28. lokakuuta 2010

karhu ja ukin halot

Miesten vuoro. Katsoin eilen Suomen Oscar-ehdokaan ja paljon palkintoja kahmineen saunomiselokuvan. Siinä on paljon inteensiiviä miesten kertomuksia elämästään, joihin alastomuus ja sauna tuo rehellisen tunnun. Elokuvassa on jotain hyvin novellimaista. Välillä näytetään vain kuvaa puhelinkoppisaunasta. Nauratti ja itketti. Karhusta kertova kohtaus (tai sen loppu) on ehkä absurdein ja hienoin mitä olen koskaan suomalaisessa elokuvassa nähnyt. Ehkei sellaista voi ollakaan kuin suomalaisessa elokuvassa. Ukin halot toi mieleen Pulkkisen Totta kirjan, jota en meinaa päästä millään loppuun. Lopulta väsähdin enkä jaksanut enää kuunnella "ukkojen jorinoita". Laulu lopussa oli kuitenkin upea. Suosittelen.


Olen katsonut tässä myös kaksi muuta DVD-uutuusleffaa. Molempien aiheet tuntuivat tosi kiinnostavilta, mutta lopputulos ei vakuuttanut.

Jonesin perhe. Amerikkalainen perhe, jolla on kaikkea, onkin markkinointitiimi. Heidän tehtävänsä on levittää ostamisen ilosanomaa ja saada muutkin ostamaan heidän tuotteitaan tullakseen onnellisiksi. Leffasta tulee kuitenkin liian kaavamainen ja lopputulos on odotettavissa. Tähän on myös otettu liian vakavia aiheita, eikä sanoma silti tule ihan selväksi. Lopultakin jäljelle jää liikaa ristiriitoja.
 Four Lions. Musta komedia muslimifanaatikoista, jotka haluavat tehdä terroristi-iskun. Tässä on paljon hauskaa, mutta lopulta minua ei sitten kuitenkaan naurattanut. Ehkä minä en ole valmis katsomaan leffaa sekopäistä, jotka haluavat räjäyttää asioita ja ihmisiä, vaikka siitä yritettäisiin tehdä kuinka huvittavaa.

2 kommenttia:

  1. Onko Miesten vuoro tullut nyt dvd:lle? Kiitos esittelystä ja vinkistä. Tätä olen pitkään odottanut. En katso juurikaan telkkaria, ja nykyisen elokuviakin luvattoman vähän (aikoinaan kävin Suomen elokuva-arkiston näytöksissä joka viikko, aina sai yllättyä ja nähdä vaikka mitä - hyvässä ja pahassa), mutta dokumentteja rakastan. Etenkin hyvin tehtyjä, omaperäisiä ja silti tunteisiin vetoavia. Suomalaisen miehen sielunmaisemaa siis pian meilläkin!

    VastaaPoista
  2. Joo, on DVD:llä. Minäkin aikoinani ramppasin jatkuvsti leffassa, tätä nykyä erittäin harvoin. Mutta noita vuokraleffoja meillä kyllä kuluu... Jotain tuon tänne, fiiliksen mukaan.

    VastaaPoista