22. heinäkuuta 2010

P!nk


En ymmärrä paljoakaan musiikista, mutta olen aina pitänyt kaikkein eniten vahvoista naisartisteista, semmoisista vähän vihaisista.  P!nk on kulkenut lenkeilläni mukana ja innoittanut moneen loppukiriin. Eilen pääsin ihailemaan hänen erittäin fyysistä showtaan Helsingissä. Jossain kohtaa häiritsi semmoinen striptease-esityksen rajamailla kulkeminen, mutta muuten tunnelma oli mahtava ja erinäiset "tehosteet" oikein näyttäviä (kuten yleisön päällä pyöriminen valjaissa). Musiikki veti mukaansa, P!inkin laulu häikäisi ja kokonaisuus oli varsin huikaiseva.

Saatan silti olla vähän liian vanha kuuntelemaan P!inkiä.

Pidän sanoista, musiikissakin. P!nkin levyillä sanat jäävät kuitenkin hitusen kaiken energisyyden taakse. Kaikessa naiviudessaan esimerkiksi tämä Ave Maria on kuitenkin hieno myös sanoiltaan.

(YouTube videoon tästä)

Where does everybody go when they go
They go so fast I don't think they know
We hate so fast
And we love too slow
London I think we got a problem

Ave Mary A

Where did you go
Where did you go
How did you know to get out of a world gone mad
Help me let go
Of the chaos around me
The devil that hounds me
I need you to tell me

Child be still

Child be still

Broken hearts all around the spot

I can't help thinking that we lost the plot
Suicide bomber and a student shot
Tokyo I think we got a problem

But for that they have gotta pill

If that don't kill you then the side effects will
If we don't kill each other then the side effects will
Cape Town I think we got a problem

(pätkittynä) 

 

3 kommenttia:

 1. Pink on yksi harvoja naisartisteja joiden ääntä jaksan kuunnella. En yleensä edes mieti sanoituksia kovin paljoa, kunhan biisissä on riittävästi rytmiä pitämään hereillä ajaessa tai työpäivän aikana.

  VastaaPoista
 2. Pinkin musa on kyllä energistä, mutta minun mielestäni hänellä on myös paljon sanottavaa ja hyviä kantaaottavia biisejä, kuten Dear Mr. President. Eli kyllä Pink on mielestäni myös lyriikoiden osalta amerikkalaisia kansainvälistä menestystä saavuttaneita kilpasiskojaan edellä.

  Toinen Amerikan mantereelta Kanadan puolelta tullut (myöskin vähän vihainen) naisartisti jonka musiikista tykkään on Alanis Morissette. Hänen lyriikoissa on jotain hyvin hypnoottista ja samalla myös kaunista.

  VastaaPoista
 3. Teresita - mä en oo kuunnellut paljoakaan musiikkia, mutta lenkeillessä haluan kuunnella jotain mikä vie eteenpäin, hyvät sanat on plussaa.

  Mimmu - on se totta että Pinkillä on sanottavaa, hyvää viestiä biiseissä. Toinen suosikkini Lily Allen on kanssa samassa sarjassa.

  Mä tykkäsin joskus paljonkin Alaniksesta, mut en ole hänen uutta musiikkiaan kuunnellut. Mutta juuri mainitsemistasi syistä häntä diggasin.

  VastaaPoista