2. tammikuuta 2012

Blogifinlandia

Olen lukenut vain 8 suomalaista kaunokirjallista uutuuskirjaa ja näistäkin tuo Valoa, valoa, valoa on nuortenkirja. Ehdottomasti paras tänä vuonna lukemani suomalainen kirja oli Markus Nummen Karkkipäivä. Finlandia ehdokkuuksia ei tarvinut antaa sellaisille jotka on välttämättä itse lukenut, mutta tuntuu hankalalta nimetä joku toisten arvioiden perusteella. Minulla on lukematta monta blogisuosikkia kuten vaikkapa Tervo, Hotakainen, Ketun Kätilö, Kaukosen Odelma  ja mm. kaikki oikeat finladiaehdokkaat. Tässä lukemani kirjat:

Helmi Kekkonen: Valinta

Joonas Konstig: Kaikki on sanottu

Miika Nousiainen: Metsäjätti

Tuomas Kyrö: Kerjäläinen ja jänis

Inna Patrakova: Naapurit

Marisha Rasi-Koskinen: Katariina

Carita Forsgren: Jänistanssi

Vilja-Tuulia Huotarinen: Valoa, valoa, valoa

 (Lisäksi noin puolet kirjoista Johanna Venho: Syntysanant ja Bo Carpelan: Lehtiä syksyn arkistosta - nämä jäivät kesken oikeastaan vain surkean lukuajankohdan ja liian nopeiden palautuspäivien takia)

 

Ehdokkuuteni menevät teoksille:

Helmi Kekkonen: Valinta

Tuomas Kyrö: Kerjäläinen ja jänis

Miika Nousiainen: Metsäjätti

Perusteluina sanottakoon, että kaikki edellämainitut ovat kaikki olleet tosi pidettyjä ja suosittuja blogistaniassa. Ne ovat myös ajankohtaisuudessaan ajattomia ja hienoja romaaneja, joiden parissa viihtyy moni.

Ja vaikka tämä ei oikeastaan kuulukaan asiaan, niin minusta tämän vuoden kotimainen blogi-ilmiö on ollut ehdottomasti Jussi Valtonen. Hänen kirjoistaan on pitänyt poikkeuksetta kaikki, jotka niihin ovat tarttuneet ja useampi on suorastaan rakastunut. Siinä mielessä tämä on huomionarvoista, että blogeissa voi "vanhakin" kirja saada paljon lukijoita ja nousta suosioon - kirjailijan viimeisin kirja on ilmestynyt 2007!  Siipien kantamat ja Vesiseinä  olisivat ehdottomasti blogifinlandia-ehdokkaani, jos vanhoja kirjoja saisi nimetä.

 

6 kommenttia:

 1. Valtosta on tulossa minunkin blogiini vielä tammikuun aikana. Blogi-ilmiöt todella vaikuttavat! :D

  VastaaPoista
 2. Kyllä tätä Valtosta taitaa olla nyt "pakko" lukea. :)

  Sinun listallasi kaikki kirjat ovat minulla vielä lukematta mutta kaikkia olen kyllä aikonut.

  VastaaPoista
 3. Anni, luulin, että olen väärässä blogissa ja oli pakko tarkistaa;-)

  Siis en ole lukenut noista sinun kotimaisistasi yhtäkään, joistain vain hiukan kuullut. Odelmasta luin Ammalta arvostelun, joka sai minut nauramaan. Amma tekee sen aina vain uudestaan;-)

  Minä tiedän, mitä sinä kohta luet, vaikka en tiedä, mitä teit viime kesänä!

  VastaaPoista
 4. Oletko lukenut Markus Nummelta muuta? Hän on yksi parhaita kotimaisia kirjailijoita, jos minulta kysytään - Kiinalainen puutarha on uskomaton ja kadonnut Pariisikin aivan mahtava. Pitkään aikaan en uskaltanut lukea Karkkipäivää, kun tiesin kirjailijan niin hyväksi ja aiheen rankaksi, pelkäsin kokemusta liian hurjaksi. Mutta en tietenkään lopulta voinut jättää sitä väliin.
  Ja innostit myös hakemaan kirjastosta tuon Jussi Valtosen, sitä on nyt niin paljon hehkutettu, että pakko lukea itsekin.

  VastaaPoista
 5. Minä kävin jo kerran täällä kommentoimassa, mutta eipä näytä löytäneen perille?!! Kivaa kun puhutaan Valtosesta :D kaikki vaan lukemaan, hopi hopi :)

  Leena - ai miten niin väärässä ?!? :D amma on hauska, ei käy kieltäminen, minä en jostain syystä halua lukea odelmaa. Ja sinähän olit nyt siis oikeassa tai oikeastaan oltiin molemmat yhtä oikeassa 2/3 :D voit tosiaan arvata mitä kohta luen (ei ees pelota), mutta kirjaston varausjono on pitkä tie...

  Arja - minä hävitin kiinalaisen puutarhan ollessani sivulla 120 tai jotain. oikeasti. olen sen kirjastolle velkaa ja itselleni velkaa lukea sen vielä. Nummi kiinnostaa ehdottomasti! ja kiva kun sinäkin tartut Valtoseen.

  VastaaPoista