25. helmikuuta 2012

Ihme juttu - kirja tekee hyvää!

Hannele Huovi: Ihme juttu!
Kuvitus Karoliina Pertamo
Suomi 2012
Kirjapaja, 47 s.

GENRE: Lasten loru-/ runokirja

MIKSI: Kirsi Kunnas -fanina väittäisin tämän seuraavan hänen jalanjälkiään. Huovin kirjoista olen tykännyt ennenkin - viimeisin ihastus oli Jättityttö ja Pirhonen. Kirjan tuotolla (10%) osallistutaan Yhteisvastuukeräykseen. (Jos et mene just nyt ostamaan kirjaa, niin muista silti osallistua keräykseen.)

FIILIS: Tämä on parasta mitä olen lapsilleni lukenut (liian) pitkään aikaan! Näistä on syntynyt naurua ja jopa omia loruja. Rehellisyyden nimissä minä rakastuin tähän enemmän kuin 6v. mutta kyllä tuo ilolla noita kuuntelee kuitenkin.

Parasta kirjassa on kekseliään kielen lisäksi yllättävät ja yhteiskunnallisetkin aiheet. Porkkaraaste -aiheisessa runossa kerrotaan mitä tarvitaan, että tuo tavallinen herkku saadaan lautaselle: puoli maailmaa se puuha täyttää!  Teemoissa on huomioitu erityisten hyvin myös pojat ja nykyaikaiset jutut. Vai oletteko lukeneet ennen lampaaksi muuttuvasta läppäristä? Tästä löytyy myös uusi virpomisloru, isistä tehty leija, saunatontun löylykoulu sekä hampaita soittava tunteikas haitaristi. Kuvitus on tosi onnistunutta ja kaunista.

LAPSEN KOMMENTTI: "Äiti, lue vielä yksi, jooko? Nää on niin hauskan hassuja!"

SUOSIKKI: Perinteisemmästä laidasta - osa runoa Kaikki laulaa tavallaan:

Jos olet omituinen
tai sekopää,
arka tai urpo
tai aivan ilman ystävää,
tuhma tai kiltti
tai mitä vaan,
ala silti laulamaan.
Kaikki laulaa tavallaan.

Katso omaan tähteen päin,
olet hyvä juuri näin.


MUUTA: Taidan mennä ostamaan näitä useamman varastoon syntymäpäivälahjoiksi annettavaksi.

TÄHDET:
+ + + + +

6 kommenttia:

 1. Me myös luettu tätä (en ole vielä ehtinyt blogata, koska olemme hiihtolomalla) ja kirja on juuri niin ihana ja mainio kuin kerrot. Minä olen ihan rakastunut niin Huovin runoihin kuin Pertamon kuviin. Hauskaa, koskettavaa, ajatuksia antavaa ja tosiaan pitkälti hyvän kunnaslaisen lastenlyriikan perintöä kantavaa.

  T. Lumiompun Katja anonyyminä mummolasta

  VastaaPoista
 2. kiva Katja kun komppaat! Tämä on just aivan mainio! Toivottavasti kirja löytää tiensä moniin koteihin. ja hauskaa mummolaa teille!!

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa ihanalta kirjalta! Minä luen lapsille ihan liian vähän runoja, vaikka varsinkin isompi tykkää sanaleikeistä ja riimeistä. Siinä missä toiset lapset keksii omia laulunpätkiä, tuo kehittelee omia suomiräppejään :)

  Oisko sulla vinkata muista kivoista runo-/lorukirjasta?

  VastaaPoista
 4. Maija - No siis noi Kunnakset on ihan parhaita (Tiitiäisen runolelu on PARAS!). Mutta Kunnaksia riittä. Mutta esim. 2010 yhteisvastuu keräyksen kirjana oli Jukka Itkosen Krokotiili hikoaa ja muita eläinrunoja, jotka oli ihan loistavia myöskin. Minä tykkään monesta runomuotoon kirjoitetusta kirjasta, vaikka lorut onkin usein parempia. Muumien numeroleikit on tosi kiva ja vaikka Oiva sintti kannattaa etsiä käsiinsä.

  http://ootaluenekaloppuun.blogspot.com/2010/08/lastenkirjasunnuntai-11.html

  lisäksi vinkkinä, että kirjastotädeillä on aina hyviä vinkkejä...

  VastaaPoista
 5. Ihanan oloinen kirja! Voisin hankkia myös varastoon lahjaksi.

  Tai omaksi ;)

  VastaaPoista