15. huhtikuuta 2012

kevätarvontaKun nyt näyttää olevan täällä blogissa monestakin syystä hiljaiseloa, niin haluan pystyttää arvonnan ilahduttamaan kevättä. Blogin 2-vuotisjuhlatkin menivät maalisuussa ja postauksia on kertynyt kiitettävästi. Kivointa on tietysti kaikki ihmiset, joihin bloggaamisen kautta on tutustunut.

Huomaan, ettei raskaus eikä vauva-aika ollutkaan haaste blogille niin kuin tuon minimoin lähestyvä 1 vuoden etappi. Voi hyvänen aika sentään! 11kk tuli täyteen ja ensi askeleet otettiin kansainväliseen tyyliin Frankfurtin lentokentällä. Lisäksi tuo pikku apina on alkanut kiipeillä aivan kaikkialle.

Mutta siis arvontaan. Voittaja saa 20€ lahjakortin adlibris-nettikirjakauppaan ja kaksi muuta saavat valita jonkin heille sopivan kirjan hyllystäni. Lisäilen kirjoja kun ehdin, mutta jokaiselle varmasti voisi löytyä jotakin sopivaa. Esimerkiksi Carita Forsgrenin: Perintö,  Marja Björk: ProlePetter Sairanen: Muisti on unta ja Marjatta Lintunen: Sydänraja, Joonas Kosntig: Kaikki on sanottu, Annabel Lyon: Aleksanterin opettaja, Morten Ramslandin: Koiranpää (loistava ja uusi)  ovat kaikki mahdollisia palkinotoja.

Osallistu kommentoimalla tähän postaukseen. Arvonta on blogini lukijoille, joten liitythän joukkoon sivupalkissa, jos et ole sitä vielä tehnyt. Kommenteissa minua kiinnostaisi kuulla, millaisia kirjoja luet mukavuusalueesi ulkopuolelta ja millaisia kokemuksia ne ovat olleet (mutta ei ole pakko tarinoida.) Jos linkität, saat lisäarvan - mainitsethan siitä myös kommenteissa. (Linkitykset allaolevalla kuvalla kiitos!) Tulokset julkaistaan su 29.4 illalla ja siihen asti on mahdollista osallistua :)55 kommenttia:

 1. Onnea synttäreistä! Niin, kieltämättä vaikeusaste kasvaa koko ajan sitä myötä, kun ikää tulee lisää. Meillä ei vielä kävellä tai kiipeillä, mutta uskottoman moneen kiellettyyn paikkaan pääsee konttaamallakin... Ja nyt en valitettavasti ehdi kommentoida kirjallisista mukavuusalueista, sillä HÄN juuri on nyt aivan epämukavuusalueellaan ja parkuu vieressä sydäntäsärkevästi... Palaan asiaan myöhemmin!
  Aivan ihana kuva!

  VastaaPoista
 2. Minä osallistun! Minulla on kyllä maailmankaikkeuden surkein arpaonni, joten kahdella arvalla mukana epätodennäköisyyksien maksimoimista ajatellen ;)

  Ihanaa kevättä!

  VastaaPoista
 3. Osallistun kahdella arvalla! Kaiketi? En linkitä kuvalla, mutta linkitän tekstilinkkinä :)

  Oman mukavuusalueen ulkopuolelta tulee paljonkin luettua opiskelujen tiimoilta. Runous on esimerkiksi sellaista, josta harvemmin vain pääsen kärryille.
  Aina ei etukäteen osaa opiskelua varten lukemistaan romaaneista sanoa, mikä on mukavuusalueen ulkopuolelta ja mikä ei. Esim. symbolismi ja dekadenssi -kurssilta Linnakoski kolahti, mutta L. Onerva ei, vaikka periaatteessa romaanit ovat aiheiltaan hyvin samankaltaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä en muuten yhtään tykännyt Onervasta kun luin sitä joskus, siis sen romaanista. ja se on totta että aina ei voi edes etukäteen tietää mikä on mitäkin. ja kahdella pääset toki mukaan.

   Poista
 4. Onnea synttäreistä, niin blogin menneestä kuin lapsen tulevasta :) Teillä saadaankin ylpeydellä muistella kansainvälisiä ensiaskeleita <3

  Lukumukavuusalueeni ulkopuolelta olen lukenut tähän mennessä niin sarjakuvaromaanin, dekkareita kuin novellejakin. Sarjakuvaromaanin luin vähän ristiriitaisissa tunnelmissa, tarina oli hyvä mutta piirrosjälkeen ja oikeastaan koko genreen en ihastunut (mieluummin luen romaanin perinteisenä kirjana ja sarjakuvat puolestaan lyhyempinä strippeinä). Dekkarit (mm. Eikä yksikään pelastunut sekä Mma Ramotwse -sarjan toinen osa) ovat ihan ok -osastoa. Novellien lukemisen myötä novelliallergiani on osoittanut paranemisen merkkejä, Tove Janssonin ja Johanna Sinisalon tekstit ovat olleet vakuuttavia. Seuraavaksi on luvassa runoja ja ehkäpä chick litiäkin, fiiliksen mukaan. Raamatunlukuprojekti mennee samaan kategoriaan, siitä en vielä osaa juurikaan sanoa kun on niin alkutekijöissään ;)

  Osallistun arvontaan yhdellä arvalla :)

  VastaaPoista
 5. Kiva kevätarvonta ja kivaa kevättä teillekin kaikille sinne!

  Mukana arvonnassa kommentein + linkityksin. Oman mukavuusalueen ulkopuolelta luen tai sanotaan, että aion lukea ainakin mm. väkivaltaa sisältväviä kirjoja, vaikka yleensä kartan tällaisia ja parit novellikokoelmat olisi tarkoitus saada luetuksi!

  VastaaPoista
 6. Ihana, keväinen kuva. Mukana kahdella arvalla. :)

  Kirjoitinkin mukavuusalueesta ja sen ulkopuolella olemisesta pitkän blogitekstin jokunen aika sitten. Silloin mietin, että periaatteessa oman mukavuusalueeni ulkopuolella ovat örkkifantasia ja scifi (kun ei kiinnosta, niin ei kiinnosta) sekä dekkarit. En mielelläni lue myöskään suoranaista viihdettä: kirja saa viihdyttää, muttei olla täyttä hömppää. Luen kuitenkin aina toisinaan kaikkia mainitsemani kirjoja, koska oman mukavuusalueen ulkouolelle meneminen virkistää kummasti ja palauttaa uskon niihin omiin suosikkigenreihin. Lisäksi kirjallisuuden lajit toki liukuvat: Emmi Itärannan hieno Teemestarin kirja on omalla tavallaan scifiä, reaalifantasiassa on mukana fantasian elementtejä jne.

  VastaaPoista
 7. Kiva keväinen kuva! Virkistää mieltä kun ikkunasta ulos katsoessa näkyy yhä vain lunta, harmaata..plääh.

  Hmm..luen aika laidasta laitaan, niin vaikea äkkiseltään sanoa mikä olisi suoraan mukavuusalueeni ulkopuolelta. Ehkä tietyt vanhat klassikot on sellaisia, ettei niihin tule tartuttua, mm. Dostojevskin Idiootti jne.

  Osallistun kahdella!

  VastaaPoista
 8. Osallistun ilman muuta minäkin! Yhdellä ollaan mukana.

  Mukavuusalueen ulkopuolelta onkin vaikeampi asia. Jokainen uusi tuttavuushan tavallaan on mukavuusalueen ulkopuolelta. Siksi, että koskaan ei voi tietää, kolahtaako vai ei. Tätä mukavuusaluerajaa rikon jatkuvasti ja tartun mielelläni kirjailijoihin, joista en vielä tiedä mitään.

  Scifiä välttelen. Sarjakuvaan yritän tarttua aika ajoin, vaikken koe sitä omakseni. Dekkarit jätän useimmiten väliin, samoin lällyromantiikan. Jotkin klassikot, esimerkiksi Robbe-Grilletin Läbyrintti tai Calvinon Jos talviyönä matkamies ovat olleet sellaisia lukukokemuksia, että väkisin luin kirjan päätökseen. Sadan vuoden yksinäisyys on aloitettu kahdesti, molemmat kerrat ovat päättyneet keskeytykseen. Siispä paljon on vielä mukavuusalueessa venytettävää, onneksi.

  Toivottavasti ei mennyt liiaksi tarinoinniksi ;)

  VastaaPoista
 9. Runot ovat ainoa epämukavuusalue, jolle säännöllisesti yritän taapertaa... muuten voisin sanoa niin kuin Kirahvi, että jokainen uusi kirjailja on aina potentiaalisesti ylläri hyvässä ja pahassa.

  Yhdellä mukana, totta kai. (Ihana kuva muuten!)

  VastaaPoista
 10. Kahdella arvalla mukana :)

  Hmm, yritän uskotella itselleni olevani kovin monipuolinen lukemisteni suhteen. Mutta käytännössä en ole tainnut lukea kuin ihan muutaman scifi-kirjan, hyvin vähän perinteisiä dekkareita ja fantasia-kausikin jäi kovin lyhyeksi. Raamatun olen aloittanut kahdesti ja aina jämähtänyt siihen kohtaan, missä luetellaan miten kauan kukakin eli kunnes kuoli. Ai niin, myöskin sellainen yltiöhömppä on minun mukavuusrajojeni ulkopuolella. (Tämä on tosin hirveän epäreilu määritelmä, koska en ole yhtään tällaista yltiöhömppäkirjaa lukenut, joten mistä sen tietäisi, vaikka oikeasti viihtyisin niiden parissa hirveän hyvin...) Tunnustan, että Paulo Coelho on myöskin epämukavuusalueellani, vaikka häneltäkään en ole edes yrittänyt lukea mitään.

  VastaaPoista
 11. Meidän Meri oppi kävelemään keväisessä Zürichissä...nytkin haluaisin sinne.

  Olen mukana kahdella, mutta linkitän vasta kun saan modeemin. Näpytän tätä hankalasti R:n koneella telefoonin kautta. Elisa on luvannut kaiken viimeistään tiistaina kuntoon.

  Scifi ja fantasia eivät ole minua varten, eikä tietty hömppä, jota en osaa määritellä. Coelholla on kolme loistavaa kirjaa - minun mieledstäni - muut ovat sellaista mukafilosofiaa, että tekee pahaa.

  Palataan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin kirjoittaa, että en ole oma itseni, ilman tuttua konettani, mutta olen siltikin;-) Pitää siis olla 'mielestäni'.

   Ja on yksi kirja, jota en ikinä saa luettua, vaikka koko muu maailma sanoisi siitä mitä ja se on Saatana saapuu Moskovaan. Muuten kyllä olen lukenut ja kerännyt paljonkin venäläistä kirjallisuutta.

   Ja tietysti onnea♥

   Poista
 12. Onnea kaksivuotiaalle blogille - ja pian yksivuotiaalle vauhtitytölle myös!

  Kahdella mukana, linkitän kun menen koneelle :)

  Mukavuusalueeni ulkopuolelle menee melkein kaikki ihan perusviihde, varsinkin äijäsellainen tyyliin remekset sun muut. Myöskään spefiä en tunne ihan omakseni, mutta poikkeuksiakin on, kuten Katjan mainitsema Teemestarin kirja, jonka luin vastikään ja vaikutuin

  VastaaPoista
 13. Onnea! Osallistun arvontaasi kahdella arvalla :)

  Olen kirjojen suhteen aika kaikkiruokainen, mutta ainakin ennen suomalainen kirjallisuus kuului mukavuusalueeni ulkopuolelle. On se sitä vähän vieläkin, erityisesti klassikoiden osalta, mutta ainakin 2000-luvun suomalainen kirjallisuus on yllättänyt minut hyvin positiivisesti :)

  VastaaPoista
 14. Osallistun yhdellä arvalla.
  Minun mukavuusalueeni ulkopuolelle jää dekkarit ja runous. Ne ei vain ole minua varten. Näitäkin tuli kyllä kokeiltua varsinkin lukio aikoihin, kun suoritin kirjallisuusdiplomia. Silloin tuli kyllä luettua useampi klassikko, joista tykkäsin paljon, mutta joita en olisi varmaan ilman sitä diplomia koskaan lukenut. Varsinkin Dostojevskin Rikokseen ja rangaistukseen ihastuin.

  VastaaPoista
 15. Osallistun kahdella - linkitin juuri. Pysyn yleensä mukavuusalueellani, joka on aika laaja. Hyväksyttäisiinkö tähän kirjat, joita luen saksaksi? Kyseiset kirjat olisivat suomeksi mukavuusalueellani, mutta en osaa saksaa tarpeeksi hyvin lukeakseni sujuvasti. Välillä mietin aivot solmussa, että mitäköhän tämäkin lause taas tarkoittaa...

  VastaaPoista
 16. Olen mukana kahdella arvalla. Minä en juurikaan tule pois omalta mukavuusalueeltani. Jos epäilen kirjaa esim. liian rankaksi lukukokemukseksi, jätän suosiolla lukematta. Tällaisia kirjoja ovat minulle esim. Oksasen Puhdistus ja Shriverin Poikani Kevin. Menetän varmasti huimia lukukokemuksia kun en tule poistuneeksi juurikaan mukavuusalueeltani.

  VastaaPoista
 17. Onnea kaksivuosikkaalle! Osallistun arvontaan kahdella arvalla.

  Mukavuusalueeni ulkopuolelle menevät kirjat jotka ovat selkeää naishömppää. Esim. Nora Robertsin main stream kirjat, Bridget Jonesit ja Jane Greenen kirjat ovat tulleet vastaan. Joistakin olen pitänyt paljonkin, toiset ovat jättäneet kylmäksi kaikessa "kiihkeydessään", mutta mieluummin luen kunnon scifiä tai fantasiaa.

  VastaaPoista
 18. Kahdella arvalla mukana!

  Luen juuri kirjaa oman mukavuusalueeni ulkopuolelta. Kirja on uutukainen scifihenkinen romaani, ja minä kun en scifiä lue ikinä. Tosin tämä lukemani kirja on osoitus siitä, että välillä on syytä poistua mukavuusalueltaan.

  VastaaPoista
 19. Yhdellä mukana ja hienoa että bloggailusi on jatkunut näinkin kauan!
  Mukavuusalueen ulkopuolella.. Mitähän tähänkin sanoisi :D Lolita taitaa olla sellainen kirja. Vaikka aihe tuntui kiinnostavalta, kauan sitten kirjoitettu teksti toi todellakin haastetta lukemiseen ja siinä vierähtikin muutama kuukausi! Vaikeasta kielestään huolimatta jäi ihan hyvä maku suuhun :)

  VastaaPoista
 20. Kivoja ja kiinostavia kommentteja kaikilla - ja miten eriöaisia mukavuusalueita meillä onkaan! Kiitos osallistumisesta! Mukaan mahtuu :)

  VastaaPoista
 21. Osallistun kahdella arvalla, jos on mahdollista linkittää tekstilinkkinä.

  Minun epämukavuusaluettani ovat sci-fi ja fantasia. Näistä ensin mainittua luen äärettömän harvoin, mutta fantasiaa yritän useammin (avopuolison suositusten perusteella). Myös tiiliskivet voisin mainita tässä, koska niihin tarvitsen aina jonkin kipinän, että alan lukea. ;-)

  VastaaPoista
 22. Onnittelut ja kaksi arpaa, kiitos! Blogisi on suunnilleen samanikäinen kuin omani, mutta juttuja olet julkaissut melkein viisi kertaa enemmän. :)

  Mitä mukavuusalueeseen tulee, vielä viime syksynä kuvittelin, että fantasiakirjallisuus ei ole minua varten, mutta niin vain ihastuin Pottereihin. Esim. scifiä ja dekkareita en ole lukenut kymmeneen–viiteentoista vuoteen, ja tuskin tulen lukemaan lähiaikoinakaan, mutta mistäs sitä ikinä tietää.

  VastaaPoista
 23. Kahdella arvalla osallistun :)

  Olen aika nirso, koska luen vain niitä kirjoja, jotka herättää mielenkiinnon takakannen perusteella. Olen tykästynyt fantasiaan, joten kaikki muu menee vähän ohi. Sanoisin kuitenkin, että esim. tuo Naimapuuhia - kirjan lukeminen vähän takkuili. Eli kaikki mikä ei ole romanttista fantasiaa, menee mukavuusasteen ulkopuolelle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikkeli, kahdella mukana. :)

   En ole nyt varma, meneekö tämä kommentti edellisen vastaukseksi mutta muuta kirjoitusruutua en saanut näkyville.

   En lue oman mukavuusalueeni ulkopuolelta paljon mitään. :D Paitsi joskus erehdyn ja sitten inhoan itseäni niin kuin sen Huoneen kanssa tai sen Lelicin, kun ne eivät olleet yhtään mun kirjojani.

   Mukavuusalueeni onkin vähän hankala määritellä, muuten. Hmm.

   Poista
 24. Onnea kaksivuotiaalle ja iloista kevättä! :) Kahdella mukana arvonnassa. Mukavuusalueeni ulkopuolella ovat yleensä tukevasti kaikki scifi- ja fantasia-kirjat sekä dekkarit mutta niin vain Harry Potterit, Twilight-saaga sekä Millennium trilogia veivät totaalisesti sydämeni! Vierailu mukavuusalueen ulkopuolella on siis minun kohdallani kannattanut :)

  VastaaPoista
 25. Onnea sekä blogille että pikkuiselle! Kiva arvonta, olen yhdellä mukana. :)

  VastaaPoista
 26. Kahdella osallistun. Minä luen tosissani laidasta laitaan, joten vaikea löytää sellaista todellista epämukavuusaluetta. Kyllä sellaisia varmaan on, mutta olen pysynyt ainakin toistaiseksi kaukana.
  Meillä vietettiin pääsiäisenä 1v-synttäreitä. Ihan vauvan kanssa sai kyllä paremmin luettua. Tuo meidän riiviö, kun ei kaiken lisäksi nuku oikein päivällä eikä yöllä ja pienien unipätkien välillä mennään niin, että äidin aika menee perässä juostessa.
  Onnea siis niin blogille kuin pian synttäreitä viettävälle pikkuisellekin !

  VastaaPoista
 27. Onnea blogisynttäreiden johdosta!

  Minulla taitaa olla eri asteita epämukavuusalueella. Mieluiten lukisin ulkomaista kaunokirjallisuutta, vielä tarkemmin määriteltynä hyviä lukuromaaneja ja siihen väliin murhiin liittyviä jännäreitä. Epämukavuusaluetta puolestaan edustavat usein kotimainen kirjallisuus, sarjakuvat, runot, klassikkokirjallisuus... Tietenkään EMA:lta luetut kirjat eivät sitten tunnu raskailta, jos sattuu osumaan yksiin hyvän ja vetävän kirjan kanssa, mutta jos kirja osoittautuu sellaiseksi kuin ennakkoluulot pelottelivat, niin olo on tietenkin sitten sen mukainen.

  VastaaPoista
 28. Onnea blogille! Osallistun yhdellä arvalla. :) En tykkää Kauniit ja rohkeat -tyylisestä hömpästä enkä liian raaoista tarinoista tai sellaisista, joissa on rumaa kielenkäyttöä. Mielikirjojani ovat esim. kotimainen historia, elämäntarinat, huumori jne.

  VastaaPoista
 29. Onneksi olkoon.

  Sain juuri loppuun mukavuusalueeni ulkopuolisen kirjan, rocktähden elämänkerran, ihan ensimmäisen ikinä. Sai minut haluamaan ehkä jopa lisää, mikä on aina hyvä piirre.

  VastaaPoista
 30. Osallistun ja linkitän. Kaksi arpaa siis, kiitos! :-)

  Mukavuusalueen ulkopuolelta luen ehkä joitakin klassikkoja vain sen tähden, että ne ovat klassikkoja. Yleensä ne yllättävät positiivisesti. Dekkaritkaan eivät ole ominta minua, joten nekin voidaan laskea tähän kategoriaan. Viimeksi luin dekkarin kai viime keväänä... etten turhaan seikkaile kauaksi mukavuusalueelta. ;-)

  VastaaPoista
 31. Hei! Onnea Blogillesi! Mukaan kahdella arvalla, eli linkitän. Mukavuusalueeni ulkopuolella ammattikirjallisuus...

  VastaaPoista
 32. Onnea hukean paljon!
  Mukavuusalueen ulkopuolelle ei tule juurikaan mentyä. Esimerkiksi scifin jätän täysin muille.
  Mukana yhdellä arvalla.

  VastaaPoista
 33. Kahdella arvalla mukana ollaan. :)

  Mukavuusalueeni ulkopuolella on tällä hetkellä sotaromaanit, miehiset dekkarit, mörkö fantasia ja scifi. Ainakin näin mitä nyt äkkiseltään tulee mieleen. Joskus lukiessa saattaa myös huomata teoksen olevan kaukana omasta mukavuusalueesta. Joskus tämän rajan ylittäminen voi tuoda positiivisia lukukokemuksia.

  Linkitän kuvan ja arvonnan blogini sivupalkkiin. Niin ja onnea kovasti. :)

  VastaaPoista
 34. tämä hyvin satunnainen lukija osallistuu yhdellä arvalla

  VastaaPoista
 35. Osallistun kahdella ja onnittelen niin maan perusteellisesti!

  Luen epämukavuusalueen kirjoja lähinnä, jos siitä maksetaan. Ko. alueelle kuuluvat rikoskirjallisuus, chicklit, romanttinen viihde (se äärilaita), scifi, fantasia, dystopiat... Onkohan vielä muuta? Luen huonosti myös kotimaisia mieshumoristeja. Tietyllä tavalla epämukavuualuetta ovat myös hidaslukuiset tiiliskiviklassikot ja runot, mutta niistä koen silti saavani jotakin, paljonkin, ja siksi "pakotan" itseni niitä lukemaan, vaikkei niihin hinkuisi tarttumaan ensimmäisenä.

  VastaaPoista
 36. Onnea hienolle blogille.
  Osallistun arvontaan.
  Luen kaikenlaista, dekkareita, naisten hömppää, välillä vakavempaa proosaa, ihan mitä vaan. Välttelen scifia ja fantasiaa. Yllätin kuitenkin itseni pääsiäispyhinä lukemalla tyttäreni (13 v.) suosituksesta Nälkäpelin ja nyt odottelemme lisäosia kirjastosta.

  VastaaPoista
 37. Onnea kaksivuotiaalle! Osallistun mukaan kahdella arvalla (linkitän tekstilinkkinä!)

  Omalle epämukavuusalueelleni kuuluu jännityskirjallisuus ja runous. Yritän välillä jonkun jännärin kitkuttaa läpi, mutta minua ei yleensä jaksa edes kiinnostaa se, että kuka oli murhaaja. Runoja en vain ymmärrä tai oikeastaan tarvitsen siihen musiikin mukaan, että jaksan kiinnostua. Laulujen lyriikathan ovat vähän kuin runoja. :)

  VastaaPoista
 38. Ensin mietin, ettei ole mitään genreä jossa menisin mukavuusalueen ulkopuolelle vapaa-ehtoisesti. Vaan sitten huomasin Karoliinan kommentista kotimaiset mieshumoristit; tätä genreä tulee joskus hetken mielijohteesta lainattua ja luettua.

  VastaaPoista
 39. Osallistun ja linkitän. Kaksi arpaa kiitos. :) Olen nyt oppinut linkittämään kuvilla, joten sopivastihan kirjapino soljahtaa tuonne Susan ja Sannan munakuvien joukkoon. :D

  VastaaPoista
 40. Onnea blogille! Osallistun yhdellä arvalla tähän kisailuun.

  Mmm... Yritän tietoisesti tehdä hyppäyksiä sen mukavuusalueen ulkopuolelle, eli koetan löytää uusia näkökulmia tavalla tai toisella. Mutta toisaalta se taas ei tunnu yhtään epämukavalta! Välttelen ylitsepursuavasti tunteisiin vetoavaa (tai sitä koettavaa) kirjallisuutta esim. voi-nyyh-niin-vaikeista ihmiskohtaloista, joista puuttuu kokonaan särmä ja asenne. Niihin en toisaalta koe mitään halua tarttuakaan, edes kokeilumielessä. Dekkareita en ennen lukenut laisinkaan (nytkin on laiska kausi), mutta muutama vuosi sitten innostuin niistä täysillä. Eli yllätyksiä tapahtuu.

  Juuri tällä hetkellä luen englanninkielistä romaania, joka on minulle todellakin uutta - joskaan ei näemmä yhtään epämukavaa. Tähän saakka olen lukenut vierailla kielillä vain opiskeluun liittyviä kirjoja, mutta nyt päätin heittäytyä ja kivalta tuntuu! :)

  VastaaPoista
 41. Mukana kivassa arvonnassa!

  Hmmm... mukavuusalueen ulkopuolella... ihan tosi vaikeaksi menee, pidän scifistä romantiikkaan oikeastaan kaikesta - tai siis joskus ihan vääräntyylinen kirja voi yllättää ja olen oppinut antamaan mahdollisuuden vähän kaikille. Ja sitten mukavuusalueet ovat aina muuttuneet. Nyt sanon kuitenkin, että chick-lit ei jaksa enää innostaa. Mutta sekin on ollut mun lempparikirjallisuutta jossain vaiheessa ja olin siitä niin kiinnostunut, että väsäsin sellaisen satasivuisen kirjankin aiheesta. Mutta joo, kaudet tulee ja menee.

  VastaaPoista
 42. Kyllä se vaan on niin, että mukavuusalueen ulkopuolelle ei tule kyllä helpolla mentyä, koska lukemista kyllä riittää sieltäkin. Ehkä hölmöä, mutta minulla mukavuusalueen ulkopuolelle menoa voisi olla pokkareiden lukeminen. Siis kyse on ulkoasusta, tykkään lukea kirjat kovakantisina versioina. Pokkarissa alan varoa selkämyksen taittumista; hölmöä eikö vaan. Harmi juttu, sillä pokkareita olisi mukava ostaa edullisemman hinnan takia.
  Olen arvonnassa siis myös mukana, uutena lukijanasi.

  VastaaPoista
 43. Yhdellä mukana:D Otan yleensä reissukirjaksi "vaikeita" kirjoja, koska silloin ei pääse kirjahyllylle tekemään vaihtoa.

  VastaaPoista
 44. Mukavuusalue kulkee minulla kielirajan kohdalla; tykkään lukea suomeksi ja vain harvoin tartun johonkin englanninkieliseen.
  Olen arvonnassa myös mukana, erityisesti tuo Aleksanterin opettaja kiinnostaisi.

  VastaaPoista
 45. Ohoh, huomasin tämän arvonnan vasta nyt. No parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Linkitän, mutta ihan tekstillä. :)

  Kirjallisista epämukavuusalueista mainittakoon vaikka pienoisromaanit, joista yleensä pysyttelen kaukana. Tänä vuonna silti Petja Lähteen Poika yllätti todella positiivisesti.

  VastaaPoista
 46. Onnea! Linkitän eli kahdella mukana :)

  Omaa mukavuusaluetta tulee ylitettyä kuuntelemalla miehen kanssa äänikirjoina jännäreitä, joita en itse muuten lukisi. On ollut mielenkiintoista huomata kuinka erilaista rikoskirjallisuutta on olemassa. Toisissa kirjoissa keskitytään lähinnä jännityspuoleen, toisissa taas pohditaan enemmän rikosten motiiveja ja vaikutusta yhteiskuntaan.

  VastaaPoista