22. tammikuuta 2011

Palele porvari pallomeressä

Anna-Leena Härkönen:  
Palele porvari ja muita kirjoituksia (2007) 112s. sekä  
Terveisiä pallomerestä ja muita kirjoituksia (2004) 160s.

MIKSI?: Joku suositteli näitä lohtukirjoiksi tai lukijumin purkamiseen ja minun kohdallani lääkitys toimi vaivaan erinomaisesti.

LYHYESTI: Härkösen lyhyitä kirjoituksia, joita on julkaistu eri lehdissä ja koottu sitten kirjoiksi.

FIILIS: Minä tykkään Härkösestä. Hän antaa oman mielipiteensä kuulua, ravistelee pinttyneitä käsityksiä ja naurattaa. Kaikki jutut eivät toki  ole sellaisia joista itse olisi samaa mieltä, mutta mielellään näitä lukee. Aiheet tuntuvat olevan Härkösen omasta kokemusmaailmasta ja siksi ne vaikuttavat aidoilta. Aika monet kirjoitukset liittyvät parisuhteeseen, vanhemmuuteen, yhteiskuntaan, seksuaalisuuteen jne. Suomessa saisi olla lisää naisia, jotka tällä tapaa tuovat äänensä kuuluviin.

Nämä sopii hyvin tunnelmaan, jossa haluaisi lukea naistenlehtiä, mutta lukee kuitenkin mielummin kirjaa. Kiitos suosituksesta!

LAINAUS:
"Jonkun pitäisi muuten kertoa kotiäideille, että ulkoilemiselle on olemassa myös vaihtoehto: sisällä pysyminen. Olen joskus kokeillut, mitä tapahtuu jos perhe ei näytä edes nenänpäätään ulkona kahteen päivään. Vastaus: ei mitään."

TÄHDET: 
+ + +

Tällä viikolla työ on ehdottomasti taas haitannut vapaa-aikaa ja olen ollut ihan zombi päivien päätteeksi. Onneksi innostava kirjapino odottaa rauhallisempaa aikaa ja juuri nyt keskenoleva kirja on aivan mainio!

8 kommenttia:

 1. Hahaa, tuo ulkolulainaus sopiikin meidän elämään oikein hyvin tällä viikolla...! ;)

  Minäkin tykkään Härkösestä jollain lailla, mutta sitten on se mutta. Ymmärrän, että joskus on oikein syytäkin ravistella ja ärsyttää, mutta välillä minusta se on itsetarkoituksellista. Olen lukenut nämä ja jättänyt jonnekin. En halunnut säilyttää omassa hyllyssäni. Tuo oli hyvin sanottu, että kun voisi lukea naistenlehtiä mutta haluaa lukea kirjaa... juuri niin.

  Saas nähdä, millainen Härkönen on siinä uudessa tv-sarjassa! Odotan, mutta saas nähdä onko rauhaa katsoa. Hän on livenäkin aika räväkkä (kerran olen päässyt kuuntelemaan).

  VastaaPoista
 2. Oi, minulla on nämä kuten melkein koko muukin Anna-Leenan tuotanto omassa hylyssä ja tykkään!!

  odotankin juuri hänen vuoksi sitä maanantaina alkavaa sarjaakin innolla;)

  VastaaPoista
 3. Ilse - se itsetarkoituksellisuuden kuoppa on aina olemassa kun laukoo mielipiteitä, on julkkis ja vähän liian äänekäs ja hitusen epäsovinnainen, mutta kuitenkin suosittu... Mä oon niin pihalla etten tiedä mistään tv-sarjasta. Nämä kirjoituksetkin alkavat olla jo vanhoja juttuja.

  Susa - minäkin olen tykännyt monista Härkösen jutuista. Noista tv-sarjoista en ole niinkään perillä, mutta tuottelias nainen hän on...

  VastaaPoista
 4. Minäkin pidän Anna-Leena Härkösen kirjoista. Hän on niin suoran teeskentelemätön ja raikas. Ehkä en aina ole samaa mieltä, mutta se ei haittaa.

  VastaaPoista
 5. Deliah - niin just, sehän ois aika tylsääkin jos ois vaan kaikesta samaa mieltä :)

  VastaaPoista
 6. Minäkin haluaisin lukea nämä. Olen lukenut Härköseltä vanhempia romaaneja, satunnaisia kolumneja lehdistä (joista nämä kirjat siis kai koostuvat) ja aivan mahtavan Sopan syvin olemus -keittokirjan, jonka luki ihan kirjana, vaikka oli siinä hyviä reseptejäkin.

  Minua Härkönen ei ole toistaiseksi ärsyttänyt, mutta meinasi kyllä mennä aamukahvi väärään kurkkuun, kun huomasin hänen osallistuvan tuohon ihan idioottimaiselta kuulostavaan ohjelmaa. Tämä nyt voi kertoa kuitenkin enemmän minun snobismistani, josta en ole lainkaan ylpeä.

  Karoliina

  VastaaPoista
 7. Minä pidän Härkösestä kovasti ja etenkin näistä lyhyistä kirjoituksista. Siitä on jo aikaa, kun olen kummatkin kirjat lukenut, mutta muistelisin, että naureskelin ääneen osuvia kohtia, kuten esimerkiksi kirjoittamaasi lainausta. Härkönen on ehdottomasti yksi kotimaisista suosikkinaiskirjailijoista. Odotan myös innolla maanantaina alkavaa ohjelmaa.

  VastaaPoista
 8. Karoliina - nämä ovat tosiaan taattua härköstä, jtoen suosittelen. En edelleenkään tiedä mistä ohjelmasta on kyse, minun on kai pakko selvittää se jostakin kun tunnen itseni niin kelkasta pudonneeksi ;)

  Absolutely white - kyllä näitten kanssa sai tosiaan hekotella :)

  VastaaPoista