12. syyskuuta 2011

Rajaton ja elokuvia

Rajaton (2011)
LYHYESTI: Vuoden ehdottomasti parhaita elokuvia (paras?). Jos Vettä elefanteille -leffan kohdalla harmittelin visuaalisten mahdollisuuksien haaskaamista, niin tässä ne on käytetty hienosti.
Päähenkilö Eddie on nuutunut kirjailijatoivo, joka ei saa mitään aikaan. Hän saa kuitenkin käsiinsä pillerin, joka tekee superihmiseksi (referenssit huumeisiin, riippuvuuksiin ja maniaan ovat ilmeiset). Ja  sitten Eddielle alkaa tapahtua.  Miinusta tulee ainoastaan lopusta, josta en pitänyt lainkaan. Kertakaikkisen upea katseluelämys. Huomionarvoista elokuvassa on myös, että ikäraja 15 on selvästi yläkanttiin kerrankin; seksiä ja väkivaltaa on vain vähän.
TÄHDET:
+ + + + (+)

Ennen aikojaan (2011)
LYHYESTI: Hieno tutkielma syyllisyydestä ja kuolemisesta. Vihattu ja erakoitunut Felix haluaa järjestää hautajaisensa vielä eläessään. Leffan tempo on hidas, mutta sekin sopii tunnelmaan. Hauska nähdä Bill Murray pitkästä aikaa valkokankaalla. Elokuva perustuu tositarinaan 1930-luvulta.
TÄHDET:
+ + + (+)
Napapiirin sankarit (2010)
LYHYESTI: Olen unohtanut kertoa tästä leffasta, joka yllätti todella positiivisesti. Olin etukäteen ihan että ho-hoijaa nuorten miesten road-movie... en varmaan kuulu kohderyhmään. Syystä tai toisesta katsoimme elokuvan kuitekin ja yllätys oli todella positiivinen. Hauskan todentuntuiset hahmot, raikas huumori ja seikkailumeininki toimi. Suosittelen, jos et ole vielä nähnyt!
TÄHDET:
+ + + +


Veijarit (2010)
LYHYESTI: Vähän samaa sarjaa edellisen kanssa, ja yllätti myös positiivisesti. Tosin trailerin perusteella olin luvannut itselleni olla koskaan katsomatta elokuvaa. Siinähän oli ihan yllättävän hyvä sanoma ja paikoittain hauska meininki. Näyttely oli silti jokseenkin väkinäistä ja tarinan opetuskin lopulta aika kummallinen.
TÄHDET:
+ + +
Oikeuden palvelija
LYHYESTI: Thrilleri, jossa katsojaaviedään taidokkaasti. Tarpeettoman raakoja kuvauksia, eikä yhtään tykättävää henkilöhahmoa.
TÄHDET:
+ + + 


Pope Joan
LYHYESTI: Pidin tästä kirjasta paljon, mutta elokuva oli liian alleviivattu monella tapaa. Olisin toivinut, että elokuva olisi keskittynyt enemmän Johannan tarinaan kuin siihen, että naisten asema ei ollut kummoinen 800-luvulla. Historaillisena kuvauksena kuitenkin ihan katsottava, mutta suosittelen ehdottomasti lukemaan kirjan (Donna Woolfolk: Paavi Johanna).
TÄHDET:
+ + +

Muita:

No Strings Attached / Näin ystävien kesken
Natalie Portman putki jatkui tällä romanttisella komedialla, joka oli varsin tyhjäpäinen.
+ + (+)

The Rebound
Joitain hauskoja helmiä sisältävä tyhjäpäinen komedia tämäkin.
+ + (+)

Elokuu
Ylioppilaat sekoilevat kesällä. En tykännyt tästä yhtään.
+ +

Ps. Odottelen vielä lisää 6 sanan muistelmia enne kuin kerään niitä yhteen. Osallistukaahan!

3 kommenttia:

 1. Minä katsoin Rajattoman tovi sitten ja pidin siitä paljon. Oletin, että on ihan hyvä elokuva, mutta ylitti kyllä odotukseni. Loppu sitten...siihen olisin toivonut itsekin ehkä hieman erilaista ajatusta.

  VastaaPoista
 2. Moikka! Mäkin tykkäsin Rajaton-elokuvasta tosi paljon, oon katsonut sen jo parikin kertaa. Näin ystävien kesken -elokuvasta oon myös kanssas samaa mieltä, se oli aika huono.

  VastaaPoista
 3. Susa - en viitsinyt spoilata tossa postauksessa, mutta tosiaan oisin toivonut et se päättyy täystuhoon eikä noin. Mutta ei se tosiaan koko elokuvaa silti pilannut, pidin siitä niin paljon.

  tiinanen - oli siinä hetkensä tuossa ystävien kanssa -leffassa, mutta kamalan köykäisiä ja vähän väkinäisiä nuo romkomit tuntuvat olevan.

  VastaaPoista