30. huhtikuuta 2012

voittaja ja mukavuusalueet

 Löytyiskö täältä mitään hyvää luettavaa? (Äiti unohtui hetkeksi lukemaan omaa kirjaa. Hupsista!)

Ta daa. Random- kone arpoi voittajat: lahjakortti menee Peikkoneidolle! 
Hänellä on muuten kiva blogi. Minusta on erityisen hauska aina arvailla mihin kirjaan otsikko liittyy - ne kun ovat aina  taitavia lainauksia kirjoista. 

Kirjan saav valita Katri Kannesta kanteen - blogista. Siellä oli juuri luettu Miniä ja viihdytty! (Minulla se vielä odottaa tuossa pinossa)

Sekä lentoemo, jolla ei olekaan omaa blogia, mutta toivottavasti käyt täällä kurkkimassa! 
Laittakaahan minulle yhteystietonne ootaluenekaloppuun(at)gmail.com

Sain paljon kivoja ja kiinnostavia vastauksia lukemisen mukavuusalueesta. Kokosin niistä erittäin epäilyttävin ja epätieteellisin metodein kaksi lukijatyyppiä laittamalla kaikki mutkat suoriksi. Eli on olemassa

1) lukija, jonka mukavuusalueen ulkopuolelle jäävät rikoskirjallisuus, chicklit, romanttinen viihde (se äärilaita), scifi, fantasia, dystopiat,  sotaromaanit, väkivalta, runot, tiiliskiviklassikot (etenkin venäläiset), sarjakuvaromaanit ja vähän yllättäenkin kotimaiset mieshumoristit, sekä urheilijoiden tai rocktähtien elämänkerrat. (Ilmeisesti tämän lukijan mukavuusalue on varsin perinteinen kaunokirjallisuus, miten se sitten määritelläänkään - kaikki muu kuin äsken mainittu?)

2) lukija, jonka mukavuusalueen ulkopuolelle jäävät kaikki mikä ei ole scifiä, fantasiaa tai jännitystä. 

Lisäksi mukavuusalueen ulkopuolella voivat olla äänikirjat ja kirjat, joita ei lue omalla äidinkielellä. 

Itse kuulun ehdottomasti tuohon ensimmäiseen kategoriaan. Kuitenkin hyvät uutiset on se, että molemmat lukijat olivat löytäneet monia hyviä kokemuksia oman mukavuusalueensa ulkopuolelta. Siksikin blogit ovat niin tärkeitä! Itse ymmärrän hyvin Pihiä naista


"Mukavuusalueeni ulkopuolella ovat yleensä tukevasti kaikki scifi- ja fantasia-kirjat sekä dekkarit mutta niin vain Harry Potterit, Twilight-saaga sekä Millennium trilogia veivät totaalisesti sydämeni!"

sekä Karoliinaa

"Tietyllä tavalla epämukavuualuetta ovat myös hidaslukuiset tiiliskiviklassikot ja runot, mutta niistä koen silti saavani jotakin, paljonkin, ja siksi "pakotan" itseni niitä lukemaan, vaikkei niihin hinkuisi tarttumaan ensimmäisenä."
13 kommenttia:

 1. Voi pientä lukutoukanalkua. :)

  VastaaPoista
 2. Onnea voittajille!

  Hauskaa vappua sinulle!

  VastaaPoista
 3. Tuollaista on meilläkin välillä kirjastossa ollut :). Onnea voittajille!

  VastaaPoista
 4. Hihi söpö pikku kirjatoukka! :)

  VastaaPoista
 5. Mää tykkään noista kuvista myös kovin! Suloinen pieni ihminen :) Tuntuu kovin tutulta, vaikka teillä ollaan melko lailla edellä - silti, kirjat kiinnostavat kovasti täälläkin.

  Ihanaa, että pienelläkin on kirjastossa kivaa :D

  VastaaPoista
 6. Hih, mikä siinä on, että kirjat pitää levittää lattialle isoon kasaan ? Meillä on olohuoneessa koko ajan tuon näköistä ;-)

  VastaaPoista
 7. Voi lukeminen ja kirjojen valitseminen pienellä <3

  Onnea voittajille ja hurmaavaa toukokuuta!

  VastaaPoista
 8. Pieni lukutoukka on kyllä ihana! <3
  Mukavuusaluekeskustelu jäi minulta väliin, mutta ainakaan en kuulu tuohon ykköseen mutta en kakkoseenkaan :) Oikeastaan runot ja kovin vaikeaselkoinen (= minusta tekotaiteellinen) proosa jäävät helposti lukematta.

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille ja toivottavasti vappukin sujui rattoisasti! Tuon pienen lukutoukan kanssa menee kyllä välillä hermo, mutta onhan hän hurmaava :D

  VastaaPoista
 10. Ihanat kuvat :) Varsinkin pikkuisen ilme jälkimmäisessä kuvassa on loistava :)

  Onnea voittajille!

  VastaaPoista
 11. Ihana pikkuinen.<3

  Ja kiitos voitosta (hoksasin tämän vasta nyt) Onko sinulla osoitettani?

  VastaaPoista