25. heinäkuuta 2010

Sound of Music

Maria von  Trapp: Laulava Trappin perhe
Itävalta, 1949
380 sivua

LYHYESTI: Sound of Music.

TARINA: Nunna päätyy vaimoksi perheeseen, jossa on 7 lasta. Miehensä kanssa he saavat vielä 3 lasta. Tämä 12-henkinen perhe musisoi yhdessä ja yltää maailmanmenestykseen.

FIILIS: Kirjalliset ansiot eivät ole erityiset korkeat. Monet minusta kiinnostavat kysymykset oli myös sivuutettu tai kuitattu tuon ajan ehkä tyypillisellä kaunistelulla. Mutta tarina on ihan viihdyttävä, suloinen ja omaelämänkerrallinen. Musikaali varmasti kuitenkin parempi - laulamista kuin on kivempi kuunnella kuin lukea sitä.

TÄHDET:
+ + +

5 kommenttia:

 1. Mulle ei olis tullut tämä juttu mieleenkään;-)

  Musikaalina tämä on ikiklassikko, jota ei syö ruoste, ei aika.

  VastaaPoista
 2. Ai, tää on kirjanakin?! En ehkä lue sitä, mutta elokuvana Sound of Musicissa on jotain ihanaa ja äärimmäisen puhtoista, kuten yleensäkin musikaaleissa. Nyt korvissani soi "Do on alku nuottien" :)

  VastaaPoista
 3. Vakavaa asiaa hienossa ympäristössä, natsit nurkan takanaa.. mutta onneksi pääsivät karkuun.

  VastaaPoista
 4. En oikein tiedä miksi tulin ottaneeksi tämän mukaani kirjastosta. Onhan tarinassa paljon klassikon aineksia - itse en muista niin tarkasti, mutta ilmeisesti musikaali ei ole aivan uskollinen kirjalle (mikä voi olla hyväkin asia). Toisaalta esim. perheen isä on kuvattu kirjassa ihan mukavaksi ja läheiseksi ja taas musikaalissa näin ei ole?
  Puhtoisuus meni minusta kirjassa vähän överiksi, lavalla voi toimia paremmin :)

  Hannele - onneksi tosiaan pääsivät karkuun: aika hurjaa menettää koko omaisuutensa, kotinsa, vauvoja ja maansakin paetassaan sotaa - ja lauleskella kaiken läpi.

  VastaaPoista
 5. Luin tämän 19v, kun olin babysitterinä amerikkalaisessa perheessä ja kirja löytyi perheen kirjahyllystä, mutta ei se tosiaan mikään maailmankirjallisuuden teos ole. Kiinnosti vain, kun olin nähnyt musikaalin ja tykkäsin siitä.

  VastaaPoista