9. heinäkuuta 2011

10 kärjessä Annin tyyliin

Mä luulin jo jääneeni ihan välistä tästä haasteesta/palkinnosta, siis ettei kukaan antanut sitä minulle, mutta sitten löysin itseni Lurun blogista. Kiitos!

Ajattelin vastata top10 kirjoihin tekemällä listan tänä vuonna tähän menessä lukemistani kirjoista. Sittenhän voi vuoden päätteeksi katsoa, mitkä edelleen mahtuvat huippujen joukkoon. Tämä ei ole paremmuus järjestys.

1. Alice Munro: Liian paljon onnea
Munro on suosikkini, ehdottomasti.

2. Marjane Satrapi: Luumukanaa
Tämä sarjakuva on todella hieno.

3. Augusten Burroughs: Maagista ajattelua
Hauskoja ja elämänmakuisia tarinoita.

4. Susan Fletcher: Meriharakat

Kielellisesti ja tarinaltaan upea kirja.

5. Chimamanda Ngozi Adichie: Purppuranpunainen hibiskus

Hienon kirjailijan esikoinenkin on yllättävän vahva lukukokemus.

6. David Foenkinos: Nainen, jonka nimi on Nathalie
Tämä oli ihan yllättävän suloinen kirja. Arviota tulossa

7. David Nicholls: Sinä päivänä
Hieno lukukokemus kepeydessään ja kipeydessään.

8. Majgull Axelsson: Huhtikuun noita
Lumouduin, kärsin ja huokailin näiden naisten kanssa.

9. Ali Shaw: Tyttö, joka muuttui lasiksi
Aikuisten satu, joka on tutustumisen arvoinen.


10. Jonathan Tropper: Everything Changes 
(Huumoria ja romantista komediaa todella sujuvassa muodossa! Arviota tulossa.)

Huomaan, että mukana on monta juuri lukemaani kirjaa. Ehkä ne todella ovat olleet hyviä, tai sitten olen monien ei-niin-hienojen- kirjojen jälkeen ollut erityisen ilahtunut vetävistä hahmoista ja teksteistä.

Minulla on samaa ongelmaa kuin Booksyllä, eli en juurikaan käytä kosmetiikkaa kuin erityistilanteissa. Ne mitä käytän on suureksi osaksi luomua. Eli:

1. Ole Hyvä nokkos-yrtti-shampoo
2. Ole Hyvä karpalo-ruusupuu-mansikka suihkugeeli
3. Frantsila luonnonraikas deodorantti
4. Aloe vera- luomuhammastahna
5. Clinique Dramatically diffrent moisturizing gel
Näillä pärjää hyvin arkena, mutta juhlaan tarvitsee sitten
6. valokynän
7. huulipunan
8. ripsivärin
ja muitakin meikkejä, joiden merkissä ole täysin jämähtänyt Cliniqueen. Silloin harvoin kun teen hiuksille yhtään mitään laitan niihin
9. Bed Head Superstaria
tuoksusuosikkina on ollut
10. Flora by Gucci

En tiedä pystynkö millään keksimään kenellä tämä ei olisi vielä käynyt? Olisiko kirjojen keskellä Maija, jonka blogin löysin juuri ja Kirsin kirjanurkka ja Sallan lukupäiväkirja, jossa on muuten hehkutettu mielenkiintoista The Unwritten sarjakuvakirjasarjaa ja Tata lukutoukkailua blogista. Jos joku ei ole saanut tätä haastetta voi vastata näihin  ja kertoa saaneensa sen minulta ;)

11 kommenttia:

 1. Meillä oli ihan samanlainen runko tässä postauksessa. Molemmat teimme listaukset tänä vuonna luetuista suosikeista ja kosmetiikkalistaus on aika luonnollinen. :)

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoisia kirjoja olet listannut (ja herkutellisen kuuloisia Ole hyvä -tuotteita. Munroon olen parhaillaan tutustumassa osana "enemmän novelleja" -projektiani. Nathalie odottaa sopivaa lukuhetkeä.

  En tiedä, edistävätkö nämä haasteet (tai "palkinnot"?!?) hyvää blogihenkeä/yhteisöllisyyttä, kun niissä nimetään muutama bloggaaja ja osa jää sitten haasteen ulkopuolelle/unohdetaan.

  VastaaPoista
 3. Olen miettinyt että näissä haasteissa on hyvä vain mainita, että kuka tahansa voi ottaa haasteen vastaan.

  VastaaPoista
 4. Öh, mitenköhän kiepsahdin anonyymiksi. Hanna siis kommentoi tun edellisen. Siitä jäi myös puuttumaan tekstiä jostain kumman syystä. Tähän samaan marmatukseen sanon, että blogger esti eilen minua kommentoimasta blogiisi ja vasta kuudennella!!! yrittämällä onnistuin saamaan tuon ensimmäisen minivastauksen ilmoille. :)


  Tiettyjen ihmisten haastaminen ei haittaa minua, vaikka kyllähän se vähän kirpaisee, jos kukaan ei itseä haasta ja muut saavat kymmenittäin kiitoksia. :) Kaikki voivat kuitenkin näihin haasteisiin tarttua, sillä monet eivät haasta erityisesti ketään, vaan kutsuvat kaikki mukaan "leikkiin". Olenkin miettinyt, että näissä haasteissa on hyvä vain mainita...

  VastaaPoista
 5. Tyttö joka muuttui lasiksi, Meriharakat ja Huhtikuun noita ovat niin hyviä! Ja Sinä päivänä on minulla matkalukemisena täällä Savossa.

  Anni olit mielessäni, kun mietin kenelle laittaisin tämän eteenpäin ja olin ihan varma, että sinut oli mainittu. Höh. <3

  Olen puolittain samaa mieltä Marian ja Hannan kanssa siitä, että tällaiset tunnustukset voisi vain jättää avoimeksi kaikille. Toisaalta silloin moni arempi bloggaaja voisi jättää vastaamatta, koska ei olisi varma että sopiiko juuri hänen vastata ko tunnustukseen. Kuulostaa sekavalta, mutta itse olen aika arka ja bloggaajaidentiteeltiltäni epävarma. Silti pidän tuosta Marian ja Hannan linjasta.

  :)

  VastaaPoista
 6. Eihän näissä asioissa kuitenkaan voi ottaa liian tiukkapipoista linjaa, henkilökohtainen haastaminenkin on mukavaa. Ei mulla ole oikeastaan aiheeseen mitään kunnollista mielipidettä ja hölisen vain sunnuntain kunniaksi. :)

  VastaaPoista
 7. joo, en minäkään ajatellut että minut on jotenkin tarkoituksella jätetty ulkopuolelle. kyllä tuo nimeäminen on ihan mukavaa ja olisin tehnyt haasteen vaikkei kukaan olisi minua maininnutkaan. meitä on tätä nykyä niin paljon, että helposti menee sekaisin :) ja itse olen ollut myös laiskahko ja hidas vastaamaan haasteisiin - blogimaailma toimii nopeammin kuin itse useinkaan ehdin mukaan.

  Hannan kanssa mentiin samoissa ja huomaan nyt että hannankin teksti on jäänyt minulta välistä, kun niin moni vastasi tähän samaan aikaan. JA Katjan kanssa luetaan edelleen näitä samoja... saa nähdä mitä pidät Sinä päivänä kirjasta, se ei välttämättä ole kaikille.

  VastaaPoista
 8. Minua ei ole vielä kukaan muu haastanut, kuin Pienen mökin Maria erillisessä kommentissaan, jossa hän kirjoitti jotain sinne päin, että tee sinäkin tämä, jos otat osaa tällaisiin vähemmän vakaviin juttuihin (tai jotain sinne päin; anteeksi, Maria, jos lainaan ja muistan sinua väärin ;-D).

  Siitä ajattelin, että millainenkohan minun bloggaajakuvani on, millaisenahan muut minut näkevät. Sama se (tai ehkä laitan jonkun palautekyselyn Morren tapaan josskin välissä..?), mutta tahdon vain sanoa, että siihen, ettei haastetta saa, voi olla monta syytä, ei vain se, ettei kukaan tule miettineeksi haasteen hetkellä jotakin yksittäistä bloggaajaa. Se, että jää haasteen "ulkopuolelle" ei siis välttämättä tarkoita sitä, ettei blogista pidetä tms. muuta ikävää. Minusta esimerkiksi tämä Annin blogi on tosi mukava monellakin tavalla :-). Eikä tämä ole (pelkästään) mikään lohdutuskehu!

  VastaaPoista
 9. Voi Anni, olisin oikein hyvin voinut haastaa sinut kun olen blogisi innokas seuraaja :-) Mutta minusta on tullut arka laittamaan näitä eteenpäin, kun olen huomannut että kaikki bloggaajat eivät tykkää vaan kokevat ketjukirjeiksi. Voisi olla hyvä ottaa käyttöön tuo "nappaathan itsellesi jos et vielä saanut."

  VastaaPoista
 10. Kiva kun aiheesta syntyi keskustelua näin kesähelteilläkin :). Minäkin päädyin laittamaan haasteen eteenpäin "nimikoituna", koska halusin kannustaa muutaman ihanan, mutta ei vielä niin tunnetun blogin mukaan. Haastamalla jonkun nimeltä mainiten mukaan saa uuden haasteen toki hyvin "lentoon" mutta kritisoin sitä, että jotkut haastavat aina ne samat, 100-300 lukijan "suosikkibloginsa".

  Minusta tämä haaste itsessään oli vähän hömppä (eli sopii hyvin kesään), siis kuka kirjanystävä muka voi nimetä elämänsä 10 suosikkirjaa :D mutta tuntui ihanalta kun minut muistettiin <3 Ja mielellään minäkin muistaisin joskus esim. Karjaa jollain haasteella, mutta en voi, kun hänet on aina haastettu jo moneen kertaan ;)

  Tuo Paulan mainitsema juttu on totta: jotkut blogit ovat niin asialinjalla, ettei niitä aina uskalla häiriköidä näillä haasteilla ;). Olisin kyllä Paulan uskaltanut haastaa :), mutta kun kaikkia ihania blogiystäviä ei juuri sillä hetkellä muista, sekin sitten harmittaa minunlaistani kaiken vatvojaa.

  VastaaPoista
 11. Paula - tuo onkin tosi mielenkiintoinen juttu, että miten muut näkevät ja ymmärrän ajatuksen ettei vaikka halua hömpällä häiritä. Itselläni on ollut huono omatunto kun olen aika vähän päässyt kommentoimaan toisille viime kuukausina (blogien lukeminen onnistuu paljon paremmin vauvan kanssa kuin kommentien kirjoittaminen) ja muutenkin blogannut vähemmän, niin sitten tulee olo et kaikki on suuttuneita mulle (riittäähän taas terapeutille kerrottavaa ;))

  Ja vaikkapa Katja ja muutkin aina ihanasti linkittää mun juttuja ja on haastanut ennenkin juttuihin, niin sehän hyväkin ettei ole aina samoja. Nyt vaan huomasin, että olinkin sitten "pudonnut" välistä. Ajattelen, että se on bloggaajan oma asia jos ei halua lähteä mukaan tai esim. ehdi osallistua haasteeseen - ei voi olla väärin haastaa?!

  Ja kiitos kehuista, mukavavaa niitä kuulla. Olen silti päättänyt olla vajoamatta itsesääliin tämän haasteasian kanssa :D

  VastaaPoista