26. huhtikuuta 2010

Marie Phillips: Huonosti käyttäytyvät jumalat

Marie Phillips: Huonosti käyttäytyvät jumalat
Englanti 2007
301 sivua

LYHYESTI: Olympos-vuoren jumalat asuvat kimppakämpässä Lontoossa. He ovat menettäneet voimiaan ja muutenkin elämä on varsin tylsää. Kun Apollon rakastuu Eroksen nuolen ansiosta kuolevaiseen Aliceen, meno ei enää olekaan yksitoikkoista.

MIKSI: Löysin kirjan ihan sattumalta (kirjastosta tietenkin). Lähempi tarkastelu osoitti, että se on julkaistaessa saanut varsin suuren suosion useassa maassa.

FIILIS: Tämä oli positiivinen yllätys! Tiivistettynä kirjaa voisi kuvailla "what if God was one of us"-ajatuksella, mutta varsin kaukana mistään kristillisestä meiningistä. Tässä jumalaperheessä ei olla kovin sovinnaisia: Afrodite myy puhelinseksiä ja harrastaa seksiä sisarustensa kanssa, Ares on erittäin kiireinen järjestäessään sotia ja riitoja ihmisten välille, Eros on tullut uskoon. Siis krisitilliseen. Ajatusleikki on toimiva ja samalla lukija pääsee seuraamaan uutta, nykyhetkeen sijoittuvaa kreikkalaista tragediaa.

Juoni pysyy koossa hyvin, kirja viihdytti ja minua nauratti. Tulin hyvälle tuulelle. Kirja tarjoaa myös tehokkaan kertauskurssin kreikkalaiseen mytologiaan.

MUUTA: Genren määritys on hankala. Humoristista fantasiaa? Hömpän puolelle tämä menee, mutta ehdottomasti suositeltavan sellaisen.

TÄHDET:
+ + + +

5 kommenttia:

 1. Pitääkin pistää luettavien listalle. Kuulostaa sen verran kiintoisalle :)

  VastaaPoista
 2. Hypistelin tätä kanssa kirjastossa, mutta en kuitenkaan ottanut luettavaksi. Täytyypä sitten seuraavalla kerralla poimia mukaan, jos kerran kyseessä on noinkin hauska kirja..:)

  VastaaPoista
 3. Hei Jossu ja Mimmu! Ei se tosiaan mikään merkkiteos ole, mutta hauskaa ajanvietettä kyllä. Usein muuten sattuu, että on nähnyt kirjan jossain ja sitten se tulee vastaan jossain toisaalla. Kiva kun kävitte täällä :)

  VastaaPoista
 4. Minusta tämä oli alkuun hauska ja vetävä, mutta sitten lukemiseen tuli tauko ja sen jälkeen en saanut enää otetta kirjasta. Ehkä olisi pitänyt, jos kerran juoni kuitenkin pysyi hyvin koossa? Ehkä yritän joskus uudestaan...

  VastaaPoista
 5. Hmm.. mielenkiintoinen lukuvinkki! En olekaan tähän aikaisemmin törmännyt. Pitääkin vilkuilla kirjaston tarjontaa..

  VastaaPoista