16. heinäkuuta 2010

Douglas Kennedy: Leaving the World

Douglas Kennedy: Leaving the World
Yhdysvallat 2009
584 sivua

MIKSI: Lankesin lentokentällä pokkarin kannen hehkuttaviin arvioihin.

LYHYESTI: Jane lupaa olla menemättä naimisiin ja olla hankkimatta lapsia. Ja päätyy kuitenkin tekemään niin ja huonostihan se menee.

GENRE: Miehen kirjoittamaa chik-littiä.

FIILIS: Turhautuminen. Tämä on niitä huonoja kirjoja, joita en kuitenkaan tullut jättäneeksi kesken. Kerronnassa on jotain mikä vetää, mutta samalla turhauttaa ihan loputtomiin.

Pahinta kirjassa on se tunne, että kirjailija on halunnut saada KAIKEN ja sitten vielä vähän lisää mahtumaan tähän yhteen teokseen. Päähenkilölle tapahtuu vaikka mitä ja sitten on keksitty paikkoja ja yhteyksiä ja ihmisiä joiden kanssa voi käydä läpi kaiken tietämyksensä kirjallisuudesta ja elokuvista jne.

Mutta siis itse tarina on varsin traaginen. Jane on semmoinen oman tiensä kulkija jonka suhde vanhempiin on katastrofaalinen ja elämässä ihmissuhteetkaan ei mene ihan putkeen. Ja sitten kaikki tuppaa vielä kuolemaan ja nyyh nyyh. Ihan lopussa tuli vielä joku ihan ihme salapoliisitarina, joka sai mut lopullisesti "over the edge".

No, ainakin tämän jälkeen osaa taas arvostaa enemmän hyviä kirjoja...

MUUTA: Tää Kennedy on kirjoittanut semmoisia kirjoja ku "The Pursuit of Happiness" ja "A Special relationship", jotka on olleet ilmeisesti hurjia menestyksiä. 

TÄHDET:
+ +

2 kommenttia:

  1. Mä olen nähnyt ton "Pursuit of Happinessin" leffana ja oli kyllä sen verran siirappia, että huh huh! Sellainen todellinen amerikkalainen unelma, joka saarnaa, että ihan kaikki voi päätyä rikkaiksi menestyjiksi, jos vain yrittävät tarpeksi.

    VastaaPoista
  2. :P Kuulostaapa tosi ihanalta! Joo-o, eipä tarvi tähän Bestselleriin enää koskea...

    VastaaPoista