12. elokuuta 2012

hyvänmielen top10 -kirjat


Kirjaurakka- blogista lähteneessä haasteessa listataan kirjoja, jotka tuovat hyvän mielen.

1. Mary Ann Shaffer & Annie Barrows: Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville

Tänä kesänä olen suositellut tätä kaikille mukavaa kesäkirjaa kyseleville. Aivan ihastuttavan ihana.

2. 
David Foenkinos: Nainen, jonka nimi on Nathalie


Tämä on mahdollista nähdä nyt myös elokuvana. Kirja sai minut oikein hyvälle tuulelle.

3. Garth Stein: Tiellä pysymisen taito 


Lue ihmeessä tämä koiran kertoma selvitymistarina, jossa päädytään melkoiseen umpikujaan. Mutta kaikesta voi selvitä, ainakin jos osaa puhua ja omistaa peukalot.  Tai sitten tosi fiksun koiran. Ja keksii keinot noiduttua seepraa vastaan.

4.  David Nicholls: Sinä päivänä 

Jotkut ovat ärsyyntyneet tästä (Dex!)  liikaa pysyäkseen hyvällä mielellä tämän luettuaan, mutta minulle tämä kuuluu tähän kategoriaan.

6. Patricia Wood: Onnenpoika

Luin tämän jo ennen blogia ja nyt huomaan, ettei 2009 suomennetusta kirjasta löydy Googlella yhtään arviota. Vääryys! Kyseessä on suloinen tarina yksinkertaisesta miehestä, joka voittaa lotossa $12milj.


7. Erlend Loe: Supernaiivi

Minun ei olisi mahdollista tehdä tällaista listaa mainitsematta tätä kirjaa.

8. Miina Savolainen: Maailman kaunein tyttö

Valokuvakirja täynnä vaikutavan kauniita ja voimaannuttavia kuvia huostaanotetuista tytöistä. Tästäkään ei omassa blogissani ole kunnollista arviota.

9. A.A.Milne: Nalle Puh

Kirja, johon tartun halutessani piristyä on Nalle Puh - uudelleen ja uudelleen. Se vaan on niin. Kokeilkaa itse. Luulen, että lääkärien kannattaisi kirjoittaa tästä resepti ihmisille, jotka syystä tai toisesta tuntevat olonsa surkeaksi.

10. Tove Jansson: Taikatalvi

Myös muumit auttavat moneen murheeseen.

6 kommenttia:

 1. Kiitos tästä listasta. Kesäni on ollut murheinen ja stressaava, ja monet kirjatkin ovat lukunautinnon sijana tuntuneet vain ahdistavalta. Näistä varmasti saa toisenlaista tunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja toivottavasti. Mietin, että aika moni näistä käsittelee aika raskaita aiheita, mutta jotenkin tosi lempeästi. Toivottavati joku näistä auttaisi. Parempaa jatkoa!

   Poista
 2. Tätä listaasi käyn varmaan jatkossakin kurkkimassa, siinä on niin monta kiehtovaa kirjaa! Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville on ollut jo pari kertaa hyppysissä. Se täytyy kyllä lukea pian. Ja Maailman kaunein tyttö. Se minun täytyisi ehdottomasti nähdä ja lukea! :)

  VastaaPoista
 3. Mukava lista! Erityisesti 1,3ja 6 herätti kiinnostuksen=)

  VastaaPoista
 4. Anni, pidän niin rankoista kirjoista, että tätä listaa en pystyisikään tekemään;-)

  Sinä päivänä ei ehdi ikinä lukulistalleni, mutta ostin sen elokuvana. Kansi näytti niin kevyeltä,että oikein pelkäsin, mutta onneksi romantikko minussa voitti ja niinpä filmin loppu saikin minut kyynelehtimään.

  Perunankuoripaistoksen tausta on rankka...se on sellainen osa historiaa, jota en tuntenutkaan.

  Taikatalvi on iki-ihana! Olen jo ottanut Taikatalvimukini esiin...,mutta vielä nautin iltapäiväteeni muumien Iltapurjehduksesta.

  VastaaPoista