kirja on osunut minullakin usein silmään työpaikalla, mutta en ole tiennytkään tämän olevan helmi. Täytyy laittaa korvantaakse:)

  VastaaPoista
 4. Jälleen teos, josta en ole kuullutkaan. Olen lueskellut tänään pitkästä aikaa kirjablogeja, kun en ole taas hetkeen ehtinyt kunnolla keskittyä ja huomaan, että must-luettavia kirjoja on alkanut kertyä vino pino. Pitää varmaan hankkia joku vihko, johon näitä alkaa listata :)
  Tämä kirja vaikuttaa nimittäin juuri sellaiselta, joka olisi mielenkiintoista lukea. Jyväskylässä on kirjamessut, täytyypä pitää silmät auki...

  VastaaPoista
 5. AW - hyvä että nostit tätä kirjaa esille! Täytyykin kurkata mitä kirjoitit tästä...

  Ilse- minulle meinasi käydä samoin, mutta sitten kuitenkin avasin kirjan ja olin mennyttä aivan alusta lähtien... Nyt vaan kupin kapin uusi lainaus :)

  Sonja - tartu ihmeessä tähän!

  Teresita - minäkin aina listailen näitä, mutta listat tuppavat katoamaan ja se harmittaa. Muttalukupino on myös sen korkuinen,ettei taida tämä vuosi riittää purkamiseen...

  VastaaPoista
 6. Täälläkin taisteltiin _kaikkien_ parhaiden kirjojen kehumista vastaan. On niin vaikeaa mainita vain yksi kirja, kun ehdokkaita on niin monta! Haasteen viimeistä päivää kauhulla odottaen...

  VastaaPoista
 7. Kiitos, Anni! Tämä kirja on monesti meinannut tarttua mukaani kirjastosta, mutta jostakin syystä olen sen toistaiseksi jättänyt hyllyyn. Nyt laitan listalle ehdottomasti!

  VastaaPoista