12. helmikuuta 2013

Eve Hietamies: Tarhapäivä

Eve Hietamies: Tarhapäivä
Suomi 2012
Otava 447s.

MIKSI?: Yösyöttö (edellinen osa) oli genrensä suomalaista  parhaimmistoa.

LYHYESTI: Isän ja pojan talouteen saapuu myös tyttö.

FIILIS: Tällainen chick-lit tyyppinen kuvaus vanhemmuudesta ja tarhamaailmasta luonnistuu Hietamieheltä loistavasti.Jos edelliseen oli kerätty toimivasti kaikki hiekkalaatikkokliseet, niin tästä löytyy sitten vastaavat päiväkotijutut.

Edelleen pätee myös se, että jos ei liiemmälti välitä juonen realistisuudesta (ja pystyy hillitsemään ärtymyksen vahvoista sukupuolirooleista), niin kirjailija viihdyttää ihan mukavasti 450sivua, mikä on hieno suoritus. Samaistuin 5v. Paavon yh-isä Anttiin monin tavoin ja hänen elämänsä nauratti minua enemmän kuin omani.

TOISAALLA: Mari A. On tehnyt pitkän ja hienon koontipostauksen, jossa on sanottu kaikki tästä kirjasta.

TÄHDET:
+ + + (+)

12 kommenttia:

 1. Hauska ja viihdyttävä teos tämä oli, mutta tosiaan paikoin ärsyttäväkin. Olen hulluna Hietamiehen kerrontaan ja vertaistukeakin näistä saa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. totta! tämä on nimenomaan kyllä vertaistuellista kun monet vanhemmuuden kliseet jotka jokainen joutuu käymään läpi kirjoitetaan näin.

   Poista
 2. Yösyötöstä tykkäsin todella paljon, mutta tämä Tarhapäivä jäi kesken melko alussa. Ei oikein lähtenyt lentoon. Nyt yritän ehkä vaivihkaa livauttaa tämän pois TBR-listaltani.. En taida saada luetuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatii varmaan oikean mielentilan, mutta ymmärrän että voi tökkiä...

   Poista
 3. Ihanasti todettu tuo "Samaistuin 5v. Paavon yh-isä Anttiin monin tavoin ja hänen elämänsä nauratti minua enemmän kuin omani." Jep, jotenkin moni vanhemmuuteen liittyvä juttu onnistuu huvittamaan enemmän silloin, kun se tapahtuu/on tapahtunut jollekin muulle(kin) kuin itselle. :)

  VastaaPoista
 4. Olisi kyllä jänskää tutustua suomalaiseen chick littiin, mutta kun on niin paljon muutakin luettavaa. Ehkä joskus, lomalla hamassa tulevaisuudessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, ei tämä varmaankaan ole chick littiä määritelmällisesti, mutta jotenkin se kuvaa minusta riittvän hyvin tätä genreä.

   Poista
 5. Olipas jännää käydä lukemassa, mitä olin kirjoittanut kirjasta. Ilmeisesti olin tykännyt.

  Huomisesta alkaen 6-vuotiaan päiväkotilapsen äitinä naurattaakin vähän, elämästä on tullut jotenkin paljon helpompaa nyt, joten olisi kiva muuten lukea jatko-osaa vielä tähänkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eikö Susan blogissa veikkailtu nimeksi kouluaamua tms jatko-osalle? Onkohan jatkoa tulossa?

   Poista
 6. Minä luin juuri Yösyötön ja tykkäsin, joten tämä kisaa TBR-listan kärkikahinoissa!

  VastaaPoista