11. lokakuuta 2012

Yo Man! Eiku...

Kiinalainen Mo Yan voitti tänään kirjllisuuden Nobelin. Good for him! En ole koskaan kuullutkaan miehestä, eikä häntä ole myöskään suomennettu. Kiina on niin iso maa, että siellä muutama muukin varmasti kirjoittaa kirjoja. Aika harva löytää tiensä Suomeen. Oikeastaan se on aika kiva, että nobelin voittaa aina joku ihan outo heebo. Se kertoo siitä, miten paljon hienoja kirjoja on luettavissa ja löydettävissä ympäri maapalloa. Tosin nobelisitien kirjojen "hyvyys" taitaa olla sellaista mitä tällainen keskiverto valekriitikko bloggari ei aina tajua. Sofilta meni nyt tää tosiaan ohi, mutta Suomessa ehtii voittaa kuitenkin vielä syksyn aikana monta palkintoa :)

Kirjoitan teille antaakseni myös elonmerkkejä. Olen jokseenkin hautautunut töihini viime aikoina. Pianpianpian yritän postata jotain kirjoista ja löytää aikaa vierailla luonanne blogeissa, sillä kohta kuolen ihan vaan ikävään. Älkäähän kadotko mihinkään!

7 kommenttia:

 1. Aika usein valitsemat suht tuntemattomia. Israelilainen Amos Oz on ollut listoilla jo vuosikausia. Taaskaan ei onnistanut. Oletko lukenut hanen teoksiaan? Niita ON suomennettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oz on nimeltään tuttu, mutta lukenut en ole. Monessa blogissa löytyy kyllä arvoita. Aika monta nimeä taitaa olla siellä kestoveikkauslistoilla. Kirjailijoita on aika mahdoton laittaa kansainvälisesti "oikeaan parhausjärjestykseen". Mukavaa että voittajia tulee eri puolilta maailmaa.

   Poista
 2. Heh, Yo man tuli minullekin nimestä ensimmäisenä mieleen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän vaarallinen vaan tuo muistisääntö kun meinaa unohtua oikea nimi :D

   Poista
 3. Yo man :D Nythän niitä rupeaa tulemaan suomeksikin, Otava vissiin kerkisi ensin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep, vuoden päästä on mahdollisuus lukea suomeksi.

   Poista