21. huhtikuuta 2010

varjoja


Joskus kirjoista ei vaan saa kiinni. Useimmiten minulla taitaa olla syynä, että kirjan pitäisi lähteä HETI käyntiin - jos kestää kauan päästä kärryille kyllästyn helposti. Huomenna viimeistään vuorossa on ihan luettujakin kirjoja vihdoin! Tässä muutama  lukemattomana takaisin kirjastoon palautettu:Seija Vilèn: Mangopuun alla

Aihe kiinnosti ja kirja muutenkin, mutta en vaan päässyt mukaan tähän. Teksti oli vaikeasti seurattavaa ja kirjoittajan maailma ei oikein aukea. Ehkä en jaksanut tarpeeksi pitkälle. Jäin sivulle 42.

Inahduksen kiittävä arvio tästä.Ian McEwan: Vieraan turva

Tästä oli ilmeisesti otettu joku uusi painos. Mä haluaisin tykätä McEwanista, mutta en vaan osaa. En tätä(kään) jaksanut.
Hanif Kureishi: Olisi vähän kerrottavaa

Tähän voisin jopa palata joskus. Luin tästäkin noin sivulle 40, mutta sitten kirja unohtui ja päätyi palautetettavien pinoon. Aihe vaikutti mielenkiintoiselta ja kirjailija myös. Joku muu voisi innostua enemmän.

Keskisuomalaisen kehuva arvio tästä.

13 kommenttia:

 1. Ian McEwan on kirjailija, jonka kirjoitustyyliin en ole päässyt sisälle. Olen lukenut vain paljon kehutun Rannalla (On Chesil Beach), enkä ymmärtänyt mikä siinä oli niin hienoa. Tulin keskustelleeksi asiasta muutaman ystäväni kanssa, ja arvelin, pitäisikö lukea jokin toinen kirja McEwanilta. Ehkä se iskisi. Meitä nauratti, kun jokainen oli ajatellut samaa. Lisäksi me kaikki olimme lukeneet eri kirjan. Taidan siis antaa olla.

  VastaaPoista
 2. Ian McEvan on yksi maailman parhaista kirjailijoista. Hänen kirjansa Sovitus (Atonement) ja siitä tehty samanniminen elokuva ovat maailman huippua. Olen tehnyt Sovitukesta arvostelun blogiini. Löytyy hakukoneella ja kirjan nimellä.

  Ian McEvanin kirjan Lauantai (Saturday, Otava 2005) arvostelun omistin miehelleni viime suvena. Lukekaa Sovitus ja Lauantai ja kertokaa sitten, millainen kirjailija on Ian McEvan.

  Helpointa on aloittaa hänen kirjastaan Sementtipuutarha, jonka luin viimeksi, vaikka se muistaakseni oli hänen ensimmäinen romaaninsa.

  Viime vuonna Jukka Petäjä kirjoitti ansioituneen henkilöhaastattelun McEvanista Hesariin. Se oli niin hyvä, että oli pakko olla yhteydessä ko. toimittajaan.

  Ymmärtääkseen kirjaa Rannalla, pitää olla paljon lukenut ja myös ehkä 40+;-) Se on todella hieno, mutta sen sydän on kätketty, kuin timantti vuoreen, ellei ole kokemusta elämästä. Paljon kokemusta.

  VastaaPoista
 3. Mä oisin kyllä taipuvainen olemaan Onnan ja hänen ystäviensä kanssa samaa mieltä McEwanista. Mutta todetaan sitten Leenan sinun puolustuspuheesi ansiosta, että olen valmis yrittämään jotain uudelleen. Tai ehkä sitten kun olen yli 40v?

  Lauantain olen lukenut ja se oli yksi niistä kirjoista, joka hetkittäin on aivan todella loistava ja sitten isoksi osaksi junnaa.

  Sen myönnän ja olen täysin samaa mieltä, että Sovitus on todella hieno leffa. Jotenkin siitä tuli vaan semmoinen fiilis, että kun tietää jo juonen niin ei huvita lukea kirjaa. Kirja pitäisi aina lukea ensin.

  VastaaPoista
 4. Huuh, upea pohja tämäkin. Kokeillaas vielä jos saisin tämän päivittymään omaani. En voi vaan tajuta mikä näissä mättää...

  VastaaPoista
 5. Jep. En ymmärrä miten, mutta nyt se toimii ja päivittyy! Hianoo!

  VastaaPoista
 6. Jee! Nyt näyttäis toimivan muutama muukin juttu! Hyvä hyvä!!

  VastaaPoista
 7. Anni, sun tie tähtiin on auki. Eka linkitys tehty!

  TIETENKÄÄN ei pidä ensin katsoa filmi ja sitten lukea kirja, vaan toisin päin. Leffaahan ei edes olisi ilman sitä kirjaa! Ja silloin huomaa melkein aina, että kirja voittaa. Erityisen raivoissani olen ollut siitä, että John Irvingin paras kirja Leski vuoden verran on tehty elokuvaksi niin, että siinä on roolimiehityskin kuin taikaa, kaikki kohdillaan, mutta sitten siitä on jätetty 1/3 pois! Törkeää, sillä se loppuhan siinä on kaiken huipentuma ja syy, miksi kirja on niin palvottu.

  Lukijassa (Reader) ihme kyllä leffa peittosi kirjan, mutta näin minulle käy vain kerran 10 vuodessa...

  VastaaPoista
 8. Minäkin sain päivityksesi nyt näkymään hallintapaneelissani :)

  Lista keskenjääneistä kirjoista on kiinnostava. Itselläni sille kuuluisi mm. Umberto Econ "Ruusun nimi", josta haluaisin pitää niin kovasti. Ian McEwanilta olen lukenut vain "Ajan lapsen", mutta en saanut siitä otetta. Leenalle taisin jonkin hänen aiemman päivityksen yhteydessä luvata lukea jonkun McEwanin tänä vuonna, joten lukulistallani McEwan jo on :)

  VastaaPoista
 9. Yes! Kiva homma - nyt siis näyttäisi toimivan tämä pohja kaikilta osiltaan. Minusta on ihan kiva kuulla muidenkin keskenjääneistä, koska kyllä se jotain kertoo: ihmisestä tai sitten kirjasta :) Minulla on tuo "Ruusun nimi" luettavien pinossa, saa nähdä miten minun käy sen kanssa.

  VastaaPoista
 10. Olen lukenut McEwanilta kirjat Amsterdam ja Rannalla ja pitänyt paljon molemmista.

  Omia nyt mieleen tulevia kesken jääneitä ovat ainakin Zadie Smithin Valkoiset hampaat ja Miika Nousiaisen Vadelmavenepakolainen!

  VastaaPoista
 11. Satu: Minultakin Valkoiset hampaat jäi kesken. "Kauneudesta" oli sen sijaan oikein hyvä. Vadelmavenepakolaisen luin, mutta sen nyt olisi hyvin voinut myös jättää lukematta.

  Tuntuu että "kaikki" hehkuttaa tuota McEwania ja itselle on jätetty jakamatta joku semmoinen solu, jolla siitä innostuisi. Tai sitten olen lukenut vääriä kirjoja. Tai sitten se ei vaan ole minun juttuni.

  VastaaPoista
 12. Eipä taida olla olemassa sellaista kirjailijaa josta kaikki olisivat samaa mieltä, joten jos ei iske niin ei sitten! :)

  VastaaPoista
 13. Satu - niinpä, maailmassa on kuitenkin niin paljon hyviä kirjoja olemassa!

  VastaaPoista