26. helmikuuta 2012

Piiat, Avain ja muitakin elokuvia

Win Win 2011, Yhdysvallat
ARVIO: Minä rakastuin Paul Giamattiin elokuvassa Sideways ja olen sen jälkeen seurannut tarkasti hänen tekemiään elokuvia. Tämä oli jälleen aivan upea draamakomedia, joka välttelee monia kliseitä. Jännite syntyy monessa kohtaa yllättävästi ja paini tuo osuvan purkautumiskanavan aggressioille.
TÄHDET:
+ + + + (+)Piiat 2011, Yhdysvallat
ARVIO: Tämän elokuvan täytyi olla pettymys, sillä pidin kirjasta niin valtavasti. Jälleen kerran jäin miettimään miten vähän keskimittaisesta kirjasta pystyy mahduttamaan 2 tunnin leffaan? Elokuva on ihan ok ja mieskin katseli sen mielellään. Parasta on se miten 60-luvun asut, autot ja kodit tuodaan ruudulle. Näyttelijävalinnatkin ovat onnistuneita.
TÄHDET:
+ + + +
Selviytymisen taide 2011, Yhdysvallat
ARVIO: Oih! Tämä oli nuorisoelokuva minun makuuni. Nostalgia iski tätä katsoessa. Ei mikään mullistava kokemus, mutta nauratti ja tuli hyvä mieli. New York tulee hienosti kuvatuksi. Voi tuota eksistenssikriisin aiheuttamaa turhuuden tunnetta, josta vain rakkaus voi pelastaa! Näyttelijät loistavat ja tarina on suloisen romanttinen.
TÄHDET:
+  +  +  +
 Zookeeper 2011, Yhdysvallat
ARVIO: Pitkästä aikaa elokuva, jonka koko perhe jaksoi katsella yhdessä ihan hyvissä tunnelmissa. 6v:lle ehkä vähän liikaakin ihmissuhdepainotusta, mutta hauskat eläimet jäivät parhaiten mieleen.
TÄHDET:
+ + + (+)


Sarah's Key (Avain) 2010, Ranska
ARVIO: Tästäkin pidin kirjana kovasti. Elokuvana homma menee kaikkien epätoivoiseksi. Kaikki tapahtumat yritetään tunkea 2 tuntiin, mikä teee kerronnasta hyppivää ja rasittavaa. Päähenkilö Kristin Scott Thomas pelastaa paljon, mutta ei pysty ihmeisiin.
TÄHDET:
+ + +


Sairaan onnellinen 2011, Norja
ARVIO: Norjan Oscar-ehdokkaasta jää mieleen lähinnä loistavan pääroolin tekevä Agnes Kittelsen. Draama osuu pohjoismaiseen "muutetaan maalle" ja "kaikki laulaa kuorossa" - menttaliteettiin, mutta miksei mistään muusta saa irti mitään paitsi ainaisesta pettämisestä?
TÄHDET:
+ + + 


 
Crazy. Stupid. Love 2011, Yhdysvallat
ARVIO: Miksi, oi miksi Julianne Moore ei voi olla yhdessäkään hyvässä elokuvassa? Ihanalla Marisa Tomeillakin on ihan tyhmä rooli. Juoni jää ihmeellisen kaksinaismoralistiseksi farssiksi. Tämä varmasta on myynyt ja myy loistavasti.
TÄHDET:
+ + (+)
Horrible Bosses 2011, Yhdysvallat
ARVIO: Lisää näyttelijärakkauksia - Jennifer Aniston, Collin Farrell, Kevin Spacey - kaikki pääosissa tässä komediassa! Kaikki roolit on vaedetty ihan överiksi kunten myös juoni. Harmi vaan ettei se naurata. Dialogissa on hetkensä, mutta aivan liian vähän niitä hetkiä löytyy.
TÄHDET:
+ + (+)

9 kommenttia:

 1. Kiitos taas leffavinkeistä, näistä olen itse nähnyt vain Sairaan onnellisen. Fiilikset siitä aika samat kuin sinulla että miksi piti sitten vaan repiä huumori siitä pettämismeiningistä.

  Selviytymisen taide ja Win Win menevät katselulistalle!

  VastaaPoista
 2. Tuo Piiat vähän kiinnostaisi, mutta pettymys pelottaa. Kiva kuulla, että elokuva oli ihan ok, eikä jättänyt traumoja kirjasta pitävälle. Ehkäpä siis jonain iltana...

  VastaaPoista
 3. Minua kiinnostaisi tuo Piiat aika paljonkin! Hesarissa muistaakseni kehuivat näyttelijäsuorituksia.

  VastaaPoista
 4. Munkin tekisi mieli katsoa tuo Piiat, kirjana kun en koskaan ehtinyt sitä lukea. Vähän tietty harmittaa, uskon ettei leffassa ole kuin murto-osa kirjan jutuista, niinhän siinä melkein aina käy.

  VastaaPoista
 5. Kiitos muistutuksesta, tuo Win Win pitäisi ehdottomasti katsoa, sillä minäkin olen aivan hulluna Paul Giamattiin.

  VastaaPoista
 6. Minä pidin Piioista ihan yllättävän paljon siihen nähden, miten intohimoisesti rakastin kirjaa. Oli kyllä varmasti hyvä, että lukemisen ja katsomisen välillä oli vuosi aikaa.

  Mutta mitä, mitä?? Suosikkinäyttelijäni Julianne Moore on ollut minusta todella monessa aivan loistavassa elokuvassa! Short Cuts (vai onko se Oikopolkuja på finska?), Magnolia, Kaukana taivaasta, Tunnit ovat kaikki elämää suurempia... Myös Jutun loppu ja Boogie Nights tosi hyviä. Käsittääkseni myös Laivauutisia on laatuleffa, mutten ole nähnyt sitä itse. HIh, meillä taitaa olla tosi erilainen leffamaku. :D

  VastaaPoista
 7. Win win taitaa päästä nyt katselulistalle! Piiat kiinnostaa myös, tosin ehkä siihen pitää tarttua ensin kirjana.

  Kävin viikonloppuna vanhemmilla ja he olivat säästäneet keskiviikon Etelä-Saimaan minulle, oikein onnistunut juttu!

  VastaaPoista
 8. Minulla on ollut vähän kommentointi ongelmia, hoh. Toivottavasti Linnea tykkäät noista!

  Piiat on "elokuva kirjasta" ja sitä onjotenkin mahdotonta arvioida ihan vaan elokuvana,,, mielenkiintoista lukea joltain joka EI ole lukenut kirjaa et millainen oli

  SUketus - jee! löytyi toinenkin Giamatti Fani! Kerron kuitnkin että hangover part II EI kannata katsoa vaikka siinä onkin Paul.

  Ja sitten KAroliina: nuo maitsemasi elokuvatha ovat loistavia!! Mutta ne on myös tosi vanhoja! Olin epäselvä tuossa kommentissani Mooresta, minä kun olen fanittanut häntä paljonkin. Jostain syystä hänestä tulee minulle tätä nykyä mieleen silti vain kohtuu surkeita pätkiä kuten: The Forgotten, Laws of Attraction, Freedomland, Children of man jne. Mä en myös yhtään tykänny the kids are alrightista, se oli tylsä. Blindness oli ihan jees, mut se on yksi parhaita lukemiani kirjoja joten sellaisen filmatisointi on aina vähän ongelmallinen. Että kyllä mä kuitenkin uskon meidän pitävän aika samoista leffoista :D

  VastaaPoista
 9. Okei, luulin tosiaan, että tarkoit, ettei Julianne Moore ole koskaan ikinä ollut hyvissä leffoissa. :D

  VastaaPoista