18. heinäkuuta 2011

kesäleffoja osa II

Edellinen leffapostaus löytyy täältä.

Ole luonani aina
Kazuo Ishiguron kirjaan perustuva elokuva on onnistunut. En silti pitänyt siitä, sillä tarinana tämä on niin kovin synkkä. Kysymyksiä ja ajatuksia elokuva kuitenkin herättää. Olisi mukava kuulla teiltä jotka olette lukeneet kirjan, että miten nämä vastasivat toisiaan.
TÄHDET: ++++

Kuninkaan puhe
Paljon kehuja saanut elokuva änkyttävästä kuninkaasta lunastaa kaikki odotukset. Tämä kannattaa ehdottomasti katsoa!
TÄHDET: ++++(+)
Tamara Drewe
Englantilaisen elokuvan hahmot ovat kaikki aika kamalia, mutta tarina oli aivan erilainen kuin luulin. Puolikepeää ja vähän romanttistakin.
TÄHDET: ++++


Taistelija
Nyrkkeilyelokuva, jossa Cristian Bale tekee aivan uskomattoman roolin! Jo sen takia leffa kannattaa ehdottomasti katsoa. Tässä on kyllä hulluin perhe pitkään aikaan. Elokuva perustuukin tositarinaan ;)
TÄHDET: ++++Black Swan
Balettielokuva, joka kertoo hienosti nuoren naisen muutoksesta valkoisesta joutsenesta mustaksi ja ristiriidasta, joka tästä aihutuu.
TÄHDET: ++++
 Kova kuin kivi
Coenin veljesten upea lännenelokuva, jossa nuori Hailee Steinfield näyttelee vaikuttavasti vanhojen setien (kuten Matt Damon) kanssa.
TÄHDET: ++++(+)
Just Go With It
Yllätävän onnistunut romanttinen komedia (minun odotukseni näiden suhteen ovat tosin kovin vähäiset). Jennifer on ihanasti ikäisensä ja kohtaus jossa he ottavat mittaa toisistaan Kidmanin kanssa korvasi muutamat ala-arvoiset vitsit.
TÄHDET: +++Cemetery Junction
Tämä on helmi! Kiinnostavat hahmot, hyvät näyttelijät ja toimiva tarina: upealla musiikilla. Naurettiin aivan katketaksemme.
TÄHDET: ++++(+)


Jatkan taas jossain kohtaa. Kuten sanottu, on tullut muutama leffa katsottua viime aikoina...

12 kommenttia:

 1. No niin, nyt se tullut se Ole luonani aina! Odotan kovasti että pääsen näkemään, koska kirja on ollut tämän kesän huippuja, ihan selkeästi. Mutta vertailla en vielä osaa.

  Ja elokuvien katsojana olen aivan surkea nykyään. Sen jälkeen kun lapsi tuli taloon, olen katsonut kotona yhden (kokonaisen) elokuvan, ja se kertookin kaiken sekä minusta että huumorintajustani: se oli The Little Fockers. :D

  VastaaPoista
 2. Katsottiin tuo Black Swan viime viikolla, vaikuttava! Hyräilin ja pyörähtelin koko loppuillan, tosin en ihan yhtä sirosti kuin elokuvan Nina...

  Kuninkaan puhe kyllä kiinnostaisi myöskin... Colin Firth on ihana!

  VastaaPoista
 3. Minusta Ole luonani aina kirja ja elokuva vastasivat tarinaltaan aika hyvin toisiaan. Toki kirja oli parempi koska minusta Keira Knightley oli leffassa ärsyttävä. Ja tietysti elokuvasta oli jätetty asioita pois, koska kaikkihan ei millään mahdu mukaan...:)

  VastaaPoista
 4. Näistä olen nähnyt Kuninkaan puheen ja se oli kyllä todella hyvä, oscarinsa ansainnut ehdottomasti. Colin Firthia ei voi suitsuttaa liikaa, mutta myös muu näyttelijäkaarti tekivät loistosuoritukset. Black Swanin katselemista olen harkinnut, mutta en tiedä, tällaisen "laji"elokuvat aina vähän epäilyttävät minua. Taistelija menee samaan kategoriaan, vaikka laji onkin vähän eri :)

  VastaaPoista
 5. Black Swan oli kyllä upean kamala ja Kuninkaan puhe suorastaan sydämet sulattava.

  Tuota Taistelijaa ja Kova kuin kivi odotan kovasti. Jostain syystä olen heikkona nyrkkeilyleffoihin..

  Myös Ole luonani aina olisi kiinnostava nähdä nyt kun sen on lukenut!

  Kiitos näistä arvioista!

  VastaaPoista
 6. Ilse - en tiedä, leffan perusteella en ehkä haluaisi lukea kirjaa. mutta jos sinä tykkäsit noin paljon, niin ehkä pitäisi kuitenkin. onhan se tosi toivoton perustarinaltaan ja nyt voi olla synkkyyskiintiö täynnä, lopetin juuri Kärpästen Herran.

  meillä taas leffojen katselu on vaan lisääntynyt lasten myötä. mutta ennen käytiin yhtenään elokuvissa. nyt sinne pääsee ehkä kerran vuodessa. tai vähän useammin lasten 3d leffoihin...

  Norkku - se oli kyllä järkyttävyydessään kaunis elokuva.

  Sanna - siinä mielessä Keira oli hyvä, että hän oli lähes tunnistamaton. mutta voin kyllä ymmärtää tuon ärsyttävyyden.

  Amma- harvasta urheilulajista saa kiinnostavaa leffaa, mutta nyrkkeily tuntuu olevan tämmöinen. black swan on taas tavallaan sekoamiselokuva ja sellaisenaan taitava, mutta onhan se toki varsin epätoivoinen.

  linnea - näin on! tuo kova kuin kivi oli aivan yllätävän hyvä myös.

  VastaaPoista
 7. Kuninkaan puhe oli mahtava, erityiseti Colin Firthin roolisuoritus.

  Pidin kovasti Ole luonani aina kirjasta, mutta luulen, että jätän elokuvan väliin. Pelkään, että kirjan erilaiset sävyt jäävät siinä saavuttamatta.

  VastaaPoista
 8. Kuninkaan puhe oli ihana, pitäisi ostaa se omaksi! Just Go With Itin katsoin vähän aikaa sitten, enkä lämmennyt. Kamalan ennalta-arvattava ja plääh.

  VastaaPoista
 9. Olen lukenut tuon Kazuo Ishiguron kirjan ja pidin kovasti. Se oli mielenkiintoisella tavalla hyvin erilainen. Synkkyys ei haitannut minua lainkaan. Ilmeisesti elokuvakin on varsin onnistunut, joten voisinpa harkita katsovani sen.

  Kuninkaan Puheesta en ole ennen kuullutkaan (mikä ei sinänsä ole ihme, koska en seuraa järin aktiivisesti, mitä elokuvarintamalla tapahtuu), mutta nyt heräsi kiinnostus.

  VastaaPoista
 10. Jaana - niin se yleensä on, että kirjaan saa paljon enenmmän sävyjä kuin elokuvaan. Elokuva voi olla tietysti myös omalla tavallaan erityinen...

  Janninna - kuten sanotti, tuollaisten romanttisten komedioiden suhteen mun odotukset on lähinnä miinuksella ja jos leffa ei ole täysin vastenmielinen ni sitten se on positiinen kokemus ;)

  Elegia - on melkoinen suoritus onnistua olemaan kuulematta kuninkaan puheesta ;) no joka tapauksessa kai minun on pakko lukea tuo Ishiguron kirja.

  VastaaPoista
 11. Luin eilen päivällä loppuun Ole luonani aina -kirjan ja illalla katsoin elokuvan. Mulle kävi nyt niin harvinaislaatuinen tapaus, että pidin elokuvasta enemmän kuin kirjasta (tosin minäkään en tykännyt Keira Knightleysta).

  Elokuva tavoitti mielestäni hyvin kirjan sävyn ja vetosi tunteisiini vahvemmin kuin kirja. Sekä kirja että elokuva olivat vaikuttavia, mutta elokuva oli vielä vaikuttavampi. Paljon oli tietenkin jätetty pois, mutta tarinan kannalta olennaiset asiat olivat mukana. Olen aiemmin lukenut Ishigurolta Yösoittoja, josta pidin todella paljon. Ole luonani ainasta en pitänyt niin paljon.

  VastaaPoista
 12. Anna Elina - tuo onkin jännittävää että katsoo kirjasta tehdyn elokuvan heti saman tien. tuo taitaa olla harvinaista, että elokuva on kirjaa parempi, mutta jos ei niin paljon tykkää kirjasta niin käy kai helpommin.

  VastaaPoista