18. syyskuuta 2013

Korkea kynnys ja uusi kirjahyllyTässä on kasvanut kynnys kirjoittaa ihan mahdottoman korkeaksi. Haluaisin kuitenkin palata blogin pariin. Olen lukenut aika monta kirjaa enkä meinaa kestää kun en voi kirjoittaa ja hehkuttaa niistä missään! Tässä välissä olen mm. vaihtanut paikkakuntaa, aloittanut uudessa työssä, totutellut uuteen lähikirjastoon ja järjestänyt koko elämäni uudelleen eron jälkeen. Jotain oli pakko jättää pois ja nyt se oli tämä blogi. Muiden blogeja olen kyllä tasaisesti vakoillut kun olen katsellut mitä eri kirjoista niissä sanotaan. Tämmöisiä tässä on ainakin tullut luettua:

PARHAAT:
Jonathan Frantzen: Muutoksia
Margaret Atwood: The Handmaid's Tale
Peter Hoeg: Norsunhoitajien lapset

EHDOTTOMAN SUOSITELTAVAT:
Pauliina Rauhala: Taivaslaulu
Joel Haahtela: Elena
Marisha Pessl: Yönäytös

NÄMÄKIN LUKISIN:
Deon Meyer: Kuolema päivänkoitteessa
Mikael Niemi: Veden viemää
Pasi Pekkola: Unelmansieppaaja
Pekka Hiltunen: Iso
Paul Murray: Skippy Dies

KIINNOSTAVA:
Antti Nylen: Tunnustuskirja

IHAN OK:
Hans Keilson: Komedia mollissa
Linda Ohlson: Sonaatti Mirjamille
Eben Alexander: Totuus taivaasta
Annamari Marttinen: Ero

Kaikista ei ole tulossa arviota, mutta jotain ehkä kuitenkin. I'm back.
48 kommenttia:

 1. Kiva, kun olet taas täällä. Tsemppiä uudennnäköiseen elämään - kuulostaa sekä hyvältä että kipeältä, mutta toivottavasti vähemmän kipeältä ja enemmän hyvältä ja mistäs sitä muutenkaan tietää muutamista lauseista, miltä mikään tuntuu. Että jos vaan toivon kovasti hyvää!

  VastaaPoista
 2. Kiva kun olet tullut takaisin, minunkin puolestani! Ja kaunis kirjahylly, minäkin tarvitsisin uuden koska vanha pursuilee pahasti. Olet lukenut hyviä kirjoja, minulla on ohjelmassa noista ainakin Yönäytös ja Iso. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rehellisyyden nimissä kirjahylly ei ole uusi, mutta järjestys on! Värijärjestys on tosi makea näköinen, mutta tosi epäkäytännöllinen :P

   Poista
 3. Kiva kun olet palannut! Sinulla on kaunis koti ja ihanasti järjestetty kirjahylly, nuo selkämysten värit oikein hehkuvat tummaa hyllyä vasten. Kaikkea hyvää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aika harvoin o vaan näin siistiä kuin silloin kun kaikki on paikoillaan ;)

   Poista
 4. Tervetuloa takaisin blogimaailmaan! :) Kaunis kirjahylly. Saako udella, mistä se on hankittu? ;)Iso-teos kiinnostaa minuakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo hylly on se ikean tilanjakajajuttu, en muista nyt nimeä. Iso oli tosi kiinnostava, suosittelen!

   Poista
 5. Minna, tervetuloa takaisin! Kirjabloggaaminen ilman sinua on kuin se kuuluisa pihapolku ilman emäntää...

  Listaltasi uupuu kirja, jonka niin soisin sinun lukevan eli Riikka Pelon Jokapäiväinen elämämme.

  Jos haluat nauraa, lue Siina Tiuraniemen Kukkia Birgitalle;)

  Kaunista ja kodista sekä hyvin uusi lattia...huomaa nimimerkki Remppa taas alkamassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D:D Leena! Ihana! Täytyy tsekata sun vinkit, ne on useimmiten osuneet napakymppiin! Iloa remppaan!

   Poista
 6. Hauska sattuma, juuri eilen törmäsin blogiisi ja ajattelin, että mihinkäs tämä lady on kadonnut. =D Kiva kun olet tullut takaisin. Paljon olet ehtinyt kirjoja lukea, muutamia samojakin bongasin itseni kanssa. Elenan luin kesällä, rakastin, Yönäytös vetää viimeisiään, rakastan. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun juuri sopivasti kaipasit! Yönäytös olikyllä hurja koukuttava ja hieno! Elenan kanssa päädyin itkemään ratikassa... Täytyykin kurkkia blogiisi!

   Poista
 7. Tervetuloa, olenkin pohtinut välillä, mitä elämääsi kuuluu. Blogi kyllä ja lukijat kyllä odottavat, kun muu elämä vaatii enemmän aikaa.
  Aivan ihana koti ja ihastelemaan tuota seinää, minä kun valitsen aina vaaleita sävyjä. Ja tuo kirjahylly! Minä aakkostyttö olen alkanut haaveilla sävyttäin järjestetyistä kirjoista!
  Olet lukenut paljon ja hyviä kirjoja! Kaikkea hyvää ja voimaa syksyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Amma! Värijärjestys on aivan käsittämättömän epäkäytännöllinen! Ihanan näköinen, mutta siitä ei löydä mitään :) toistaiseksi näin kuitenkin! Tapaamisiin kirjamerkeissä!

   Poista
 8. Mahtavaa. Olen oikeasti kaivannut sinua ja blogiasi. Blogityylisi on muuten yksi esimerkkini lauantain esityksessä. Menen puhumaan yllätysyllätys blogityyleistä. Ajattelin myös itse tehdä yhden arvion samalla tavalla, kuten sie rakennat omasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa! Ja kiva että on kaivattu. Voi olla että tyylini muuttuu entistä tiiviimmäksi nyt, mutta onneksi blogityylejä on monenlaisia. Täytyy tulla katsomaan sun bloggausta sitten :)

   Poista
 9. Mukava, kun olet palannut! Tunnistan korkean kynnyksen, kun pidin tässä jonkin aikaa taukoa. Pääsääntöisesti se teki hyvää ja luulen, että otteeni koko hommaan on nyt rennompi. Onneksi lukijat pysyvät eikä blogimaailma mihinkään katoa, vaikka täältä välillä onkin poissa. First things first.

  Sulla on kaunista ja kodikasta.

  Kaikkea hyvää uuteen elämäntilanteeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on muuten hassua että alkaa ajatella että pitäisi olla jotain spektaakkelimaista palatessaan näin pitkän ajan jälkeen. Täytyy ottaa rennosti :) ja kiitos, täällä rämmitään :)

   Poista
 10. Mielenkiintoisia kirjoja. olen lukenut Jonathan Franzenin The Corrections. Se on varmaan tuo sama, suomeksi Muutoksia, jonka olet listannut parhaimmaksi. Pidin kovasti kirjasta. parhaillaan on menossa Hiltusen Iso, joka on hyvin vakuuttava.
  En ole paljon ehtinyt sinunkaan blogiisi tutustua, koska olen uusi täällä blogimaailmassa, mutta tyylisi vaikuttaa kiinnostavalta.
  Voimia uuteen elämänvaiheeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä rakastan Frantzenia! Oletko lukenut Vapauden myös? Iso oli tosi kiinnostava, vaikutuin minäkin. Ja kiitos, pitää tulla tutustumaan blogiisi!

   Poista
  2. Vapaus oli minulla lainassa, mutta piti palauttaa, kun laina-aika loppui. Luen sen varmaan joskus.

   Poista
 11. Voimia ja kaikkea hyvää. Ero ottaa aikansa ja vie hetkeksi voimat mutta kyllä se siitä ajan kanssa :)

  VastaaPoista
 12. Tervetuloa takaisin! Bloggerin syöte palvelee onneksi edelleen ja ainakin minä osaan palata pidemmänkin tauon jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Mietinkin, että onko kuinka moni poistanut minut jo listoiltaan, mutta sinä et ainakaan, kiitos siitä! Toivottavasti minäkin osaan palata!

   Poista
 13. Tervetuloa. Kivan näköinen koti ja kirjahylly :)
  Norsunhoitajan lapsia pääsin sivulle 93 asti ja sitten uuvuin siitä. Se oli kuin Austin Power-elokuvat, yhtä hullun myllyä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä mä samaistuin sattuneista syistä hullunmyllyyn ja rakastin sitä!! Mutta kiitos ja eri kirjat osuu aina eri kohdissa. Pitääkin tulla kurkkimaan blogiisi!

   Poista
 14. Elämä vie välillä mennessään, mutta blogimaailmaan pääsee onneksi helposti takaisin. Mukavaa, että palasit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan että tämä sujuu kuin se pyörällä ajo :)

   Poista
 15. Kiva kun palasit! Olenkin käynyt täällä useaan otteeseen kesällä kurkkimassa, joko on uutta kirja-arviota tullut. Onnea uusiin haasteisiin ja kivaa syksyn alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sonja! Josko tämä tästä lähtisi uudestaan käyntiin!

   Poista
 16. Voi apua te olette ihania!!!!!! Onpa ihana tuntea itsensä tervetulleeksi takaisin!

  VastaaPoista
 17. Mahtavaa, että olet palannut. Ehdottoman suositeltavistasi olen lukenut kaksi, ehkä Yönäytöskin pitää lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja <3 Erehdyin lainaamaan Yönäytöksen kirjoituksiin valmistautuvalle abiturientille ja nyt hän syyttää minua siitä, ettei pysty lukemaan mitään muuta! Se kyllä oikeasti koukuttaa ja vie mennessään, jos sellaista kaipaa.

   Poista
 18. Kiva, että olet palannut! Olen kaivannut arvioitasi<3

  Voimia uudenlaiseen elämään, se varmasti ottaa aikansa, että se alkaa tuntua omalta.

  Värijärjestys on hieno, mutta tosiaan varmasti epäkäytännöllinen. Tosin minun hyllyssäni ei ihan hirveän pitkälle suunniteltua järjestystä edes ole...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sinuakin on ollut ikävä! Minäkin olen ollut aina tuon ei-järjestyksen kannattaja, mutta nyt on sitten tämmöinen kokeilu :)

   Poista
 19. Minäkin olen kaivannut bloggauksiasi. En ole näköjään tosiaan ainoa, mutta ihmekös tuo, kun blogissasi on persoonallinen hyvä tyylinsä. Yönäytös on aivan mahtava ja Taivaslaulukin vaikuttava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kaipasit! Ilo olla täällä taas ja toki on teitäkin ollut ikävä!

   Poista
 20. Oih, Franzenia... Luin kesällä esseekokoelman, ja kyllä on Jonathan niin ihana, että. Yhteinen suosikkimme. :)

  Tsemppiä kaikkeen. Elämä kantaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tosiaan Franzen on kyllä vaan parhautta.

   Poista
 21. Ihanaa, että olet taas täällä <3 Onnea uudistuneeseen elämään, toivottavasti tiellesi osuu paljon onnea ja iloa :) Niin ja kotikin näyttää kivalta!

  VastaaPoista
 22. Tervetuloa takaisin minunkin puolestani! Ja oikeastaan aika kaikenkattavasti sanottu kirjoista pelkällä otsikolla:D Välillä sitä ei edes tarvita muuta, niin tulee jo oikea fiilis kirjasta kuin kirjasta.

  VastaaPoista
 23. Ny vasta huomasin, että olet palannut, hienoa! Tervetuloa takaisin minunkin puolestani! :-)

  Onpas elämässäsi ollut muutoksia! Ei ihme, ettei blogille ole ollut aikaa. Tsemppiä kaikkeen uuteen ja iso halaus!

  VastaaPoista