10. kesäkuuta 2010

Perunankuoripaistoksesta ja...

Metsähän oli mun mieli,
kauvas kaupungin melusta
honkien ikihumuhun,
ikikorven katvehesen.Tahdoin mä taloni tehdä
alle kuusen kukkalatvan,
kuulla kuusien humua,
sinipiian pillin ääntä,
sinikeijujen kemuja, sinikansan karkeloita.

-Eino Leino-


Terveiset lomalta. Lomaa on pidetty myös lukemisesta. Metsään en sitten jaksanut kantaa yhtään kirjaa. Kun pitää valita syömisen ja lukemisen väliltä niin syöminen näyttää voittavan. Nyt olen "urheilulomaosuudella" ja täälläkään ei tule luettua. Mutta pikaiset vinkit äskettäin lukemistani kesäkirjoista: liityn perunankuoripaistoksen faneihin - kirja on aivan valloittava. Suosittelen kovasti kaikille. Toinen aivan mahtava kirja on The Housekeeper and The Professor. Nämä molemmat ovat tarinoita, jotka ovat varsin kepeitä lukea, mutta kuitenkin niissä on syvyyttä. Nämä kirjat saavat hyvälle mielelle olematta yhdentekeviä js tekevät maailmasta vähän paremman paikan. Palaan myöhemmin arvioiden kera, mutta kesälukemistoon suosittelen kovin.
Mary Ann Shaffer ja Annie Barrows: Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville
Leena Lumi uusi juuri ¨sattumalta oman arvionsa, jonka voi lukea tästä.

Yoko Ogawa: The Housekeeper anf the Professor
Kiitos tästä vinkistä Satulle jonka arvion löydät tästä.

6 kommenttia:

 1. Tuo "Perunankuoripaistos" on viehättävä. Luin sen maaliskuussa ja ajattelin jo silloin, että kirja sopisi hyvin kesään. Odotan innolla arviotasi (kirjoitin omani silloin maaliskuussa)!

  Mukavaa urheiluloman jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos linkityksestä! Ehdottomasti samaa mieltä, että ikään kuin kevyt, mutta löytyy syvyyttä. Minä olen vain alkanut epäillä, että kaikille tämä kirja ei avaudu...Kyseessähän on tragedia, jossa tosin on äärettömän miellyttävä kertojaääni ja mukana niin rakkautta kuin mustaa huumoria...Anni, tämän alkuinfon jälkeen odotan malttamattomaasti varsinaista arviotasi! Minusta kirja on upea niin kanneltaan kuin sisällöltään.

  VastaaPoista
 3. Mukavia lomailuja! perunankuoripaistos vaikuttaa mielenkiintoiselta kirjalta, kun sitä on niin moni kehunut: ehkäpä jossain vaiheessa se tulee eteeni!

  VastaaPoista
 4. Perunankuoripaistos on ollut kovin suosittu, mutta voit Leena olla oikeassa ettei kaikki siitä tykkää. Kirjemuoto toimi tässä ihan mahtavan hyvin. Kiva kun käytte ja kommentoitte, itse en nyt hetkellisesti pääse vierailuille- yritykset on päätyneet yhteyksien pätkimiseen jne. Mutta heinäkuussa sitten...

  VastaaPoista
 5. Ogawan kirja odottelee hyllyssä ja kunhan saan kirjaston pinon luettua, se on heti seuraavana vuorossa. Olen nimenomaan säästellyt sitä kesälomalleni. Tuo Perunankuoripaistos on mennyt minulta ihan ohi, pitänee siihenkin tutustua. Kiitokset vinkeistä!!

  VastaaPoista
 6. Teresita! kääk - sinullehan se kiitos kuuluu siitä että löysin tuon kirjan! kun se oli siellä sinun sivupalkissa linkitettynä. Eli Kiitos!

  VastaaPoista