10. marraskuuta 2011

Finlandia blogikooste ja ohoNo oho. Juuri tänään mietin, että kai siellä joku nainekin täytyy olla. Ja olihan siellä, kaikki kuusi! Eikä yhtään niistä, joita olisin veikannut. Eikä yhtään, jota olisin lukenut. Uups. Ei ole kyllä muutkaan bloggaajat, tosi vähän arvioita löytyi! Löysin myös itselleni ihan uusia blogeja. Näillä pääsee Finlandian jakamisen alkuun:  

Jenni Linturi: Isänmaan tähden
Noora Valkoinen
Morre
Jum Jum

Eeva-Kaarina Aronen: Kallorumpu
Kirjoituksia kammarista

Kristina Carlson: William N. päiväkirja
Kirjavinkit
Ilse 
Katja
Noora Valkoinen
Rakkaus on koira...
Joana
Sanasulka


Laura Gustafsson: Huorasatu
Margaret Penny
Noora Valkoinen kirjailijasta

Laila Hirvisari: Minä, Katariina 
Saran kirjat 

Rosa Liksom: Hytti nro6 
Kirjavinkit 
Jaana M. 

(Lisätkää kommenteihin mikäli olen missannut jonkun arvion.)

8 kommenttia:

 1. Mä olen täällä myös ihan OHO tän listan kanssa, enkä osaa oikein ajatella mitään. :D

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuli blogistanialle aika puskan takaa koko tämä lista! :D

  VastaaPoista
 3. Tässäpä sitä on blogistaniaan toviksi jutun aihetta ;)

  Minäkään en ole yhtään lukenut, mutta erityisesti Linturin ja Liksomin kirjat kiinnostaisivat.

  VastaaPoista
 4. Anni, en ole mitään tästä lukenut, mutta eihän Finladia -raadin maku voi olla kaikkien kirjamaku.

  Kaipasin joukkoon Marja-Leena Virtasta.

  VastaaPoista
 5. Hih, tämä palkintolista kyllä todisti taas kerran miten pihalla olen kotimaisesta kirjallisuudesta ja siitä mikä on ns. hyvää.

  Listan ehdokkaista vain yhden olen ajatellut "varmasti" lukevani jossain vaiheessa ja toista vakavasti harkinnut -ja tänä vuonna sentään olen lukenut (minuksi) aivan käsittämättömän paljon kotimaisia uutuuksia.

  En voi edes pokkana väittää että aikoisin tätä sivistymättömyyttäni jotenkin paikata. Finlandiaa en ole suositukseksi kokenut tähänkään asti... Onneksi noille listatuille kirjoille löydy nyt lukijakuntaa ilman minuakin... =)

  VastaaPoista
 6. Täällä myös yksi yllättynyt. Olin ihan äimänkäkenä, kun listan näin. Piti hieroa silmiä ja katsoa uudestaan. Yksi kirja sieltä nousi minulla itselleni lukulistalle ehdottomasti ennen ehdokkuuksia...

  VastaaPoista
 7. Kiva kun ollaan yhtä yllättyneitä kaikki :) Mikäs tässä, noitahan voi sitten aina lueskella - ihan hienoa toisaalta että nuo saavat huomiota, Liksomiaja Hirvisaarta lukuunottamatta (ja ehkä Carlsonia) ovat suuremmalle yleisölle tuntemattomia.

  Eikä se kai mitään sivistymättömyyttä ole, mehän niitä lukeneita ihmisiä ollaan :) Kai se pitää vaan aatella, että yhdenlaiset kirjat nostetaan tota kautta valokeilaan ja muita muuten. Kyllä muo aina kiinnostaa - kutienkin niin suuresta määrästä kirjoja nuo jostain syystä poimitaan.

  VastaaPoista
 8. Tosiaankin oho! En hirveästi lue kotimaista (uutuus)kirjallisuutta, mutta mm. blogisavujen perusteella olisin arvaillut erilaista ehdokaslistaa. Minun osalta lukusaldo on 0/6, ei hirveän hyvin ;) Tuomas Kyröä ja Katja Kaukosta olisin toivonut listalle...

  VastaaPoista