2. heinäkuuta 2011

David Nicholls: Sinä päivänä +ARVONTA

David Nicholls: Sinä päivänä
Englanti 2009 (suom.2011)
507s. Otava

MIKSI?: Tästä on ollut paljon mainoksia monessa paikassa. Kuulosti hyvältä kesäkirjalta.

LYHYESTI: Kannessa se on sanottu: "Kaksikymmentä vuotta, kaksi ihmistä."

FIILIS: Jennin K-kirjablogissa puhuttiin superkirjoista ja yksityisistä lukukokemuksista. Tämä kirja tulee minulle hyvin lähelle sitä miten itse määrittelisin tuon: eli tarina osuu ja uppoaa, vaikkei kirja olekaan mikään kirjallisuuden mestariteos tai klassikko.

Dexter ja Emma, Em ja Dex tapaavaat 20-kymppisinä opiskelijoina, jolloin kaikki vasta alkaa.  Heidän elämäänsä seurataan kohti tuntematonta, hyvinkin kaukaiselta vaikuttavaa 40- ikävuotta. Minä ainakin muistan miltä se tuntui. Kirjan taika onkin samaistumisessa, Hesari kirjoitti lukijan uppoavan omiin muistoihinsa kainalota myöten ja näin todella tapahtuu. 

Teksti on hauskaa, uskottavaa ja rakenteeltaan oivaltavaa. Tässä on kaikki mitä kesäkirjalta voi toivoa. Tosin näin useampana yönä unia vanhoista poikaystävistä. Vaikka suomentaja on tehnyt hyvää työtä, luulisin että vitsit ja nokkeluudet olisivat vielä parempia englanniksi.

Sopii hyvin ikävaihe- ja sukupolviromaaniksi ja ainakin yli kolmekymppisille terapeuttiseksi kirjallisuudeksi.

TOISAALLA:
Hesarin kehuva arvio
 Susa Järjellä tunteella-blogista
Muitakin? Hihkaiskaa arviostanne!

TÄHDET:
+ + + + (+)

ARVONTA:
Eli tämä lähtee uuteen kotiin onnelliselle voittajalle arvonnan myötä. Kirjassa on puolikovat kannet ja se hohtaa uutuuttaan, mutta on kuitenkin luettu lapsiperheessä. Eli osallistu kirjautumalla lukijaksi, jos et sitä vielä ole ja kommentoi tätä kirjoitusta. Ilosanomaa tästä saa myös linkittää, mistä tulee toinen arpalippu. Arvonta tapahtuu ensi sunnuntaina 10.7 klo20.

PS. Jos haluaa mennä sieltä missä aita on matalin, niin tällä voi myös osallistua Satun tiiliskivi-haasteeseen, onhan kirjassa 507 sivua :)

36 kommenttia:

 1. Tätä kirjaa olen katsellut vähän sillä silmällä, joten jospa arvonnastasi sen voittaisin! Osallistun siis kahdella arvalla :--)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa kiinnostavalta! Kahdella arvalla mukana :)

  VastaaPoista
 3. Taisinpa pyöritellä tuota viime kerralla kirjastossa, jätin kuitenkin hyllyyn. Vaikuttaa mielenkiintoiselta, osallistun yhdellä arvalla!

  VastaaPoista
 4. Ymmärsin, että kirjoittaja on käsikirjoittanut myös Rimakauhua ja rakkautta -sarjaa. Jos näin, niin ei mikään hullumpi referenssi; kirjaa tavoittelemaan yhdellä arvalla.

  VastaaPoista
 5. Osallistun yhdellä, kuulostaa lomakirjalta :D

  VastaaPoista
 6. Kokeilen onneani yhdellä arvalla :)
  Tämä kirja vaikuttaa kaikin puolin lupaavalta ja olisihan se kiva lisä omaan kokoelmaan.

  Maija / Kirjojen keskellä

  VastaaPoista
 7. Kuulostaa hyvältä kirjalta. Kaikki brittiläinen on minulle aina plussaa ja tuollainen hauska, mutta silti oivaltava kirja voisi olla nyt paikallaan. Etenkin kun kirja tuntuu sydämeenkäyvältä.

  Minä en nyt osallistu arvontaan, koska yksi ystäväni on luvannut postittaa kirjan minulle ja odotan saavani sen ensi viikolla jo. :)

  VastaaPoista
 8. Minuun tämä osui ja upposi tosiaan myös! Nichollshan on ollut mukana kirjoittamassa Rimakauhua ja rakkautta-sarjaa, ja minusta tässä oli paikoin samaa tunnelmaa, varsinkin dialogeissa jne.

  Ihana kesäkirja!

  VastaaPoista
 9. Osallistun! Rimakauhua ja rakkautta oli huippusarja, joten odotan tältä paljon. Olen myös terapian tarpeessa ;-)...

  VastaaPoista
 10. Moikka! Osallistuisin mielelläni arvontaan ja olen vakituinen lukija, tosin google readerin kautta kun en osaa tätä bloggerin omaa lukusysteemiä osaa käyttää.

  VastaaPoista
 11. Minäkin osallistun kahdella arvalla, eli linkitän. :) Kirja kiinnostaa kovasti!

  VastaaPoista
 12. Osallistun kahdella arvalla! Kohtahan tuo kolmenkympin kriisi alkaa kolkutella, joten ehkäpä olisi paikallaan? :P Mielenkiintoiselta ainakin kiinnostaa ihan ilman kriiseilyäkin.

  Iloa ja jaksamista vauva-arkeen!

  VastaaPoista
 13. Minut tuo kansi karkoitti aika tehokkaasti, mutta nyt kun olen lukenut jo useammankin positiivisen arvion kirjasta, alkaa kirja sittenkin kiinnostaa. Tosin taidan olla jo aikapäiviä ohi suositusiästä, mutta haitanneeko mittään...

  VastaaPoista
 14. Minä haluan ehdottomasti lukea tämän joten kahdella arvalla arvonnassa mukana!:)

  VastaaPoista
 15. Kirja kiinnostaa kovastikin, joten osallistun yhdellä arvalla:)

  VastaaPoista
 16. Osallistun arvontaan, sillä haluaisin tämän kirjan antaa sisarelleni lahjaksi. :) Kahdella mukana!

  VastaaPoista
 17. Osallistun kahdella arvalla! Tämä kirja kiinnostaa todella.

  VastaaPoista
 18. Tämä kirja kiinnostaisi! :) Liityin blogiin lukijaksi, joten osallistun yhdellä arvalla.

  T: Lumikukka S

  VastaaPoista
 19. Tämä on ollut suunnitelmissa lukea ainakin puoli vuotta, joten kaipa se on osallistuttava ja koetettava onnea. Lukijana yhdellä arvalla toistaiseksi, huomenna jos muistan, linkkaan omaan blogiin.

  Voi kyllä olla, että menen ja tilaan tämän englanniksi, sillä Little Been tarinan aiheuttaman jonkinlaisen pettymyksen jälkeen tuumin, että tämän ja muutamia muita lukisin alkukielellä.

  VastaaPoista
 20. Kirja kiinnostaa, mutta vasta tämän esittelyn myötä. Kannen perusteella olisi jäänyt hyllystä käteen poimimatta... Pidän kuitenkin kaikesta brittiläisestä, siksi tämäkin kirja menee nyt lukulistalle. Osallistun yhdellä arvalla.

  VastaaPoista
 21. Minä tätä jossain katselinkin, kansi on jännällä tavalla erikoinen ja kiinnostava, enkä paheksuisi ollenkaan jos se liittyisi oman kirjahyllyni jatkoksi. Kaksi arpaa ottaisin, kiitos. :)

  VastaaPoista
 22. Tämä on minullakin lukulistalla, joten osallistun kahdella arvalla mukaan! :)

  VastaaPoista
 23. Osallistun kahdella arvalla! (linkitän, kun pääsen koneelle). Jostain syystä tästä kirjasta (sen perusteella mitä esim. sinä ja Susa olette kirjoittaneet) tulee mieleen Lionel Shriverin kirjat Syntymäpäivän jälkeen ja Kaksoisvirhe.

  VastaaPoista
 24. Ehdottomasti osallistun, kahdella arvalla. Odottelen tätä mainion kuuloista kirjaa kirjastosta, mutta minua ennen on pitkä jono... :-/

  Sara / p.s. rakastan kirjoja

  VastaaPoista
 25. Minäkin osallistun kahdella arvalla, kuulostaa hyvältä kesälukemiselta :-)

  VastaaPoista
 26. Osallistun yhdellä arvalla ja katson suosiiko arpaonni ;) Vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta kirjalta! =)

  VastaaPoista
 27. Ou pakko osallistua kun olen tämän kirjan ostoakin jo harkinnut! Kahdella siis mukana!

  VastaaPoista
 28. Minulla on tämä kirjaston hyllyssä odottamassa eli en osallistu, mutta otan iloiten suosituksesi vastaan. Kiitos!

  VastaaPoista
 29. Yhdellä arvalla osallistun kirjan arvontaan. Rimakauhua ja rakkautta oli lempisarjani televisiossa, sillä perusteella tämä ansaitsee päästä lukujonoon.

  VastaaPoista
 30. Vaikuttaa parhaalta kesälukemiselta! En millään malttaisi odottaa kirjaston massiivisen varauslistan lyhenemistä, joten suosisipa arpaonni kerrankin! Yksi arpa, kiitos :)

  VastaaPoista
 31. 2 arvalla mukana, kauhean mielenkiintoiselta vaikuttaisi!

  VastaaPoista
 32. Jospa koittaisin osallistua yhdellä arvalla. Luin teoksen viime vuonna englanniksi ja kuulin suomennosta kehuttavan, teoksen voisi ihastuttavuutensa vuoksi lukea uudelleen. Nichollislta seuraavana lukulistalla on The Understudy.

  Ja kiitoksia muuten mukavasta blogista!

  VastaaPoista
 33. Luin kirjasta Jennin blogista ja kiinnostuin, yhdellä mukana.

  VastaaPoista