27. elokuuta 2012

meneillään, muutoksia ja tunnustus

Tämä tuli tänään kovin tarpeeseen. Kiitos paljon Leena Lumi! 

Tunnustuksen mukana tulivat seuraavat ohjeet:

- Kiitä linkin kera bloggaajaa, joka tunnustuksen myönsi. 
- Anna tunnustus viidelle (5) suosikkiblogillesi ja kerro siitä heille kommentilla. 
- Kopioi post it-lappu ja liitä se blogiisi. 
- Ole iloinen saamastasi tunnustuksesta, vaikka se onkin kerrottu vain post it-lapulla ja toivo, että omat lempibloggaajasi jakavat sen eteenpäin.

En nimiä nyt lempiblogejani vaan ne, jotka tänään ovat ensimmäisenä mielessä.
Kirjojen salainen puutarha
Morren maailma
Järjellä ja tunteella
Kujerruksia
Amman lukuhetki


Minä olen ollut kotiäitinä, eli siis pois omasta virastani pian 1,5vuotta. Aika on mennyt todella nopeasti. Tarkoitukseni oli palata töihin heti vanhempainvapaan päätytyä, mutta jostain löytyi aina piilossa olleet kotiäitigeenit. Nyt näyttää kuitenkin, että uusi elämänvaihe on alkamassa. Se alkaa vain puolittain - eli pysyn kotona (ja niin pysyy lapsikin erinäisin järjestelyin), mutta alan tehdä 50% (etä)työaikaa. Tämä tarkoittaa, että minun kotiäitipäästäni pitäisi löytyä uusia soluja vähän erilaisten ongelmien ratkaisuun. Iso muutos on ollut myös esikoisen koulunaloitus, joka rytmittää arkea hurjasti. Muutokset on aina luopumista jostain, eikä siksi niin helppoja - mutta jos jossain olen hyvä niin kaikenmaailman suunnitelmissa ja lukujärjestyksissä ja aikomuksissa (paljon niistä tosin voi jäädä käytännössä tekemättä).

Tämä kuukausi on ollut paras lukukuukausi sitten äitiysloman. Uskonkin, että lapsen kasvaminen ja arjen tasaantuminen mahdollistaa lukemista paremmin. Yksi syy on tosin myös mies, joka on pitkästä aikaa intoutunut lukijaksi. Leffailtojen sijaan elokuuhun on mahtunut monta lukuiltaa. Kieltämättä syksyn uutuudet ovat innostaneet ahmimaan kirjoja.  Juuri nyt odotan eniten pääseväni lukemaan kehutun Ready Player One:in. Kesken on mm. Jukka-Pekka Palviaisen John Lennonin valkoinen flyygeli, joka vaikuttaa aikas hauskalta.

7 kommenttia:

 1. Ole hyvä ja kiitos, että ehdit vastaanottaa!

  Eiköhän kaikkiin iske jossain vaiheessa kotiäitigeeni. Minä koin sen vasta kuopuksen kohdalla ja vaikka lähtökohta oli pakollisuus tyttären rankkojen allergioiden takia, siitä tuli lopultakin jotain enemmän eli huomasin nauttivani saadessani seurata edes toisen lapseni kehtystä liki ja ajalla.

  Siinä sivussa voi silti kehitellä ihan mitä vain.

  Upeaa, inspiroivaa syyskesää sinulle!

  VastaaPoista
 2. Lämmin kiitos tunnustuksesta! <3

  VastaaPoista
 3. Oikein paljon onnea syksyn uusiin kuvioihin! Meilläkin alkoi esikoisen koulu, kyllähän se vie vanhemmankin aikaa ja ajatuksia, etenkin näin ensimmäisellä kerralla.

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon! Ihan tuttuja fiiliksiä, paitsi minä teen töitä kotoa käsin ja se, no voit varmaan hyvin kuvitella, toimii välillä tosi hyvin ja välillä katastrofaalisen huonosti.

  Tsemppiä uuden alkuun, kyllä se työvaihdekin sieltä löytyy!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kivat ihmiset! Mä oon ihan yllättynyt suorastaan miten paljon elämää muuttaa tämä koulun aloitus. jMutta tässähän tätä opetellaan, elämää, onneksi ei opita koskaan ;)

  VastaaPoista
 6. Ihana, kiitos anni.M! Muutos on yleensä hyvästä. varsinkin pehmeä sellainen. :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos tunnustuksesta! Teenkin aiheesta kohta postauksen!

  Tsemppiä uuteen elämänvaiheeseen sinnekin, sitä samaa läpikäydään täälläkin, kuten varmaan tietänet ;)

  VastaaPoista