3. syyskuuta 2010

Suljettu saari

Katsoimme eilen jo jotain viikkoja DVD:llä olleen Scorsesen "Shutter Island". Tätä on paljon kehuttu ja on se myönnettävä: leffa on erittäin hieno. Ahdistun tätä nykyä helposti pelottavista elokuvista, mutta tämä palkitsi katsojansa. Jotain kohtauksia vietin pää peiton alla ja jännitysmusiikki meinasi viedä hermot etenkin aluksi, mutta silti aion nyt vaan kehua tätä leffaa.

Kehuminen on tosin varsin hankalaa, sillä elokuvan nerous on nimenomaan juonessa. Enkä halua kertoa sitä, sillä se miten tarina kerrotaan on aivan omaa luokkaansa. Näyttelijät ovat hyviä, eikä tässä myöskään mässäillä väkivalla vaan pikemminkin piinallisella jännityksellä.

En ole suuri dekkarifani, mutta uskaltaisin väittää tämän sopivan niille, jotka nauttivat hienoista dekkareista. Elokuva pohjaa Dennis Lehanen romaaniin, onkohan kukaan lukenut sitä?

Leffa nostaa teemoja syyllisyydestä, luottamuksesta ja mielen rajoista. Surullinenkin se on. Luultavasti katsomme leffan aika pian uudelleen ja tästä on myös riittänyt paljon puhuttavaa ja oivallettavaa jälkikäteen. Suosittelen suuresti.

MUUTA: Milloin Leonardo Dicapriosta tuli vanha?

6 kommenttia:

 1. Onneksi siitä tuli vanha. Tuollaisena sitä on paljon mukavampi katsella ;D

  Tätä elokuvaa on jo moni suositellut, joten taidan ottaa toimeksi ja vuokrata sen jossain vaiheessa. Oletko jo nähnyt Inceptionin?

  VastaaPoista
 2. Tämä oli ihan huippu leffa!! Melkeinpä parhaita tämän vuoden leffoja, mitä olen katsonut. Todella ovela juoni ja myös koskettavakin jne.

  VastaaPoista
 3. no juu - oli pakko googlata: DiCaprio on syntynyt 74!! ei se mikään nuori siis tosiaan enää olekaan. Ja mukavahan sitä on katsella :)

  En ole nähnyt Inceptionia, aion kyllä.

  Ja olen Susan kanssa samaa mieltä, että tämä on tämän vuoden parhaimmistoa. Viivyttelin katsomista kun pelkäsin, että on liian ahdistava, mutta se puoli oli ihan ok.

  VastaaPoista
 4. Hieno elokuva, itselleni jäi kuitenkin hieman laimea makun elokuvan lopusta. Muuten taattua Scorsese laatua.

  -Artsi

  VastaaPoista
 5. Olen lukenut kirjan ja pidin siitä siihen asti, kun luin loppuratkaisun. Inhoan, inhoan, INHOAN sellaisia loppuja!!! Tässä se tosin oli tyylikkäästi toteutettu, tavallaan hienokin, mutta inhoan sitä silti. :D

  VastaaPoista
 6. puhutteko nyt siis siitä ihan ihan lopusta vai siitä kun katsoja/lukija saa tietää että mistä on kyse? Minusta se ratkaisu on aivan loistava, siis loppu. Se ihan ihan loppu olis sitten vähän kurja, mutta en minä sitäkään inhonnut.

  Satu - mä kyl ymmärrän ihan täysin :) ois kiinnostavaa kuulla miten kirja ja leffa vertautuu.

  VastaaPoista