26. toukokuuta 2011

keskittymisvaikeuksia...


5-vuotiaallamme on todistettavasti äitiään parempi keskittymiskyky tällä hetkellä. Olen aloittanut ja aloittanut monta kirjaa, kun mikään ei oikein tunnu etenevän. Hukun levällään odotteleviin kirjoihin, apua! Tästä kesken-pinosta löytyy esim.
 pitkään lukulistalla ollutta:
Susan Flecher: Irlantilainen tyttö (kirja on tosi hyvä, mutta silti minun keskittymiskykyni ei riitä)
klassikkoa:
 John Irving: Kaikki isäni hotellit (joka on hauska ja kekseliäs ja valloittava, mutta jotenkin niin pientä tekstiä ja paksu ja...)
uudempaa:
Jenny Erpenbeck: Vanhan lapsen tarina (tämä on lyhyt ja melkein luettukin jo, mutta en ole vielä ymmärtänyt kirjasta oikein mitään. Tai sii mikä sen pointti on?)
suosikkiani:
Alice Munro:  Hyvän naisen rakkaus (tämä etenee varmaan parhaiten, mutta aina välillä tipahdan kyydistä tässäkin)
viihdettä:
Heli Laaksonen: Pursu (Nämä on hauskoja, mutta murre on minulle niin vieras, että eteneminen on etanavauhtia)

Haluan kevyttä, viihdyttävää ja nopeaa luettavaa, jossa kuitenkin on jotain sisältöä?! Suosituksia?? Ehkäpä päädyn vihdoin dekkarilukijaksi? Taitaa olla oikeasti tarpeen muuttaa lukupinon sisältöä joksikin aikaa, aivoni eivät yksinkertaisesti pysty tällä hetkellä käsittelemään mitään kovin monimutkaista tai kuvailevaa tai surullista tai raskasta tai pitkää tai... Mutta joka tapauksessa vauva on ihana <3 ja tietyt kirjat saavat nyt vaan odottaa.5 kommenttia:

 1. Onnea vielä nyytistä! Inahduksessa ja Kirjainten virrassa on tulkittu tuota Vanhan lapsen tarinaa: lapsi on yhtä vanha kuin Berliinin murtuminen alkuteoksen ilmestymishetkellä, on siis vähän niinkuin Itä-Saksa tai jotain... :D

  Lue Ann Rosmanin Majakkamestarin tytär, se on kesäinen ja viihdyttävä, tosin lopussa on sitä dekkarimaista raakuutta vähän... Carol Shieldsin novelleja (Tavallisia ihmeitä)? Siilin eleganssi? Elämän lempeät maut?

  Viimeksi mainitussa muuten kuvataan juuri tuota sinun elämääsi aikaa ja sitä, kuinka aivot eivät vain pysty silloin mitään kovin syvällisiä käsittelemään....

  VastaaPoista
 2. Minä en ole pystynyt lukemaan muita kuin vauvakirjoja ;-) pikkuvauva-aikaan, niitäkin vain pätkissä, matkasta tipahdellen. Tuttu tunne!

  Onnistuisiko joku pikkujuttuja sisältävä parhaiten? Esimerkiksi lyhyitä novelleja, kaskuja, kolumneja tai pakinoita sisältävä teos? Ei tarvitsisikaan sinnitellä pitkään mukana :-D!

  VastaaPoista
 3. Pienen mökin emäntä - kiitos, tuossapa sitten tulkinta vanhan lapsen tarinalle... öö, en tiedä tuliko minulle yhtään innostuneempi olo kirjasta kuitenkaan. Täytyy katsastaa noita sinun vinkkejäsi, kuulostaa oikean suuntaiselta tähän kohtaan :)

  Paula - ihanaa, muillakin on kokemusta tästä! Taidan tosiaan siirtyä ainoastaan novelleihin tms. vähäksi aikaa ;)

  VastaaPoista
 4. Tai voisit kokeilla runoja! Niitähän on myös hyväkin lukea pienissä pätkissä.

  VastaaPoista
 5. Heh, tuttu tunne :) Minulla oli synnärillä mukana kaksi kirjaa, onneksi! Aloitin ensin John Berendtin Venetsia- Pudonneiden enkelten kaupunkia, mutta en sitten kyennyt tajuamaan yhtään mitään lukemastani, en millään :D Sen sijaan Hanna Tuurin Orapihlajapiiri on pitänyt otteessaan kiitettävästi jo useampana päivänä. Kokeile!

  Ja voi sisaruksia, siinä selvästi isosisko jo lukee pienelle satua!

  VastaaPoista