1. toukokuuta 2013

Salla Simukka: Punainen kuin veri

Salla Simukka: Punainen kuin veri
Suomi 2013
Tammi 265s.

LYHYESTI: Olipa kerran tyttö, joka oppi pelkäämään.

GENRE: Nuorten aikuisten jännitys(?)

FIILIS: Sain kirjan mukaan tavattuani kirjailijan huhtikuussa. Kyseessä on avausosa trilogiaan, jonka päähenkilönä seikkailee lukiolaistyttö nimeltä Lumikki. Lumikki ei ole vampyyri eikä kirja edes sijoitu tulevaisuuteen, mutta ihan tavallinen tyttö tämä sankaritar ei ole.
Lumikki kuvaa itseään Stieg Larssonin Lisbethin ja Hercule Poirotin salaiseksi lapseksi. Hän on ulkopuolinen ikäistensä joukossa ja tulee vahingossa sekaantuneeksi rikokseen, joka ei hänelle lainkaan kuuluisi.Siitä alkavat tapahtumat vievät Lumikin moneen vaaraan, joista osa on varsin ennalta-arvattavia.

Kirja on laadukasta ja vetävää jännitystä. Lukija tutustuu myös Lumikin rankkaan menneisyyteen.  Tapahtumat ovat kauttaltaan raakoja ja kovia, se vähän yllätti. Kirja on kunnianhimoinen tarinaltaan ja mielestäni Silmukka onnistuu hyvin.  Lankoja jätetään myös auki.

Jään odottamaan seuraavaa osaa, toivottavasti Lumikille tapahtuisi jotain erityisen hyvää jossain kohdassa.

KANSI: Ihana hiplattava kansi ja upea punainen reunus sivuissa.

TOISAALLA:
Kirsin kirjanurkka
Koko lailla kirjallisesti -Jenni päätyi pohdiskelemaan kirjan puhekieltä
Kaiken voi lukea -Jori ei ollut ihan kohderyhmää


TÄHDET:
+ + + +

7 kommenttia:

 1. Satujen sovittaminen tai niistä aiheiden/henkilöiden ottaminen nykykirjoihin tai -elokuviin taitaa olla muodikasta. Minua tämä kirja on alkanut kiinnostaa vasta hiljattain. Luultavasti luen kesällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se jäi sanomatta että tämähän tietysti ottaa saduista rakennusaineita. Minua alkoi tämän myötä kiinnostaa Silmukan muut kirjat, hän sai sen palkinnonkin äskettäin. Tälle o saatu paljon käännösoikeuksia ja toivon hyvää menestystä maailmalla!

   Poista
 2. Siis onko minunkin pakko tää lukea? :) Vierastan huumetarinoita ja na-kirjoja ylipäätään, mutta kaipaisin tähän saumaan oikein vetävää jännäriä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en mä tiedä, voi olla että joku aikuisempi iskisi vielä kovemmin... Toisaalta ennakkoluulot on tehty voitettaviksi :)

   Poista
 3. Minäkin aion lukea tämän pian. Tuo Lisbethiin ja Hercule Poirotiin viittaaminen saa totisesti kiinnostukseni heräämään. :)

  VastaaPoista
 4. Eikös kirjailijan sukunimi ole kuitenkin Simukka, ei Silmukka?

  VastaaPoista
 5. PS : Kirjailijan sukunimi on SIMUKKA, ei SILMUKKA :)

  VastaaPoista