20. maaliskuuta 2010

kirja vai leffa?

Kirja vai leffa? Kerrotaan nyt ensin, että katson kohtuullisen runsaasti elokuvia. Varsin harvoin leffa yltää lähellekään kirjaa.

Larsson-trilogia oli minusta ehdottomasti lukemisen arvoinen. Genrensä helmiä. Lisbeth on hieno hahmo. Ja jos ei muuten lukisi, niin kirja-ilmiönä näiden suosio on omaa luokkaansa.

Entäs sitten leffat? En voi kuin ihmetellä noita kaikkia tähtiä dvd-kannessa. Onhan nämä tietysti olleet ihan ok filmatisointeja, eka ainakin. Oma huomio on kuitenkin mennyt siihen, että aika moni kohta menee eri tavalla kuin kirjassa.  Näyttelijä suoritukset on epätasaisia: Mikael jättää jotenkin kylmäksi, Noomi Rapace Lisbethinä on loistava, mutta Erikaa näyttelevä Lena Endre niin huono, että ihan myötähäpeä iskee.

TUOMIO: lue kirjat ja katso leffat vain jos on ehdottoman tylsää ja paljon vapaata aikaa. 

++++++++++++++
KIRJA-ASIAA: Luen edelleen kirjaa "Puolikas keltaista aurinkoa". Se on paksu. Se on hyvä. Mutta hidas. Aakkoshaasteen A on tuntunut haasteelta. Homma ei oikein etene. B:ksi olisi tarjolla paljonkin kaikkea, mutta ajattelin kokeilla Brontea. Ehkä luen yhden Picoultin tähän väliin. Ja onhan tohon pinoon kertynyt ihan muutama muukin kirja jonoon.

2 kommenttia:

  1. Miehet jotka vihaavat naisia pääsee aika korkealle elämäni kirjat -listauksessa:) Jatko-osat eivät sitten mielestäni olleet kovinkaan kummoisia. Elokuvista olen nähnyt juuri tuon ensimmäisen, se oli mielestäni ihan ok. Ei tietenkään vetänyt kirjalle vertoja, enkä tiedä tuleeko kahta jälkimmäistä sitten katsottuakaan: ei jäänyt sellaista poltetta, että olisi pakko nähdä...

    VastaaPoista
  2. se on totta, että trilogia vähän hiipui kirja kirjalta, mutta hyvä se oli. ja tosiaan noiden leffan jatko-osien sijaan kannattaa lukea jotain hyvää =)

    VastaaPoista