17. maaliskuuta 2011

KMMMM

Sain Lumiomentalta kivan haasteen, kiitos! Tehtävänä vastata näihin kysymyksiin blogista ja laittaa ilo kiertämään myös toisille bloggaajille. 


KUKA?: Ihan tavallinen kirjaharrastaja. Olen aina lukenut ja pitänyt sitä täysin normaalina asioiden tilana, vaikka esim. lapsuuden kodissani lukemista ei harrastettu. (Jotta ironia olisi täydellinen, meidän rihkamakoriste-esineiden täyttämästä kirjahyllystä löytyi kyllä MMM-kirjasarjaa). Rakastan kieltä, ilmaisuja, sanontoja, loruja, runoja. Olen käynyt läpi eri vaiheita lukijana. Esimerkiksi joskus lukiolaisena ajattelin, että luen ainoastaan klassikoita ja sivistän itseäni. Yliopistossa löysin sattumalta Erlend Loen ja Nick Hornbyn tapaiset kirjailijat ja muistin jälleen lukemisen viihdearvon. Siitä eteenpäin olen ollut sekakäyttäjä ja myöntänyt ääneen, etten jaksa läheskään kaikkea kirjallisuutta, jota "pitäisi olla lukenut".
Ulkoisesti alan muistuttaa valasta juuri nyt. Ahkeran urheilun tilalle on tullut haasteita kuten kenkien laittaminen jalkaan. Jos jotain tippuu, niin sen täytyy olla tarpeeksi arvokasta, jotta viitsin vaivautua nostamaan. Onneksi olen raskaana ja pahimman valas-olon pitäisi olla ohimennyttä noin kahdeksan viikon kuluessa.

MITÄ?: Lähinnä kirjoja ja kaikkea mitä niistä herää. Vähän leffoja, pupuja ja prinsessaa. Luultavimmin saatte tutustua myös tähän perheenlisäykseen, mutta suunnitelmani on pysyä lähinnä aiheessa. Eli kirjoissa. Kuvista tykkään itse ja olen niitä harrastanut, mutta blogiin olen käyttänyt vain vanhoja otoksia oikeastaan. Ehkä jossain kohtaa innostun myös kuvaamaan enemmän.MISSÄ?: Kotona (olohuoneen sohvalta) ja joskus töissä. (Shhh!) 

MILLOIN?: Innostuneena uudesta kirjasta tai kirja-aiheesta. Tahtoisin käyttää blogiin ennemmän aikaa ja paneutumista, mutta toistaiseksi siihen ei ole ollut mahdollisuutta. En tiedä mitä tämä uusi ihmistaimi tuo tullessaan lukemisen ja blogin kannalta, mutta sen näkee sitten.

MITÄ MIELESSÄ NYT?: Viransijaisen haku ja päättäminen. Siskot. Odotus ja vauva ja kotiinjääminen (minulla ei vielä toistaiseksi ole mitään, siis yhtään mitään, valmiina vauvaa varten). Lukeminen on ollut tosi hidasta maaliskuussa. Ihanaa kun blogilla on lukijoita tosi kivasti! Kirjablogiyhteisö on huippu.

Laitan tämän eteenpäin Ilselle Juuri tällaiseen, joka teki juuri yhden minun suosikkikirjoistani, käykää ihmeessä siellä! Ja sitten Morren maailmaanJorille Kaiken voi lukea- blogiin, Uppoa Hetkeen ja Kirjanurkkaukseen. En luettele enempää, vaikka mieli tekisi :)

10 kommenttia:

 1. Totta, kirjablogiyhteisö on kyllä huippu ♥

  VastaaPoista
 2. Oi, onnea viime metreille! Onko kyseessä ensimmäinen vauva? :)

  VastaaPoista
 3. Onnea vauvailuun! Odotatko innolla lastenkirjallisuuden kanssa höyrimistä? Onko paljon lastenkirjoja, jotka on must-have omaan kokoelmaan?:)

  VastaaPoista
 4. Kiva, että vastasit tähän. Tsemppiä valas-oloon. Kyllä se siitä ja onhan se aivan kaikessa tukaluudessaankin ihana, kiitollinen olotila!

  Se n totta, että kirjablogiyhteisö on huippu. Ilman yhteisöllisyyttä ei bloggaamistakaan jaksaisi ♥

  Ja onnea matkaan sekä sinulle että sille varsinaiselle masumatkalaiselle. Minä puolestani kysyn, että millä mielin tuleva isosisko - prinsessa - on ollut? :)

  VastaaPoista
 5. Niin ja piti vielä lisätä, että kiva bloggaajan esittely sinullakin! On niin mukava saada tosiaan lisää tuntumaan nimien taakse näiden esittelyiden myötä!

  VastaaPoista
 6. Kiva lukea lisää sinusta, anni m.! ♥ Suunnitelmissani on vastata itsekin tähän haasteeseen tänään, mutta saa nyt nähdä miten tuon pienen toipilaan kanssa menee. :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos vastauksistasi ja kiitos haasteesta! Huomenna sitten on minun vuoroni.

  Tykkäsin tuosta mitä sanoit siitä, että olisi pitänyt olla lukenut jotain. ;) Ja tuo MMM-lapsuus yhdistää meitä. ;)

  VastaaPoista
 8. Oi, kiitos haasteesta!

  Mukavia viime hetken odotuksia sinne! :)

  VastaaPoista
 9. Tuossa valasvaiheessa on se hyvä puoli, ettei oikeastaan voikaan tehdä muuta kuin lukea ja aikakin kuluu niin hitaasti, että ennättää lukea vaikka mitä! Minä luin esim. valtavan pinon dekkareita, joita yleensä en lue laisinkaan.

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 10. Ihania kommentteja täällä! Olin viikonlopun työmatkalla niin en päässyt kommentoimaan - mutta hyvä mieli tuli näistä :)

  Jotain kommentteja - meillä tosiaan on jo iso prinsessa, pian eskarilainen ennestään. Ja lastenkirjoissa yritän pitää rajaa samoin kuin aikuistenkin - vain muutamia ja loput sitten kirjastosta. Iso prinsessa odottaa innostuneena uutta perheenjäsentä, mutta vähän se taitaa pelottaakin miten elämä sitten muuttuu. ja Joana - täytyy nämä viimeiset työt hoitaa loppuun, ennen kuin pääsen valaaksi vaan lukemaan, mutta toivottavasti sekin aika pian koittaa!

  VastaaPoista