5. kesäkuuta 2010

Kesälukemista arkistosta

Ajattelin koota monien jo esiteltyjen suosikkieni lisäksi vähän erillaisia kesäkirjoja. Ehkä sellaisia, joista kaikki eivät ole kuulleet tai olet jo unohtanut. Nämä ovat siis kaikki niitä, joista olen tykännyt ihan tosi paljon.

Marilynne Robinson: Gilead
Yhdysvallat
n.300 sivua
(Pulitzer 2005)
Kutsun tätä "slow literatureksi" - jokaista sanaa ja lausetta täytyy ja saa maistella ja ihmetellä ja pysähtyäkin. Mutta ei turhauttavasti vaan nautinnollisen rauhassa. Tämä ei ole minun tyyppinen kirja, mutta lumosi kuitenkin minut täysin. Kuolevan pastorin monologi on vain 300 sivua, mutta sisällöltään tämä on suuri kirja.

SOPII rauhaisiin utuisisiin mökki- ja kesäpäiviin kun tehtävänä on tehdä ei mitään.

Eva Dozzi: Vihaan sinua, John Lennon
Ruotsi 2008
448 sivua
Tämä (keksitty) tarina kertoo ruotsalaisen tytön ja John Lennonin uskomattoman ja kiihkeän rakkaustarinan. Arvioissa tämä on tietysti leimattu teennäiseksi ja väkinäiseksi, mutta itse unohdin kaiken kriittisyyden tätä lukiessani. Minusta tämä oli hauska ja kekseliäs ja uskomaton sillä tavalla kun elämä voi joskus olla. Ainakin jos rakastuu John Lennoniin...

SOPII kun kaipaat tarinaa joka vie sinut aivan toisaalle ja Beatles soimaan taustalle.
Antti Tuomainen: Veljeni vartija
Suomi 2009
223 sivua
Ihastuin tähän kirjaan aivan täysin! Tätä sanotaan rikosromaaniksi - mutta joka tapauksessa kyseessä on isän synnit. Ja isoisän synti. Ja vähän poikienkin. Tämä sukutarina ei junnaa vaan tässä ilmaistaan tiukan keskitetysti. Kostetaanko pahat teot polvesta polveen?

SOPII kun kaipaat toimintaa ja sitä jotain jolla menee vielä huonommin kuin sinulla.


Morten Ramsland: Koiranpää
Tanska 2005
383 sivua

Jos puhutaan hauskoista sukutarinoista niin tämä on aivan PARAS! Aivan erinomaisen tragikoominen antisankarisukutarina, jonka monet tarinat vievät mukaansa. Tästä ei puutu jännitystä, eikä puutu komiikkaa (nauroin aivan vedet silmissä). Mukaan mahtuu myös traagisia ihmiskohtaloita ja runoutta ja vaikka mitä.

SOPII kun tuntuu että sinulle ja perheellesi sattuu ja tapahtuu.


LISÄÄ SUOSITUKSIA MYÖHEMMIN...

4 kommenttia:

 1. Anni, sinulla on kyky löytää kirjoja, joista en ole kuullutkaan;-) Mutta niinhän oli tänään Lumiomenallakin...Ei millään voi ehtiä lukea kaikkia maailman kirjoja, ei vaikka haluaisi.

  VastaaPoista
 2. Huuh! Ihan vieraita kirjoja minullekin!!

  VastaaPoista
 3. TUo Tuomainen sekä Koiranpää on ehdottoman suositeltavia! John lennon kepeämpi, Gilead "vaikeampi". Eikä kannata ahdistua jos ei oo lukenu, voi laittaa vinkin talteen jos innostuu tai sitten ei :)

  VastaaPoista
 4. Tuo Gilead vaikuttaa hyvältä, laitanpas sen lukulistalle!

  VastaaPoista