26. helmikuuta 2011

helmikuu 2011Helmikuun lista varmaankin vielä täydentyy, mutta laitetaan tämä tänne ennen kuin lähdetään, kun en ole varma tuleeko matkalta blogattua.

Kirjoja 8
naisia 3/8
suomalaisia 2/8
sivuja yhteensä 2166 keskiarvo 270

HELMIKUUN VALINTA on ehdottomasti Adichien Purppuranpunainen hibiskus, josta arvio vielä odottaa. Tositarina kategoriassa suosittelen Maagista ajattelua. Makineen ja Haahtelaan tutustuminen on ollut kiinnostavaa ja vaikka nämä teokset eivät ihan osuneet, niin aion jatkaa molempien lukemista. Sarjakuvissa Satrapi sai uuden fanin.


Andrei Makine: Tuntemattoman miehen elämä

Joel Haahtela: Kaksi kertaa kadonnut

Marjane Satrapi: Luumukanaa (sarjakuva)

Thomas Glavinic: Toiveet, jotka toteutuvat

Augusten Burroughs: Maagista ajattelua

Caroline Leavitt: Pictures of You

Mikko Rimminen: Nenäpäivä

Chimamanda Ngozi Adichie: Purppuranpunainen hibiskus

Iloisia pakkasia kaikille - on loma sitten takana, nyt tai edessä (tai vaikkei sitä olisikaan). Ihanaa kun luette blogiani ja kommentoitte <3

5 kommenttia:

 1. Minäkin aion tarttua ensimmäiseen Makineeni, Maa ja Taivas odottaa hyllyssä... hieno tapa tämä kuukausiyhteenveto!

  VastaaPoista
 2. On sinulla kieltämättä ollut hieno helmikuu. Makinea ja Haahtelaa täälläkin, tosin eri kirjoilla. Taidan maaliskuun alussa listata omat helmikuun lukemiseni. Tämä on niin kiva idea. :)

  VastaaPoista
 3. Noista lukulistalla on Purppuranpunainen hibiskus ja Luumukanaa, joka mulla on tosin omassa hyllyssä englanniksi.

  Aloitin juuri oman kirjablogin (mainos), ja aion itsekin listata luetut kuukausittain. Nämä on nimittäin ihan kauhean kivoja! MInä en tosin lue lopultakaan kovin paljon, elleivät työt sitä vaadi. Toisaalta aika moni kirjabloggaaja on kai kiihdyttänyt tahtiaan blogin aloitettuaan, joten ehkä näin käy minullekin. :)

  VastaaPoista
 4. Kuukausiyhteenveto on minusta melkeinpä kadehdittava tapa, mielenkiintoista tietoa saa itsestään lukijana. Harmi etten itse saa aikaan :)

  Mutta sain aikaan jotain sentään: minäkin voin nyt suositella tuota Maagista ajattelua. Kirja on nyt luettu, rakastettu ja viimein myös puitu täällä.

  VastaaPoista
 5. Tämä on niin kuin palkkapäivä! Vaikka helmikuu on lyhyt, paljon olet ennättänyt. Purppuranpunaa voisi täälläkin harkita, muuten kun jämähdän aina noihin kotimaisiin. Ja tuo Haahtelakin minulla vielä edessä.

  Mukavaa lomaa! Onkos jossain vielä pakkasiakin?

  VastaaPoista