28. huhtikuuta 2010

poimintoja "arkistosta" #3

Stefan Merrill Block: Unohdettujen tarinoiden kirja

Yhdysvallat 2008

LYHYESTI: Tarina perheestä, jonka jäsenistä monet sairastuvat jo varhain perinnölliseen Altzhaimerin versioon. Kertoo unohtamisesta ja muistamisesta, sekä paikoista, joita kukaan ei muista.

ERITYISTÄ: En tiedä painuiko tästä niin vahva jälki mieleeni, koska molemmat mummoni sairastavat Altzhaimeria? Kaikille, joita muistisairaudet on koskettaneet tätä ainakin voi suositella. Minä kyllä suosittelen kaikille. Tarina kietoutuu todellisuuteen ja satumaailmaan, ihmeelliseen Isidoraan.  Unohduksen maassa unohtaminen on sallittua. Olin todelle pysäytetty tästä teoksesta, johon tartuin ihan sattumalta.

 MUUALLA:

Kirjavinkit

Annelin lukuvinkit

ja paikkansa pitävät kehusanat:

”…tämä häikäisevä debyytti tavoittaa sadunomaisen tunnelman ja kertoo samalla sydämeenkäyvästi erään perheen taistelusta Alzheimeria vastaan…Tuloksena on lumoava, vangitseva tarina.”
– Publishers Weekly

”Unohdettujen tarinoiden kirja on ihmeellinen ja lumoava. Se on täynnä tragediaa, mutta myös huumoria ja toivoa. Kirja jää taatusti lukijan mieleen.”
– Bookreporter.com

TÄHDET: 

+ + + + + 


4 kommenttia:

 1. Hei!
  Tämä on minullakin odottamassa lukuvuoroa. Täytynee tarttua, kun en Tyleriin päässyt käsiksi. ;)

  Liitin sinut lukulistalleni, eihän haittaa?

  VastaaPoista
 2. Joo, mä tykkäsin tästä! Ja toisella kertaa sitten arpa osuu kohdalle?

  Kiitos linkityksestä, se on oikein suotavaa :)

  VastaaPoista
 3. Tätä samaa aihetta on käsitelty aivan lositavasti Richard masonin Muistojen huoneeissa. Löytyy blogistani hakukoneella: Muistojen huoneet. Annoin sen Evelle matkakirjaksi monen viikon lomalle Turkkiin ja hän kommentoi kirjaa tänään. En ymmärrä, miksi tätä kirjaa ei löydetä! Lue Even kommentti: Kirjassa on kaikki!

  (Eve on esitelty useasti blogissani, mutta sinä et ollut silloin vielä mukana. Hän on suomentanut Rainer Maria Rilken runot ja yhden niistä 'ensiesitys' oli minun blogissani tänä keväänä. Even kirja on hakukoneella: Tahto tahtojen.)

  VastaaPoista
 4. Minulle moni on suositellut Mansonia! Ja Muistojen huoneissa on korkealla lukulistalla - pitäisikin katsoa löytyykö sitä kirjastosta kun tänään menen sinne.

  VastaaPoista