2. tammikuuta 2013

Blogistanian Finlandia

No niin, nyt on tullut aika Finlandia äänestykselle. Ensin kootut selitykset: olen lukenut monta suomalaista kirjaa kirjailijoilta, jotka ovat olleet minulle ihan uusia tuttavuuksia. Se on ollut mielenkiintoista, mutta mitään suurta uutta suosikkia en kuitenkaan löytänyt. Paitsi Raija Siekkisen, mutta siitä joskus lisää myöhemmin.

Nythän on kyse 2012 ilmestyneestä suomalaisesta kaunokirjallisuudesta, joten moni lukemani jää äänestyksen ulkopuolelle. Monta loistavaa on myös epäilemättä lukematta. En myöskään voi (tai aio) äänestää Riikka Ala-Harjan Maihinnousua, vaikka kirja sinällään onkin hyvä. En kirjottanut kirjasta varsinaista arviota.

Tässä ehdokkaani:

Emmi Itäranta: Teemestarin kirja (3 pistettä)
"Tämä kirja on todella jännittävä sekoitus tulevaisuusdystopiaa ja kaunista kerrontaa."

Aki Ollikainen: Nälkävuosi (2 pistettä)
"Ei käynyt kateeksi ketään henkilöitä tässä kirjassa. Mutta upeasti kirjoittaa tämä Ollikainen, rakentaa lauseista taideteoksia unohtamatta kuljetta tarinaa eteenpäin."

Kristiina Lähde: Joku on nukkunut vuoteessani (1 piste)
"Minun lukemani versio tuli täyteen merkintöjä yksittäisistä hienoista lauseista ja tarkkaan harkitun syvistä oivalluksista. Kirja kertoo yksinäisyydestä, ikävästä, havahtumisesta ja heräämisestä - se osuu sydämeen."

Moni muukin olisi voinut olla näillä sijoilla. Mutta tällä kertaa näin. Jännittävää nähdä muiden äänestykset!5 kommenttia:

 1. Hiphei, Teemestari! Lähteen haluan nyt lukea, laitan sen listalle.

  VastaaPoista
 2. Kommenttina tähän vuoden aluksi, että luin kirjoituksiasi koskien Ala-Harjan romaania.
  Jätit pitkissä teksteissäsi kokonaan mainitsematta, että et kommentoinut asiaa vain tavallisena kirjabloggaajana, vaan yhden osapuolen vihastuneena ytävänä.

  VastaaPoista
 3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Nälkävuosi oli minustakin hieno ja tuo Lähteen kirja kiinnostaa!

  VastaaPoista