2. huhtikuuta 2011

02 - enemmän kuin kolmesti luettu kirja

Tämä vaatii selitystä. En lähtökohtaisesti lue kirjoja uudelleen. Koskaan. Tiedän, että ihmiset ovat kovin erilaisia tässä. Minä kuulun sinne äärilaitaan, jossa luettu kirja on luettu, eikä siihen ole tarvetta palata. Mahtava kirja ei ehkä ole niin hyvä enää toisella lukemisella, keskinkertaiset pysyvät keskinkertaisina ja huono tuskin alkaa loistaa toistamisella. Vahvan poikkeuksen sääntöön muodostaa lastenkirjat ja runot, sekä jotkut (harvat) klassikot.

Kirjana, jonka olen lukenut enemmän kuin kolme kertaa mainittakoon Milnen alkuperäinen Winnie-the-Pooh. Siitä riittää iloa ja viisautta aina vaan uudelleen.

7 kommenttia:

 1. Minä en sanoisi että en koskaan lue kirjoja uudelleen, mutta yleensä en vaan ehdi. Uusia tulee maailmaan koko ajan eikä vanhojakaan meinaa ehtiä lukemaan!

  VastaaPoista
 2. Minullakin ihan sama juttu, loistavakaan kirja ei välttämättä kestä uudelleenlukua. Mutta ei se ole mitenkään kirjalta pois. Uusia kirjoja kun tulee jatkuvasti markkinoille, niin on kiva heittäytyä niiden maailmaan.

  VastaaPoista
 3. Kiva löytää sukulaissieluja tässä. Minusta olisi ajatuksena ihan kiva palata joihinkin kirjoihin uudelleen, mutta todella harvoin maltan, kun uuttakin luettavaa odottaa vuoroaan ihan liiallisissa määrin.

  Nalle Puh on ihana!

  VastaaPoista
 4. Kyllä minäkin leikin monesti ajatuksella, että lukisin sen ja sen uudelleen ja millaistahan se olisi, mutta kun lukupino on katossa muutenkin ja niin moni kirja kiinnostaa, niin en vaan osaa palata vanhoihin.

  VastaaPoista
 5. Minä luen moniakin kirjoja uudelleen, mutta tämä on kyllä yksi suloisimmista ja viisaimmista kirjoista koskaan. :)

  VastaaPoista
 6. Oih! No mutta tämänhän minäkin olen lukenut ainakin sen kolme kertaa! Englanniksi ja suomeksi, kuunnnellut ja tavannut. Milne on kyllä ihana! Ja kestää aikaa tämäkin!

  VastaaPoista