25. helmikuuta 2010

The Hunger GamesJoskus tää lukuhomma on ihan vähän haasteellista. Esimerkiksi vaikka silloin kun pitää hoitaa kaikkia vauvoja ja syöttää niitä samalla ku on hyvä kirja kesken. (Huolestuneille: kuvan vauvat eivät ole oikeita. Ja niille jotka huolestuivat enemmän minusta kuin vauvoista: nuket kuuluvat tyttärelleni, joka pitää niistä yleensä hyvää huolta. Harvemmin itse leikin niillä.)


Suzanne Collins: Nälkäpeli (Yhdysvallat 2008)


LYHYESTI: Tulevaisuuden tosi-tv, jossa kisataan hengissä selviämisestä. Vain yksi voi voittaa.

ERITYISTÄ: Pitäisi löytää nopeasti joku "out of genre" - challenge, johon voisin osallistua tällä kirjalla.  En todella useinkaan lue mitään mikä haiskahtaa fantasialta, puhumattakaan että hakisin kirjojani nuorten hyllystä. Nämä molemmat outoudet toteutuivat tässä kirjassa ja tulos oli oikein viihdyttävä. Kirjaa joutui vähän myös vahtimaan, ettei muut perheenjäsenet päässeet siihen käsiksi. Tämä on osa trilogiaa, jonka viimeinen osa ei ole vielä ilmestynyt.

HUOMIOITA: Kirja ei toki ole mitään korkeakirjallisuutta. Tarina on vähän lapsellinen, mutta koukuttaa hyvin. Käänteitä on tarpeeksi ja väkivaltakin kaikessa karuudessaan jotenkin inhimillistä. Ei tämä varmasti ihan herkimmille toki sovi, ainakaan jos nuorista on kyse.

TÄHDET:
+ + + +
(nämä tähdet tulevat kirjan hyvästä imusta ja
siitä että luin "jotain ihan muuta" ja tykkäsin siitä)

8 kommenttia:

 1. Hahah, mua ei häiritä vauvojen hoidolla vaan auto-/traktoriajeluilla, mutta muuten on tuttu tilanne! :D

  Ja kirja odottaa mulla hyllyssä, kiva kuulla että tykkäsit.

  VastaaPoista
 2. taitaa olla varsin tavallista lapsiperheessä ;)

  kirja sopii hyvin semmoiseksi välipalaksi, kannattaa tarttua!

  VastaaPoista
 3. Olen jo tovin harkinnut Nälkäpelin lainaamista ja kun viimeinkin sain aikaiseksi tallustella kirjastossa lasten ja nuorten puolelle, en löytänyt kirjaa mistään, vaikka aineistohaku näytti sen olevan siellä. Varaamaan en ryhdy, kun siitä saa maksaa itsensä kipeäksi (ei se euro niin paljoa ole, mutta ihan vain periaatteesta).

  Mutta ehkä vielä joku päivä, olen kuullut niin paljon hyvää siitä.

  VastaaPoista
 4. Janninna: Kirjastossa kannattaa aina kysyä, jos ei löydä.

  Nälkäpeliä on kovasti kehuttu. Mielestäni se on ihan mukiinmenevä kirja. Samoilla linjoilla annin kanssa olen, eli hieman lapsellinen ja suoraviivainen. Mitään varsinaista koukkua seuraavaan teokseen ei jäänyt, että pakko saada heti luettavaksi trilogian kakkonen.

  VastaaPoista
 5. Moi sisko ja Janniinna- kiva kun vierailitte, mä vielä opettelen käyttämään tätä blogipohjaa ni oli mennyt nämä kommentit ohi!

  Mä oon oppinut vaivaamaan kirjastotätejä kaikella mahdollisella, eli kyselen niiltä ihan kaikkea ja myös etsimään kirjoja. Välillä ne on hyllyssä just siinä missä pitääkin mutta oma silmä ei vaan osunut =O (silloin kyl vähän hävettää)

  VastaaPoista
 6. ja vielä piti sanoa, et se toka osa oli tosiaan tullut kai aika äsekttäin kirjastoon ja 3. osa on kai just näihin aikohin ilmestynyt jenkeissä. Ajallaan luen varmasti nekin.

  VastaaPoista
 7. Kiva blogi, bloggaat paljon semmoisista kirjoista mihin itse en ole edes törmännyt. Mutta the Hunger Games on kyllä hyvä, mulla on uo kakkososa, Catching Fire tuolla hyllyssä mutta en ole saanut vielä luettua kun on niin paljon muutakin luettavaa. PItää se kuitenkin lukea ennen kun kolmososa tulee. :)

  VastaaPoista
 8. Kiva Milka kun löysit tänne! mä nyt oon ihan uusi ja opettelen tätä bloggausta vielä. Sä ku bloggaat ja luet kaikki englanniks (eiks?), ni lukulista muokkautuu varmasti erillaisiks sen mukaan, mutta kiva kun voidaan jakaa näitä lukuvinkkejä!

  VastaaPoista