10. kesäkuuta 2012

Sophie Kinsella: Soitellaan, soitellaan (I've Got Your Number)

Sophie Kinsella: Soitellaan, soitellaan (I've Got Your Number)
Englanti 2012 (suom.2012)
WSOY 372s.
iBooks on iPad

MIKSI?: Päätin ostaa iBooksista jotain hömpähköä englanniksi ja päädyin tähän. En ollut tiennytkään, että kirja on samantien julkaistu myös suomenksi.

LYHYESTI: Poppy kadottaa kamalan kalliin kihlasormuksensa vähän ennen häitä ja muutenkaan kaikki ei ole ihan valmiina avioliittoa varten.

FIILIS: Luin pitkästä aikaa ihan perus chick-littiä. Juoni oli ennalta-arvattava ja tarina rakentuu Poppyn hääsuunnitelmista ja niitä sotkevista asioista - juuri niin kuin tässä genressä kuuluukin. Kirjassa on myös bisnesmaailman jännitysjuonne mukana. Tarinan kuluessa vaihdellaan paljon tekstareita ja maileja,  soitellaan vähemmän.

Nauroin ääneen todistettavasti kerran, kun Poppy pelaa appivanhempiensa kanssa scrabblea:

Antony went first, and put down OUTSTEP (74 points). Wnada made IRIDIUMS (65 points). Felix made CARYATID (80 points). Magnus made CONTUSED (65 points). And I made STAR (5 points).

Kinsellalta olen lukenut aikaisemmin Undomestic Goddess (Varsinainen talousihme 2007) ja Remember me? (Muistatko minut? 2009), jotka ovat olleet samalla tapaa täynnä huvittavia sattumuksia ja hömppäromantiikkaa.

Kesäkirjaksi tämä on varmaan ihan hauska. Itse tuskin innostun lukemaan enempää tältä osastolta,  mutta tällä tapaa kerran vuodessa taitaa olla minulle ihan sopiva määrä.

MUUTA: iBooks toimii kivasti. Jotain nappeja joutui hakemaan, kun on tottunut käytämään Kindleä. Kirjassa on alavitteitä, jolla kai on myös jonkin sortin symboliarvo - mutta viitteet on laitettu lukujen loppuun. Itse en jaksanut useinkaan klikata viitettä, vaikka e-kirjassa tämä toimikin suht kätevästi. Joitain kertoja olen törmännyt tähän alaviitekikkailuun - kyllä ne nyt ainakin samalta sivulta pitäisivät löytyä.

TOISAALLA: 
Saso
Aamuvirkku yksisarvinen
Norkku
Anu
Kata (luettuja maailmoja)
Kirja ja kuppi kaakaota
Velma (kirjava kukko)

TÄHDET: (Muistutan taas, että nämä on genretähtiä)
+  +  + (+)

8 kommenttia:

 1. Nuo genretähdet ovatkin hyvä muistutus - ja hyvä perustelu! Omassa lajissaan Kinsella on mainio. Olen lukenut kolme Kinsellan kirjaa, joista Varsinainen talousihme nauratti, Twenties Girl (äänikirja) tuntui hieman turhalta, Himoshoppaaja (joku niistä) oli sopiva hellepäiväksi. Salaisuuksia ilmassa jäi kesken, se oli vain huono.

  iBooksista oli kiva lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistinkin et sä oot lukenut kanssa näitä Kinselloja (miten ihmeessä tuota taivuttaisi?) Minä en ole ikinä noita Himoshoppaajia lukenut, vaikka ne kai tekivät kirjailijasta kuuluisan.
   Onko sulla jo iPad :)??

   Poista
  2. Ei ole vielä iPadia, vain haaveissa. :)

   Poista
  3. no ehkä vielä jossain kohtaa...

   Poista
 2. Kiva oli lukea tästä jonkun muunkin kirjoittamana! Minä olen lukenut Kinsellaa jonkin verran, ja minusta tämä oli hänen "huonoimmistoaan". Jostain syystä Poppy tuntui enimmäkseen vaan niin typerältä, että kirjassa ei ollut mitään samaistuttavaa. Luin silti loppuun, ja kyllähän se vähän viihdyttikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sun arvio jäikin mieleen! minuakin ärsytti se Poppyn "typeryys", vaikka luulen, että kirjailijan hyvä tarkoitus oli osoittaa "kuinka on olemassa erilaista älykkyyttä" jne. no, tämmöistä hömppää on kiva lukea sopivasti annosteltuna.

   Poista
 3. Jossain kohtaa ahmin himoshoppaajat, ne olivat mukavaa ajanvietettä ja innoissani tilasin tämän nettikaupasta myös englanniksi heti kun tajusin sen ilmestyneen. Jostain syystä kirja on odottanut pitkään lukemista, ehkä tietty kiintiö tästä genrestä tuli ylitettyä.

  VastaaPoista
 4. Tosi hyvä kirja!:)

  http://fashionfriendsandfootball.blogspot.fi/

  VastaaPoista