11. marraskuuta 2011

Leffapoimintoja pimeisiin iltoihin

Arthur (2011)
Joku paikallislehden toimittaja oli keksinyt hakkua aivan lyttyyn tämän uusintafilmatisoinnin ja kiiruhdan korjaamaan erehdystä! Pikkuvioistaan huolimatta tämä oli suloisempia, hauskimpia ja viihdyttävimpiä leffoja pitkään aikaan. Jopa mun inhokki-Garner on löytänyt itselleen sopivan roolin ja helen Mirren on loistava nanny.
TÄHDET:
+ + + +

Source Code (2011)
8 minuuttia aikaa keksiä miten juna ei räjähtäisi. Ja sama uudelleen. Upea leffa: riittävän toimiva tarina toistuakseen, kiinnostavat hahmot, kutkuttava ajatusleikki! Minulle tämmöinen tieteis-scifi toimii paremmin leffana kuin kirjana?! Vuoden parhaimmistoa.
TÄHDET:
+ + + + (+)

Unknown (2011)
Tässäkin oli ihan kutkuttava tarina: auto-onnettomuuden jälkeen kukaan ei enää tunnistakaan päähenkilöä. Vaimo ei tule katsomaan, eikä mikään muistikuva täsmää. Kuitenkin liikaa turhia mättökohtauksia, pitkitettyä juonenkehittelyjä ja junnaavuutta.
TÄHDET:
+ + + +

It's kind of Funny Story (2011)
Onnistunut mielisairaalaelokuva. Tykkäsin näyttelijoistä ja sanomasta. Tuli hyvä mieli. Aina nyt joku häiritsee, mutta silti peukut tälle.
TÄHDET:
+ + + +Sovinto (2011)
Sikalat kirjasta tehty elokuvaversio on yllättävn onnistunut. Jostain syystä Rapace oli minusta ärsyttävä, mutta nuorempi versio hänestä loisti kyvyillään. Väittäisin, että kirja ja leffa eroavat toisistaan paljon korostuksiltaan, mutta molempia suosittelen. Kirja-arvioon tästä.
TÄHDET:
+ + + +The Heartbreaker (2011)
Suloinen ja hauska komedia miehestä, jonka ammattina on särkeä sydämiä. Pitkästä aikaa oikeast iviihdyttävä ja toimiva ranskalainen komedia.
TÄHDET:
+ + + +MUITA:
Onhan tässä tullut muitakin elokuvia katsottua, mutta näitä mainittuja suosittelen. Listoilla pomppivista voin sanoa esim. että The Whistlerblowerissa oli minulle liikaa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa, vaikka elokuvan sanoma oli tärkeä. Bad Teacher ratsasti liikaa rajulla huumorilla, mutta naurattihan se. Henkilöhahmot oli vaan liian karikatyyrisiä. Pirates of the Caribian uusin versio on 11v:n mielestä paras elokuva koskaan, mutta mä en jaksanut katsoa sitä kokonaan... Päiväni Margueritten kanssa oli ihan suloinen, mutta vaatii varmaan sopivan mielenlaadun katsomishetkellä.

3 kommenttia:

 1. Source Code ei kyllä tosiaankaan ollut hassumpi pätkä, ja idea oli kiinnostava.

  Pitääpä laittaa Arthur ja Heartbreaker hömppälistalle. :)

  VastaaPoista
 2. Tuo Sovinto-elokuva kiinnostaa, mutta ensin haluan lukea Sikalat kirjan loppuun. Bad Teacher oli aika hauska, vaikka niin yliampuva, mutta joskus vaan kaipaa aivot narikkaan leffaa!

  VastaaPoista
 3. Source Code ja Unknown ovat tosiaan ihan mahtavia molemmat! Oletko muuten jo nähnyt Rajattoman (Limitless)? Se on tosi hyvä myös.

  VastaaPoista