26. maaliskuuta 2012

Nälkäpeli - elokuva vs. kirja
Nälkäpeli  The Hunger Games, 
USA 2012. 
Ohjaus: Gary Ross. 
Käsikirjoitus Suzanne Collinsin romaanin pohjalta: Gary Ross, Suzanne Collins, Billy Ray. 
Pääosissa: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Woody Harrelson
Kesto: 140 min


MIKSI?: Tykkäsin kovasti kirjasarjasta ja luin sen kokonaan. Arvioihini täältä. Luin aikoinani kaikki Twilightitkin, mutta en ole niitä halunnut nähdä elokuvina. Tätä olin katsomassa ensimmäisten joukossa.


LYHYESTI: Dome.fi sivuilta löytyy otsikko: "Nälkäpeli on tosi-tv -sarja, jossa teinit tappavat toisiaan." Onhan se niinkin, mutta minusta tässä on myös paljon enemmän aineksia: rohkeutta, uskoa yksilöön ja perheeseen ja arvojensa takana seisomista. 


KIRJA VS. ELOKUVA: Kirja toimi hienosti elokuvana. Siihen oli tuotu jopa jotain lisäelementtejä mielestäni, eli Capitolin taustalla tapahtuvaa juonimista ja pelistrategiaa selvennettiin enemmä katsojalle. Kirja tarjoaa monia herkullisia visuaalisia mahdollisuuksia, joita oli myös hyödynnetty kivasti. Esimerkiksi  liekkitytön vaatteet on totetuttu hienosti ja vyöhyke 12 oli kuin suoraan keskitysleiriltä ja Capitol naurettavan värikäs ja yltäkylläinen. 


Pääosaa näyttelevä Jennifer Lawrence on ihana! Ihastuin häneen valtavasti loistavassa Winter's Bone - elokuvassa ja hän on nappivalinta Katnissin rooliin. Luonnekuvauksista jää toki elokuvassa uupumaan, mutta Lawrence tuo ristiriitaisen sankarinnan hyvin kankaalle. Peetasta tykkäsin myös ja sokerina pohjalla oli aina fanittamani Woody Harrelson vanhana juoppo -Haymitchinä tietysti.


Väkivallalla ei mässäillä, mutta oli tämä kyllä hirmuisen väkivaltainen K12 leffaksi. Kuolema on osa peliä, sille ei mahda mitään. hd 


Kirjassa on toki paljon enemmän kaikkea kuin leffassa ja loppukin on hieman erilainen. Silti suosittelen myös elokuvaa lämpimästi! Jatko-osaa odotellessa kannattaa viimeistään lukea kirjat.


TÄHDET:
+ + + +


13 kommenttia:

 1. En ole lukenut tätä kirjasarjaa, heräsin siihen todenteolla vasta viime vuoden lopulla. Elokuva kiinnostaa kyllä kovasti ja aion katsoa sen viimeistään kun tulee dvd-julkaisuna!

  VastaaPoista
 2. Odotan innolla tätä elokuvaa! Sain jo ensi-iltaan ehtineiltä tyttäriltä positiivsta viestiä... toivottavasti tulee täälläkin näytäntöön!

  VastaaPoista
 3. Minä en ole näistä kirjoista osannut kiinnostua, mutta ideasta tulee minulle mieleen Battle Royale. Taitaa silti olla kyse ihan eri tyylisestä leffasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pitääki googlata toi battle Royale. onhan tätä ideaa kai eri tavoin käytetty kirjaillisuudessa ennenkin, mutta on tässä myös jotain raikasta.

   Poista
 4. No voihan, minä olen miettinyt että pitäisikö lukea vai eikö ja mitä. Nyt harkitsen jo ihan vakavasti välipalameiningiksi tänne kaiken niin "vakavan" kirjallisuuden keskelle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo nää ei oo vakavia, mutta suositeltavia tuohon tarkoitukseen, ehdottomasti!

   Poista
 5. Hei kivaa, olen ihan samaa mieltä joka kohdassa kanssasi! Tuo Capitolin taustalla tapahtunut juoniminen on muuten hyvä huomio, se sopi kyllä elokuvaan kuin nenä päähän tai jotain. Samoin se kaikki tietokonevirittely peliareenan luomiseksi. Tämä kirja tosiaan myös näytti hyvältä.

  Kyllä ne Twilighitkin kannattaa katsoa: Maisemat ja Cullenien asunto ovat aivan huimia. Ja se semmoinen Amerikan pikkukaupunkimeininki. Minä tosin aloitin ekasta elokuvasta, siirryin sitten kirjoihin ja uusintaluin kirjoja ennen elokuvia, joten minulle ei tullut mitään "ää toi näyttää erilaiselta" -harmituksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiva että löytyi komppaaja! vähän varovasti sanoin mitään tuosta kun en muistanut NIIN tarkasti elokuvaa, mutta just toi tietokonevirittely jäi lähinnä lukijan mielikuvitukseen kirjassa.

   Pitää harkita Twilight- leffaputkea :D

   Poista
 6. Minusta tää leffa oli aika tasapaksu kun taas kirjat oli hyviä. Twilightissa taas toisin päin. Leffat oli hyviä toisin ku kirjat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HMM.. kiinnostavaa kuulla tämmöinenkin mielipide! hassua miten eri tavalla voi nähdä jutut, mutta niinhän se vaan menee.

   Poista
  2. Jep, huomaa, että makuja on monia :D

   Poista
 7. Hihii odottelen innolla pääseväni näkemään myös leffan!

  VastaaPoista