31. tammikuuta 2011

tammikuu 2011Ajattelin aloittaa tällaisen uuden käytännön, jossa tavalla tai toisella kokoan kuukauden aikana lukemani kirjat. Nämä (ja tulevat kuukaudet) löytyvät myös tuosta ylempää  välilehdeltä, jonka nimi on mielikuvituksettomasti "kirjat 2011". Vuoden lopuksi on liian työlästä koota "dataa" luetuista kirjoista, joten ajattelin kerrankin olla kaukaa viisas ja tehdä tilastointia osissa.

Joulukuun puolelta haluan poikkeuksellisesti mainita Munron, koska bloggasin siitä aivan loppuvuodesta ja se sai mielestäni liian vähän huomiota. Se olisi ehdoton kuukauden kirja, mutta nyt vain sanon, että lukekaa se joka tapauksessa.

 Alice Munro: Liian paljon onnea

Mutta siis tammikuu 2011 oli varsin tasavahvojen ja hyvien kirjojen kuukausi. Mikään näistä ei ole sellainen, jota en suosittelisi, mutta mikään ei myöskään kuulu suurimpiin suosikkeihin.

Kirjoja 11
Naisia 8/11 (!!!) 
Suomalaisia 5
Yhdysvallat 4
lisäksi Japani ja Saksa
yhteensä 2685 sivua, keskimäärin 244 sivua (varsin lyhyitä kirjoja siis)Jos olisi AIVAN pakko valita yksi, niin sanoisin että lukekaa Auringon kehrä, se on hyvä tarina. Erityismainintana kehoittaisin lukemaan myös novellikokoelmat Vesiseinä ja You Know When the Men Are Gone. Mutta kaikki muukin oli mielenkiintoista, Omenensiemenet tuoksuvat edelleen, Kosto ravistuttaa, 27 ja Oscar Waon elämä mietityttävät yhä, japanilainen avioliitto raivostuttaa - ehkä kannattaa vain kopioida tästä tasavarma lukulista :)

Jussi Valtonen: Vesiseinä

Alexandra Salmela: 27 Eli kuolema tekee taiteilijan

Junichiro Tanizaki: Avain

Suzanne Collins: Nälkäpeli - Matkijanärhi

Joyce Carol Oates: Kosto: rakkaustarina

Carita Forsgren: Auringon kehrä

Anna-Leena Härkönen: Terveisiä pallomerestä ja muita kirjoituksia (2004)

 Anna-Leena Härkönen: Palele porvari ja muita kirjoituksia (2007)

Junot Diaz: Oscar Waon lyhyt ja merkillinen elämä
Katharina Hagena: Omenansiementen maku

Siobhan Fallon: You Know When the Men Are Gone

ps. kiitollisena olen ottanut vastaan muutaman tunnustuksen! Paljastuksiin palaan piakkoin. Taidankin varastaa idean Virvatulelta ja käyttää kuvia...

12 kommenttia:

 1. Ei voi olla totta, mä aloitin juuri saman kuukausittaisen kirjanlistausperinteen! :D

  Onnittelut tosi hyvästä ideasta siis. :)

  VastaaPoista
 2. heh =D ompa hauska sattuma: 30min eroa näiden meidän postauksien välillä! Minun puolestani tämä voisi levitä vaikka kaikkiin blogeihin - kuukauden mittaiset listat on jotenkin hahmotettavissa...

  VastaaPoista
 3. Mä olin kanssa suunnitellut tehdä samaten, mutta nyt en ainakaan enää voi kun jo kaksi sen kerkesi tehdä :DD

  VastaaPoista
 4. Loistoidea, mutta enhän minä ole lukenut kuin muutaman kirjan! Listasi on heti tammikuussa niin vaikuttava, että ihan mykistyn. :)

  Ja Munron aion kyllä lukea. Ja nuo omenansiemenet.

  VastaaPoista
 5. Miehän olen listannut itselleni viikon välein luettuja kirjoja. Kuukausittain olisi varmasti järkevämpi, mutta on ollut itselleni hauska katsoa, että minä viikkoina olen ollut erityisen kirjahullu ja koska olen pitänyt vähän väljempää tahtia. Petja myös näissä postauksissa vilahtaa vierailevana tähtenä. :)

  VastaaPoista
 6. Naakku - tee ihmeessä oma lista, ois älyttömän jees jos näitä ois kaikilla!

  Ilse - ei minullakaan joka kuukausi tällaista listaa tule. Viime marraskuussa luin, ööö, kaksi kirjaa? Mutta tässähän tätä nyt sitten näkee miten kuukaudet vaihtelee.

  Hanna - joo, sinulla on mahtavat viikkolistat! Minulle sopiva tahti on varmaankin kerran kuussa. Vaihteluahan näihin tulee väkisin.

  VastaaPoista
 7. Listakin on hieno, mutta mun pitää erikseen kehua kuvaa :-)
  Kyllä lumi on kivaa!

  VastaaPoista
 8. Hieno kuva ja hieno lista! Minähän pidän kovasti listoista ja tällaisista pienistä, käytännöllisistä tilastoista (vaikka tilastotieteen kurssi yliopistossa oli Iso Peikko). Hyvä idea siis, ja sitä parempi, mitä useammassa blogissa näitä tehdään. Sillä ei ole niin väliä, onko se kerran viikossa vai kuukaudessa - riippuu niin paljon bloggaajan lukutahdista.

  Minullakin on lukulistalla melkein suurin osa noista tammikuun kirjoistasi. :)

  Karoliina

  VastaaPoista
 9. Hei, tämähän on hyvä idea! Taidankin painua tekemään omaani :)

  VastaaPoista
 10. Tämä olisi kyllä niin hyvä idea... Mutta kehtaisinko tätä idea ryöstää omaankin blogiini? :)

  VastaaPoista
 11. Anki - hyvä hyvä!

  Lumiomena - kuten sanottu niin tämä pitäisi olla kaikissa blogeissa!! Eli anna mennä vaan :)

  VastaaPoista