26. elokuuta 2011

Vettä elefanteille


Uusille lukijoille tiedoksi, että katson myös paljon elokuvia. Usein en halua sotkea keskenään kirjoja ja leffoja. Kirja on lähes aina parempi ja parhaat elokuvat on käsikirjoitettu valkokankaalle.  Suosikkikirjasta tehdystä hienosta ja onnistuneesta filmatisoinnista ei silti koskaan voi nauttia täysin, sillä sitä vertaa tahtomattaankin kirjaan. 

Sara Gruenin Vettä elefanteille oli minulle vahva lukuelämys. Juuri DVD:lle ilmestynyt elokuvaversio kannattaa myös katsoa. Sirkus on kovin visuaalinen tapahtumapaikka, mutta sitä oli hyödynnetty elokuvassa varsin vähän. En erityisemmin fanita Witherspoonia, mutta hän teki mielestäni onnistuneimman roolinsa ikinä. Roolitus toimi muutenkin hyvin. Kirja on silti toki parempi. Gruenilta on tulossa pian uusi suomennos, sitä odoten jo kovin.



Toinen leffavinkki, jonka haluan antaa on on Winning Season. Sattumalta vuokrattu ja nollaodotuksin katsottu leffa osoittautui todella hauskaksi! Elokuva rikkoo hyvällä tavalla tavallisen urheiluleffan kaavaa. Valmentajan kasvukertomus on uskottava ja kiinnostava loppuun asti. Naurettiin välillä kippurassa. Suosittelen!


 (Muita elokuvavinkkejä löytyy tuolla leffa-tunnisteella.)

12 kommenttia:

 1. Myös minä olen sekä katsonut Vettä elefanteille -elokuvan että lukenut kirjan, tällä kertaa tässä järjestyksessä. Pidin kovasti. Olen huomannut, että kirjasta leffaksi -pettymys laimenee, kun katsoo elokuvan ensin.

  VastaaPoista
 2. Minä pidin Vettä elefanteille-kirjasta ja taisinpa viimein saada kunnon sykäyksen katsoa se elokuvanakin.

  VastaaPoista
 3. Vettä elefanteille on niin ihana! Niin kirjana kuin elokuvanakin. En ole vielä raaskinut ostaa dvd:tä, mutta joku päivä vielä!

  VastaaPoista
 4. Luin tämän kirjana keväällä ja ihastuin tosi paljon kirjaan. Nyt viime viikolla katsoin lopulta leffanakin ja normaalista poiketen tykkäsin leffasta melkeinpä yhtä paljon :O Ihania molemmat!

  VastaaPoista
 5. Minäkin tykkäsin tuosta kirjasta ja viime viikonloppuna näin sen elokuvan. Visuaalinen puoli jäi kyllä vähän ontumaan elokuvassa, siitä olisi saanut paljon enemmän irti! Mutta oli se ihana. Täytynee hankkia sekä kirja että dvd omaksi jossain vaiheessa... Minäkin yllätyin positiivisesti Reese Witherspoonin suorituksesta :) Robert Pattinson oli kiva nähdä välillä muunakin kuin Edward Cullenina (Twilight-sarjassa siis) ja Christoph Waltz on yksinkertaisesti loistava (se puhetyyli... Voih!)!

  VastaaPoista
 6. Kiva kun jaoitte muutkin kokemuksia! Harvoin onkaan näin yksimielistä :) Ja se on kyllä kummallista että en millään meinaa saada luettua kirjaa jos olen jo nähnyt sen elokuvana... pitäisi varmaan kokeilla, että voisi muuttaa mieltään.

  VastaaPoista
 7. Minä tykkäsin myös sekä vettä elefanteille-kirjasta että leffasta. Witherspoonista tykkään yleensäkin, mutta Pattinson on minulle ollut sellainen "inhokki" ennen. Tässä elokuvassa hän kuitenkin oli mielestäni ihmeen hyvä;)

  VastaaPoista
 8. Itse luin kirjan jo talvella ja vasta nyt katsoin elokuvan dvd:ltä. Kirja oli aivan huikea lukukokemus ja jotenkin juuri sen vuoksi en halunnut katsoa elokuvaa. Tällä kertaa en kuitenkaan pettynyt. Elokuva oli ihan hyvä. Tosin ei millään kirjan tasolle noussut, mutta ihan hyvä.

  VastaaPoista
 9. Minulla on kirja lukematta mutta olen leffan nähnyt; pidin kyllä. Harkitsen vakavasti tätä kirjaa jo ihan sen kirjoitustavan vuoksi.

  Kiitos myös toisesta leffavinkistä, pistetään korvan taakse!

  VastaaPoista
 10. Sekä että -porukkaan ilmoittaudun. Elokuva oli jotenkin hitaan oloinen. Minä pidin kovastikin, koska tarina oli tuttu, mutta perheen miesväki pitkästyi :)

  VastaaPoista
 11. Ovatpa kaikki yksimielisiä. Olen lukenut arvioita elokuvasta ja se vaikutti mielenkiintoiselta, mutta en ole nähnyt sitä. Sitä en tiennyt, että kirjaa pidetään noin hyvänä. Täytynee lukea, joskus.

  VastaaPoista
 12. Minä en ole halunnut iitä Twilighteja katsoa leffoina lainkaan, luin kyllä mutta se riitti. Pattinsonia en muista siis oikein mistään, mutta tykkäsin kyllä.
  Ja Anun iHAN HYVÄ määritelmä on mielestäni osuva. Elokuva oli juuri sitä :)
  Linnealle ja Margitille suosittleen lukemista ehdottomasti.
  ja KIRSI: meillä mies tykkäsi kyllä, vaikka pitkästyykin aika helposti...

  VastaaPoista