31. maaliskuuta 2011

maaliskuu 2011Jaahas. Olen voivotellut maaliskuun lukusurkeutta nyt jo useamman kerran ja "tilastossa" se nyt sitten näkyy. Mutta jotain sentään tuli luettua ja varsin tiukasti siskosteemassa pysytellen. Niin monta kirjaa on nyt myös kesken, että huhtikuusta tulee varmasti runsaslukuisempi (kirjaimellisesti).

Kirjoja: 5
naisia 4/5 (!)
englanniksi 2/5
sivuja 1567, keskiarvo 313

Susan Fletcher: Meriharakat

Eleanor Brown: The Weird Sisters

Rosamund Lupton: Sister

Art Spiegelman: Maus I & II (sarjakuva)

Malla Rautaparta: Raskaus, synnytys, äitiys (tietokirja)

KUUKAUDEN VALINTA: Tämä onkin nyt hankalampi juttu. Lukisin nämä kaikki! (Tuon mammakirjan voi toki jättää väliin :)) Mutta Meriharakat vei mennessään ja niin teki myös Luptonin Sister. Weird Sisters taas kivasti viihdytti. Kaikki olivat kovin erilaisia. Maus on klassikko, johon TÄYTYY tutustua (helppo nyt huudella, heh). Eli lue Maus ja sitten tunnelman mukaan voit valita sisko-kirjan. Suomeksi ei niistä ole kuin tuo Meriharakat ja sitä kyllä kovasti suosittelen.

Huhtikuussa minäkin haluan osallistua haasteeseen, jonka Sara esitteli. En ehkä joka päivä saa vastailtua kysymyksiin, mutta kokeillaan. Ja voi olla kun en saa maaliskuun 2011 kirkoista valittua parasta, niin esim. paras koskaan lukemani kirja voi myös jäädä vastaamatta...

5 kommenttia:

 1. Ihana kuva ;)
  Minulla on puolestaan maaliskuu ollut ihmeen "lukuisa". Täytyisikin tehdä oma kooste.

  VastaaPoista
 2. kiitti, kuva on tältä päivältä :) kuukaudet vaihtelee, niin se vaan menee...

  VastaaPoista
 3. Minusta kirjoja on ihan hienosti - ja mielenkiintoisia teoksia. :) Mulla on elämässä kausia, jolloin on ihan normaalia lukea 0-2 kirjaa kuukaudessa. Mutta sellaisina kausina olisi vähän tylsä pitää kirjablogia. :D

  VastaaPoista
 4. ♥ tuolle kuvalle! Minun piti jo aikaisemmin kommentoida tuota Mausia, mutta kuumeisena aivokapasiteetti ei riitä mihinkään järkevää. Luin Mausit kymmenkunta vuotta sitten mieheni siskon suosituksesta ja olen samaa mieltä kanssasi, että ne toivat holokaustin uudella ja jotenkin hyvin koskettavalla tavalla esille. Joku tietoisuuden taso kasvoi Mausin myötä.

  VastaaPoista
 5. Hih, masukuvaa täälläkin... Kummasti sitä on ehtinytkin viime aikoina lukemaan, kun ei oikein muuta saa tehdä... Blogiin asti en sitten kirjoja ole saanutkaan, kun koneen vieressä istuminen tuottaa pieniä vaikeuksia. Eli todennäköisesti huhtikuussa on minullakin enemmän kirjoja listattuna, tai sitten lukeminen ja bloggaaminen loppuvat hetkeksi kokonaan vatsan pienentyessä.

  VastaaPoista