16. syyskuuta 2010

syksyn kirjaodotusta

Ajattelin vähän päivittää missä mennään tulevien kirjojen osalta ja mitä minulla on aikomuksena lukea lähiaikoina. Olen etsinyt vinkkejä ja kiinnostavia kirjoja toisista blogeista, eli kiitän monista hienoista arvioista! Kaipaamaan olen jäänyt syksyn suosittelulistoja juuri minulle sopivista loistavista kirjoista :)

Omia suosikkejani löytyy sivupalkista (tarkemmin sanottuna tämän vuoden parhaimmistoa) tai valitsemalla tunnisteista tähtiä 5. alaspäin tai ihan vaan suosikkikirjat.  Kirjoja voi myös etsiä tuolla yläpalkin kohdistetulla etsinällä.

Mutta juuri nyt luen:
Pirkko Saisio: Punainen erokirja
2000
Saisio on minun suosikkikirjailijoitani.
Italo Calvino: Halkaistu Varakreivi
1970
Tämä lyhyt kirja on ensivaikutelmaltaan aivan hulvaton.
Paula Havaste: Kaksi rakkautta
2000
Tästä en ole ihan varma tykkäänkö, mutta loppuun luen varmasti.Varauksessa minulle on tulossa (ompas paljon kotimaista!) Sami Hilvon Viinakortti, Miina Supisen Apatosauruksen maa, Matti Larjavaaran Ketunmorsian sekä Ros Wynne-Jonesin Sade lankeaa. Lisäksi minulle on tulossa kaksi sarajakuvakirjaa; lapsettomuudesta kertova Maailma mustavalkoinen sekä Bechdelin Hautuukoti.

Yöpöydällä omaa vuoroaan odottaa Dan Rhodesin Kulta, Abraham Verghesen Cutting for Stone, Peter Cameronin Andorra ja Chang-rae Leen Ilmassa. Eli näillä mennään. Dekkariosastoa en nyt listannut tähän, niitäkin on yksi pino odottamassa, mutta siihen en ole nyt halunnut tarttua. Jotain yllätyksiäkin voi tulla, olen niin fiilislukija.

Ihania syksyn lukuhetkiä lukijoilleni!
Mitä sinä aiot ehdottomasti lukea syksyllä?


15 kommenttia:

 1. Viinakorttia voin suositella, tykkäsin siitä paljon, koska se oli niin erilainen (yhdistettyny sota ja homous). Tällä hetkellä mulla on luvun alla Larjavaaran Ketunmorsian. Olen edennyt sitä noin 100 sivua, mutta mielenkiintoiselta vaikuttaa. Havasteen kirjan luin ja tykkäsinkin siitä. Itse odottelen kirjastosta Riikka Pulkkisen uusinta kirjaa Totta. Odotukset on sen suhteen korkealla. Tietysti syksyyn kuuluu myös pakollinen Leena Lehtolainen...

  VastaaPoista
 2. Susa - kiva kuulla et säki oot tykänny samoista! Toi Pulkkisen uusin onkin ihan pakko lisätä listalle, siitä oli hyvä arvio tänään Hesarissa. Blogeista en oo siitä vielä lukenu?

  VastaaPoista
 3. Rhodesin Kultaa ja Bechdelin Hautuukotia suosittelen lämpimästi!
  Minäkin meinasin lukea tänä syksynä Halkaistun varakreivin, kuulostaa lupaavalta. Ja kiitos kun muistutit Viinakortista! Pitää heti varata kirjastosta. :)

  VastaaPoista
 4. Zephyr - sinulta nuo kaksi suositusta olikin! Nyt päätin niihin tarttua. Ja hauskasti menee päällekäin näitä muitakin kirjasuunnitelmia :)

  VastaaPoista
 5. Uutuuksista kiinnostaa monikin ja osan olen jo lukenut, mutta tuo Riikka Pulkkisen uusi sai kyllä sellaista hehkutusta Hesarissa osakseen, että täytyy laittaa lukulistalle. Mulla on kyllä vielä Rajakin lukematta.

  Minulla on ikuisena tavoitteena lukea oma kirjahylly "tyhjäksi" ennen kuin lähden hamstraamaan lisää kirjoja. Lukulistalla ylimmäisenä on siis vanhoja kirjoja. Tällä hetkellä luen periaatteessa Dickensin Koleaa taloa, mutta käytännössä mulla ei ole siihen juuri nyt tarpeeksi fiilistä (olen tainnut lukea ekat parisataa sivua, mutta siinä on melkein tuhat). Sen lisäksi olen juuri aloittanut Allegra Goodmanin The Cookbook Collectoria (ok, tämä on uusi, kesän Amerikan matkan hankinta) sekä Anne Tylerin Elämän tikapuita (eka Tylerini!).

  Näiden jälkeen edelleen sieltä omasta hyllystä vuoroaan odottavat Jeffrey Eugenidesin Virgin Suicides, Sara Gruenin Vettä elefanteille ja (Eve Enslerin kokoama) Vagina Monologues. Olikohan vielä muita... Luen yleensä sen verran hitaasti (tai paremminkin lyhyitä pätkiä kerrallaan), että näissä syksy varmaan jo vierähtääkin.

  Viinakortti on hyvä. Lisäksi syksyn uutuuksista suosittelen ainakin Markku Pääskysen Enkelten kirjaa ja Marja Leena Virtasen Aidaa (keväisen työni takia tunnen nimenomaan Tammen syksyn kirjoja).

  Karoliina

  VastaaPoista
 6. Karoliina: tuossa olikin monta, jotka minultakin on lukematta. Pulkkisen Rajan luin silloin vuosia sitten ja se oli minusta hyvä, on jäänyt mieleen. Dickensin Koleaa taloa en ole lukenut tai noita muitakaan mitä nyt olet aloittanut. Vettä elefanteille oli minusta ihan todella hyvä ja noista parista viimeisestä kotimaisesta en ole koskaan kuullutkaan, mutta laitetaan korvan taakse. Kiitos tyhjentävästä kommentista, juuri tämmöistä kaipasinkin :)

  VastaaPoista
 7. Omasta hyllystä haaveilen lukevani lähitulevaisuudessa ainakin nämä:

  Leena Parkkinen: Sinun jälkeesi, Max
  Lawrence Hill: The Book of Negroes
  Italo Calvino: Jos talviyönä matkamies
  Åsa Larsson: Aurinkomyrsky
  Johan Theorin: Yömyrsky
  Christopher Priest: The Prestige
  Jeanette Winterson: joko Majakanvartija tai Ei appelsiini ole ainoa hedelmä (Wintersonin Intohimoa suosittelen!!)
  Daphne du Maurier: Rebekka

  Jotain novelleja myös pitkästä aikaa, ja jotain muutakin kotimaista Parkkisen lisäksi, mutta en tiedä vielä mitä. Olen kyllä niin ailahtelevainen kirjavalinnoissani että voin päätyä suunnitelmista huolimatta suunnilleen mihin tahansa! :)

  VastaaPoista
 8. Joo, Saisio siis! :)

  Minä odotan erityisesti Pulkkista, Pääskystä ja Nevanlinnaa ja Atwoodia. :) Olen kirjaston varauslistalla ykkösenä kaikissa, jee!

  VastaaPoista
 9. Satu: Jossain oli just tosta Wintersonista ja noista kirjoista, en oo niitä lukenut. ja tuosta Rebekasta kiinnostuin minäkin kuin siitä oli insinöörillä. Parkkinen oli ihan jees ja Calvino, Larssonista en tykännyt yhtään.

  Ilse: mä en tunne niin hyvin että tietäisin mitä Pulkkista tai Pääskystä tarkoitat, mutta ajallaan ainakin saan lukea sinun blogistasi :) Tuli ihan mieleen semmone kirja kun Svalan, katten, hunden, döden, (pulkkinen, pääskynen, nevalinna, atwood) tosta sun syksysuunnitelmasta. (se taisi olla Mankkelia)

  VastaaPoista
 10. Ilse varmaan puhuu samasta Pääskysestä kuin minä, eli Markusta. Kannattaa tutustua myös hänen backlistiin!

  Unohdin muuten vielä omasta syyssuunnitelmalistastani Märta Tikkasen Kaksi.

  Karoliina

  VastaaPoista
 11. Markkupa Markku. :) Yksi Suomen upeimmista ja liian vähälle huomiolle jääneistä kirjoittajista! Ja Riikka Pulkkista, tietty. En ole vielä ehtinyt lukea HS:n arviota.

  Karoliinalle vielä, että Kaksi on ihana. :)

  Ja tykkäsin jostain Wintersonistakin, varmaan se oli se Majakanvartija.

  VastaaPoista
 12. Mä oon kyl varsin pihalla :D on minulla muitakin syitä, mutta nyt syytän asiayhteyttä. Tai jotain. Tohon Pääskyseen pitääkin tutustua, tämän keskustelun jälkeen luulen muistavani sen ;)

  VastaaPoista
 13. Minäkin taidan lukaista muutaman Calvinon tuon viimeksi lopettelemani "Paroni puussa" -romaanin jälkifiiliksissä. Pulkkisen uusin olisi ihan mielenkiintoista lukea, mutta nyt olen pahasti jumittunut lukemaan uudelleen Diana Gabaldonin Matkantekijä -sarjaa. Jokin kiva, pitkä ja mahdottoman eeppinen ja historiallinen romaani olisi aika kova sana. Pitäisiköhän lukea syksyn synkkien iltojen kunniaksi Anna Karenina, joka kyllä löytyy hyllystä, mutta jota en ole koskaan lukenut?

  VastaaPoista
 14. Havasteen Kaksi rakkautta luin ja tykkäsin kovasti niin kuin Havasteen edellisistäkin kirjoista!

  Hyllyssä odottaa Marja-Leena Virtasen Aida, joka on hänen esikoiskirjansa. Työkaveri kehui, niin lainasin sitten mielenkiinnosta :)

  Ja varausjonotan suurella innolla Bernard Cornwellin Miekkojen laulua, joka on neljäs osa hänen The Saxon Stories -sarjaa. Se sijoittuu viikinkiajan Englantiin ja ensimmäisestä kirjasta saakka olen ollut koukussa! Varmaan tulen hankkimaan kirjan omaan hyllyynikin, kun ne muutkin siellä jo pönöttää.

  Toinen kirja, jota varausjonotan on Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombiet, joka on Seth Grahame-Smithin versio Jane Austenin romaanista.

  Tuohon Viinakorttiin voisi tehdä kanssa varauksen, kun kuulostaa sen verran kiinnostavalta :)

  VastaaPoista
 15. Aida on ihana!

  Karoliina

  VastaaPoista