19. huhtikuuta 2010

The Reader

KIRJA:
Bernhard Schlink: The Reader
(Saksa 1995)
218 sivua

LEFFA:
The ReaderLYHYESTI: Nuoren pojan ja vanhemman naisen rakkaustarina,
jossa taustalla natsiajat. Pohdiskelee syyllisyyttä, anteeksiantoa, unohtamista ja rakkauttakin. Kirjaa on hankala tiivistää, koska siinä on kaksi erillaista osaa, mutta tarina pysyy kuitenkin hyvin kasassa.FIILIKSIÄ: Luin kirjan viime kesänä ja katsoin elokuvan eilen. Kirja oli oikein hyvä. Ja kerrankin myös leffa yllätti positiivisesti. Kirja on tiiviimpi ja nopeasti luettava, kun taas leffassa on joitain turhaan pitkitettyjä kohtauksia.

ERITYISTÄ: Ralph Fiennes on ollut suosikkejani Englantilaisesta potilaasta asti, vaikkei hän niin enää sykähdytäkään. Hänellä on ihan uskomattomat silmät. Kate Winslet sai roolistaan Oscarin.

MUUTA: Kirja oli hitti ilmestyessään 15 vuotta sitten. Itse luin sen englanniksi, mutta siitä on olemassa myös käännös, eli suomeksi se on Lukija.

TÄHDET KIRJALLE:
+ + + + (+)
(Antaisin leffalle saman verran tähtiä, mutta jos pitäisi valita lukisin kirjan.)

5 kommenttia:

 1. Voi!, tämä leffa oli niin hyvä. Minä ostin sen heti. Ralph Fiennes on toki niin suuri suosikkini, että minut voitaisiin jäävätä, mutta en suostu. Kirja oli minun mielestäni hyvä, mutta ennalta-arvattava. Kerrankin elokuva ylistää kirjaa. Pidän myös Kate Winsletistä.

  PS. Lueppa hieman pateettinen Graham Greenin Jutun loppu ja sitten katsot sen leffan. Pääosissa Ralph Fiennes ja Julianne Moore!

  PS2 Olen jossain ylimielisyden ja korkeakulttuurin puuskassa hävittänyt Graham Greenin kaikki kirjat itseltäni. Nyt ostan niitä sitten antikvariaateista...

  VastaaPoista
 2. Minua kiinnostaisi sekä lukea tämä kirjana että nähdä elokuvana. Itse asiasta tulin (taas!) kommentoimaan sitä, että jostain syystä en saa edelleenkään päivityksiäsi näkymään hallintapaneelissani. Niinpä kokeilen sellaista saamaani vinkkiä, että poistan itseni ensin lukijalistalta ja kirjaudun sitten uudelleen :)

  VastaaPoista
 3. Jutun loppu on kirjana suosikkejani, mutta leffana en niin siitä innostunut.

  Kokeilin tämän pohjan vaihtamista, jos tuo päivitys korjautuisi, katosotaan onko siitä apua...tykkään siitä keltaisesta kyllä enemmän.

  VastaaPoista
 4. Anni, onhan Jutun loppu hieman pateettinen ja filmissä se tuntuu jotenkin enempi, mutta...en voi sille mitään;-)...Fiennes♥

  VastaaPoista
 5. no on se pateettinen, tietysti :) mutta Greene osaa pukea sen sanoiksi hienosti. Ja kyllä Fiennes on vaan ihana :)

  Oisiko vinkkiä tähän päivitys ongelmaan? en haluaisi muuttaa pohjaa ihan peruspohjaksi, mutta päivittyminen pitäisi saada toimimaan. HÖH.

  VastaaPoista