28. heinäkuuta 2010

huh huh

Lämpötila oli jossain kohtaa 40c, mutta tuossa "vain" 38. Kaikki on varmaan ihan kyllästyneitä jauhamaan tästä, mutta onhan tämä nyt jo aivan mahdotonta. Aivotkin sulaa.
Luen kirjaa "19th Wife" ja se on vienyt minulta jokaisen ylimääräisen minuutin. Arvostelua seuraa n. 250 sivun päästä. Ennakkotietona sanottakoon, että kirja kertoo mormonilahkosta, jossa miehet saavat ottaa loputtoman määrän vaimoja itselleen. Siinä on sekaisin historiaa, jännitystä, ihmisoikeuksia ja uskontoa. Huh, mikä aihe, mutta mä tykkään! Lasissa on muuten yksi viilentävä punaviinikokeilu, eli jäitä, viiniä  ja omenanmakuista kivennäisvettä. Ei yhtään hullumpaa, suosittelen.

Leivän ja mustikkapiirakan leipominen on käynyt tänään urheilusta. HUH.

Ja kaiken keskellä (lopuksi?) ihana auringonlasku. Olimme uimassa ja näimme auringon putoavan järven taa. Kaunista, oikein kaunista.

6 kommenttia:

 1. Anni, en ole ollenkaan kyllästynyt jauhamaan helteestä. Itse asiassa nyt voinkin kertoa, että en ikinä unohda tätä elämän kauheinta kesää! Joka aamu tuo keltainen saatana nousee yhtä varmasti kuin giljotiini putoaa. Istun päivät kellarissa pelastaakseni koirani ja oman henkeni. Yritin mennä puutarhaani syömään mustia viinimarjoja, pylrryin puolessa välissä. En ole lihava. En ole vanha. En vain kestä hellettä. Tämä kesä laittoi sinetin päätökselleni virallistaa sukunimekseni Lumi. Rakastan lunta, mutta suvea vain mikäli lömpötla ei ole yli +20 astetta ja sataa riittvästi ettei minun tarvitse kastella isoa putarhaani kaiket suviyöt. Tästä on leikki kaukana. Uiminennkaan ei auta yhtään, sillä iso Päijännekin on jo liian lämmin. Nyt kaipaan takaisin meren rannalle. Nyt aion nähdä unta puuterilumesta, mutta menen ensin vielä pimeään vähän kastelemaan...

  Kaikki lahkolaisjutut ovat kiinnostvaia. Meri niitä aina luki ja minä sitten ne samat kirjat tietty.

  VastaaPoista
 2. Joo, kyllä tämä helle alkaa sulattaa aivot kuin aivot! Miten voisi kertoa luonnolle/ilmastolle, että tämä on jo liioittelua ja että vähempikin riittäisi?

  Lukemasi kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta. Minullakin on jonkinlaista viehätystä lahkoja käsitteleviä kirjoja / dokumentteja kohtaan, vaikka olen itse onnistunut pysymään niistä aina kaukana. Mutta mielelläni aihetta sivuavia julkaisua tarkastelen. Lukemastasi kirjasta tuli mieleeni ainoa televisiosarja, jota tällä hetkellä seuraan. Se on Neloselta tuleva HBO:n tuottama Big Love, joka seuraa moniavioisen mormoniperheen elämää modernien mormonien ja äärilahkon ristipaineessa. Viihteellinen, mutta kiinnostava.
  (Toiseksi tuli mieleeni kysyä ehkä vähän off topic, että oletko lukenut pian väittelevän tutkijan Jukka Timosen artikkeleita? Jukka on mm. lisurissaan sekä muutamassa artikkelissaan käsitellyt lahkoista eronneiden kokemuksia mutta siten, ettei nimeä mitään tiettyä lahkoa.)

  Voi kun jaksaisi leipoa leipää! Teen yleensä leivän itse, mutta näillä helteillä olen sortunut kaupan valikoimiin. Ja tuon sun punaviinikokeilu kuulostaa hyvältä :-)

  VastaaPoista
 3. Huh huh -todellakin. Eilenkin mietin, että eihän tämä ole enää todellista, Suomessa varjossa jopa 35 astetta..Ei kiitos. Rakastan toki kesää, aurinkoa ja hyvää lämmintä säätä, mutta tämä on ihan liikaa!!

  Tuosta kirjasta tuli minullekin mieleen lumiomenan mainitsema tv-sarja. Jotenkin olen koukkuuntunut siihen:) Kai se on kun se arki siinä on todellakin tietyiltä osin niin erilaista monine vaimoimeen jne. Toisaalta se yhteisöllisyys kiehtoo.

  Upea kuva!

  VastaaPoista
 4. Ohoh, minähän jään nyt paitsioon, kun minusta helle on ihan mahtavaa. Ei meillä täällä pohjoisessa ehkä ihan niin kuuma ole kuin teillä siellä, mutta silti. 30 on unelmien keli, harvinainen ja ihana.

  Mutta onhan tämä maailma raiteiltaan, se on selvä.

  Ihana tuo auringonlasku.

  VastaaPoista
 5. Hellettä tosiaan. Ja ihanaa niille, jotka tästä kaikesta nauttivat niin kuin Ilse! Olkoot he onnellisia!

  Minua itseäni on alkanut ihan suunnattomasti kiukuttaa se, että koko ajan hoetaan, ettei nyt saisi valittaa vaan pitää nauttia näistä ihanista ilmoista. Entä jos ei pidä helteestä? Minä sen sijaan nautin ihan kamalasti viime talvesta kun sain pukea kaikki villapaidat päälleni ja tehdä aamuisin lumitöitä pienellä etupihallamme, että pääsen autolla töihin: sunnuntaisin edes taajama-alueen katua ei ollut kunnolla aurattu, vaan töihin pääsy vaati lumityöurakkaa ja taiteilua liukkailla kaduilla.

  Tämä helle on saanut pohtimaan pitäisikö oikeasti toteuttaa hupsu unelma ja muuttaa jonnekin peräpohjolaan, Kilpisjärvelle tai vaikka Norjan lappiin. Oikeastaan ainoana kysymyksenä on se, miten ihmeessä siellä tulee taloudellisesti toimeen ja saa työtä. No jaa, ainakin ilmasto olisi siellä minun aineenvaihdunnalleni sopiva :)

  Sinänsä minulla ei ole mitään hellettä vastaan paitsi että voin koko ajan fyysisesti huonosti (minäkään en ole riskiryhmään kuuluva vaan ihan normaali hoikka, nuori ihminen), pää särkee, oksettaa ja pyörryttää. Piha on kuivunut ihan kamalaksi eikä mitään jaksa tehdä. Onneksi loma osui pahimmalle hellekaudelle, ja olen voinut vain maata viileässä paikallani ja odottaa kuolemaa ;)

  Ja asiastakin vähäsen: kirja kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta, mutta en oikein osaa lukea englanniksi! toivottavasti joskus tulee käännös suomeksi, niin pääsen tutustumaan kirjaan oikeasti...

  Tulipa pitkä vuodatus tästä...

  VastaaPoista
 6. Ahmu, minä uhkasin muuttaa Lappiin, mutta Alfauros ei sitten enää seuraakkaan minua...Sitä en siis voi tehdä.

  Ja SAA valittaa! Minä en talvellakaan kaipaa hellettä, vaan rakastan luoda lunta ja rakentaa lumipuutarhaani.

  Eilen oli sitten 37,2! Pitikö tuon historiallisen ja saatanallisen hetken osua juuri minun elämäni ajalle!

  Tänään oli unelmaa päästä ulos ja istua puutarhassa♥

  Yöllä istuin parvekkeella kun alkoi sataa ja suutelin jokaista pisaraa...

  VastaaPoista