29. toukokuuta 2012

Kaiken maailman eläinsadut

Kaiken maailman eläinsadut
toim. Katriina Kauppila, kuvitus Matti Pikkujämsä
Suomi 2011
Otava 165s.

MIKSI?: Blogiani seuranneet tietävät minun innostuvat vain harvoista lastenkirjoista. Tämä on ehdottomasti innostumisen arvoinen. Kirja tuli mukaan sattumalta kirjastosta, hienojen eläinkuvien innostamana.

LYHYESTI: Hyvin valikoituja vanhoja ja uusia eläinsatuja upeilla kuvilla.

FIILIS: Tästä kirjasta on nauttinut koko perhe. Eläinsadut ovat olleet sopivan mittaisia - joskus on innostuttu lukemaan useampi, muutama oli pidempi. Jotkut olivat tuttuja (mutta ei liian monet).

Kirjassa on kolme lukua: kansansadut, perinteiset eläinsadut ja aikamme eläinsatuja. Erityisen hauskoja olivat Aisopoksen sadut ja nautin valtavasti myös nykykirjailijoiden saduista. Kirjailjoina näissä mm. Kari Hotakainen, Jukka itkonen, Hannele Huovi ja Eeva Tikka. Kuvia on sopivasti ja ne ovat todella huippuja. Tämä on tuleva klassikko ja iltasatugenren helmi. Haluan ostaa tämän omaan hyllyymme, ihastus on sitä lajia.

TOISAALLA:
Jenni kuvasi kirjan kuvia. Ja täälllä Jennin juttu Hotakaisen sadusta.
Lastenkirjahylly kertoo tämän olevan vastaus lyhyiden satujen huutavaan pulaan. Aamen.
Tässä kohtaa haluan nostaa esiin myös mainion lastenkirjablogin, eli Viivin Värikäs päivä. Käykää ihmeessä kurkkimassa sieltä lastenkirjavinkit!

TÄHDET:
+  +  +  +  +

MUUTA:
Kirjoitan satujen tärkeydestä huomenna Etelä-Saimaassa.

8 kommenttia:

 1. Viitaten tämän postauksen ekaan kappaleeseen: Niin tietävät, ja siksi tulin heti kurkaamaan, mikä kirja on kyseessä :). Näyttää ja kuulostaa kivalta, täytyypä etsiä kirjastosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääk, oonko mä niin kranttu :D oikeesti pitäisi blogata useamminkin lastenkirjoista! Kyllä niitä muitakin hyviä on olemassa... Mutta tähän vinkkiin kannatta ehdottomasti tarttua! Sun blogista bongasin muuten sen Tinka ja Taika -kirjan, joka tulee olemaan varmaankin seuraava hehkutuksen kohde.

   Poista
 2. Voi kun symppiksen oloinen kirja! Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kiitos, tähän vinkkiin kannattaa tarttua!

   Poista
 3. Meinasi jäädä ekan kappaleen osalta lukemati tämä postaus, mutta kun kirjan kansi oli tuttu, päätinpä kurkistaa. Tämä kirja on vielä minulla lukematta, mutta aion sen lukaista. Oletko muuten tutustunut ihanaan lasten runokirjaan Jukka Itkosen Leikki haitariin? Se on aivan uskomattoman ihana runokirja.

  VastaaPoista
 4. (miten ekan kappaleen osalta? mä en ihan ymmärtänyt :)) Mutta kiitos vinkistä, tykkään Itkosesta ja tuo on lukematta!

  VastaaPoista
 5. Minäkin bloggasin juuri tästä kirjasta Lastenkirja-viikkoni päätteeksi. Ihana kirja! :-D

  VastaaPoista
 6. Kaunis kiitos blogini maininnasta! Olisiko muuten sinulle tai jollekulle lukijoista tuttu 80-luvulla ilmestynyt iso keltainen eläinsatukirja, jota eräs lukijoista kaipaili täällä: http://varikaspaiva.blogspot.fi/2012/06/sari-airola-lentavat-syntymapaivat.html?showComment=1341930587624

  Kiitos myös mielenkiintoa herättävästä arviosta! Me olemme ihastuneet Wilson Kirwan eläinsatuihin, joita on mm. kirjassa Amani-aasi ja kuuluisa krokotiili. Tähän en ole vielä tutustunut lainkaan.
  Kivaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista